Breaking News
16 Σεπτεμβρίου 2021

Το POMEGRANATE Europe Top 16 Cup της Θεσσαλονίκης πλησιάζει και θ’ αποτελέσει την πολυπόθητη επιστροφή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων επιτραπέζιας

αντισφαίρισης. Το ιστορικότερο ατομικό ευρωπαϊκό event του αθλήματος έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/09) στο γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και μέσα στις δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το ευχάριστο είναι ότι θα έχει θεατές στις κερκίδες. Επίσης, η κάλυψη της διοργάνωσης τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην τηλεόραση, μαρτυρά το ζωηρό ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο 16 τοπ ονόματα του χώρου σε άνδρες και γυναίκες θα βρεθούν στο επίκεντρο και θα χαρίσουν θέαμα και σασπένς. Οι αθλητές φτάνουν από αύριο στη νύμφη του Θερμαϊκού, όπως απαιτείτο με βάση τα υγειονομικά μέτρα. Ανάμεσά τους οι κορυφαίοι Έλληνες διεθνείς Παναγιώτης Γκιώνης και Κατερίνα Τόλιου. Με αυτή την ευκαιρία δίνουμε κάποια πρώτα ενημερωτικά στοιχεία για τους αγώνες, χρήσιμα και για τους φίλους του αθλήματος, που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

# Το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής. Διεξήχθη πρώτη φορά το 1971 στο Ζαντάρ της Γιουγκοσλαβίας. Πειραματικά τότε, αλλά είχε αμέσως καλή απήχηση, μάλιστα το 2ο τουρνουά έγινε ξανά σε γιουγκοσλαβικά, τότε, εδάφη (στο Ζάγκρεμπ) την επόμενη χρονιά. Από τότε μέχρι και το 2020 η ατομική διοργάνωση διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση μόνο το 2013. Στη Θεσσαλονίκη δηλαδή, θα διεξαχθεί για 50η φορά.

# Τα τελευταία χρόνια γίνεται σαν Τοπ 16, ενώ από τη δεκαετία του ’70 είχε τη μορφή του Τοπ 12 (απλά, ανατρέχοντας στον πρώτο καιρό συναντάμε και 10 συμμετοχές). Στην Ελλάδα δεν είχε διεξαχθεί ποτέ.

# Φέτος ο θεσμός δεν γίνεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF). Αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και λόγω της άμεσης σχέσης με το ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο διεξαγόταν και «μικρός» τελικός για να προκύψουν και οι κάτοχοι στις θέσεις 3-4. Φέτος δεν υπάρχουν «μικροί» τελικοί».

# Σε συνθήκες «φούσκας» πραγματοποιείται το τουρνουά. Για παράδειγμα, όλοι οι αθλητές και οι προπονητές τους θα μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο, το Pomegranateστη Χαλκιδική, που είναι ο μεγάλος χορηγός και το event φέρει την επωνυμία του.

# Σε όλους τους αγώνες εφαρμόζεται το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ. Κάθε ματς δηλαδή, μπορεί να λήξει μέχρι 4-3 σετ.

# Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται μεθαύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και για τα seeding υπολογίζονται οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών αυτής της εβδομάδας. Είναι υποχρέωση όλων των αθλητών να παραστούν στη διαδικασία.

# Το 1ο φαβορί πάει στην κορυφή του ταμπλό και το 2ο στη βάση. Τοποθετούνται και τα υπόλοιπα 6 πρώτα φαβορί και κληρώνονται στον 1ο γύρο με αθλητές, οι οποίοι είναι στις θέσεις 9-16 των seeding. Στο δεύτερο κομμάτι είναι και ο Γκιώνης και η Τόλιου.

#Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο στις 10 με τον 1ο γύρο. Θα χρησιμοποιηθούν δύο τραπέζια και θα παίζουν ταυτόχρονα άνδρες και γυναίκες. Τα ματς της πρώτης ημέρας ολοκληρώνονται το βράδυ με τους προημιτελικούς και θα μεσολαβήσουν δύο break (τελευταίο ωράριο στις 20:30).

# Την Κυριακή μένει ένα τραπέζι στη σάλα για τα υπόλοιπα ματς. Στις 10.30 αρχίζει το πρόγραμμα με τα ημιτελικά των γυναικών. Διαδοχικά θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί και θα υπάρχει ενδιάμεσα και διάλειμμα. Αυτός των γυναικών έχει υπολογιστεί για τις 15:10 κι εκείνος των ανδρών για τις 16:00.

# Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου έχει αναλάβει και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων. Event Director είναι ο διευθυντής του αθλητικού κέντρου της ΧΑΝΘ Δημήτρης Καραΐσκος, ενώ Deputy Referee είναι η Θεσσαλονικιά επιδιαιτήτρια Μαρία Τσίπου.

# Το συνολικό χρηματικό έπαθλο των αγώνων είναι 100.000 ευρώ. Ο 1ος αθλητής και η 1η αθλήτρια παίρνουν από 10.000 ευρώ, οι φιναλίστ από 6.000 και γενικά προβλέπονται χρήματα για όλους τους αθλητές.

Στο μεταξύ, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του viva.gr συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ανδρών και γυναικών. Μέσα από το λινκ https://www.viva.gr/tickets/sports/pomegranate-europe-top-16-cup/?fbclid=IwAR2QiT_fogsOvzmNDznB4E3opGxbpsjNUGea8LDOknEfLo0CgBp6tnmXNZ4 οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι μπορούν να κάνουν κράτηση εισιτηρίου είτε για τη μία μέρα των αγώνων είτε και για τις δύο.

Οι τιμές για τους ενήλικους είναι 20 ευρώ για τη μία μέρα των αγώνων, 30 και για τις δύο κι επίσης για θέσεις VIP (λιγοστές και πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο) 30 ευρώ για τη μία μέρα και 50 ευρώ για τις δύο. Για τους ανήλικους έως και 12 ετών το εισιτήριο τους διαμορφώνεται στα 10 ευρώ για μία ημέρα και στα 15 ευρώ και για τις δύο ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

 

Λίγο πριν την νέα σχολική χρονιά, οι τελειόφοιτοι παραμένουν χωρίς πτυχία

 

 

 

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες 49er και Nacra 17, Ιδανική πρεμιέρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics