Breaking News
17 Απριλίου 2021

Λίγο καιρό πριν αρχίσουν τα διεθνή τουρνουά νέων με την καινούργια τους μορφή η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) δημοσίευσε τους ανανεωμένους πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες.

Εγκρίθηκαν από το διοικητικό της συμβούλιο την περασμένη Κυριακή, τιτλοφορούνται ως ITTF Table Tennis Youth Ranking και φυσικά σχετίζονται έντονα με τη νέα σειρά WTT Youth Series, που από φέτος αντικαθιστά το ITTF World Junior Circuit. Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Ρεάλ από τις 11 έως τις 17 Μαΐου και θα είναι και το πρώτο για τους νέους από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Όπως στη μεγάλη κατηγορία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, οι πίνακες θα εκδίδονται κάθε βδομάδα και περιλαμβάνουν όλες τις ηλικίες, που εμφανίζονται και στα νέα τουρνουά. Δηλαδή, Under 19 ετών, U17, U15, U13 και U11 σε αγόρια και κορίτσια. Πριν δούμε στοιχεία του ranking να σημειώσουμε ότι από ελληνικής πλευράς διατηρεί την υψηλότερη θέση σε αυτές τις κατηγορίες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η οποία είναι νούμερο 38 στο κάτω των 17 ετών. Πολύ καλή θέση έχει και η Δέσποινα Άμπα, που είναι 55η στα κορίτσια έως 15 ετών, ενώ στα αγόρια βρίσκεται στο καλύτερο σημείο ο Σωκράτης Γιαννούτσος ως 68ος στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 (όλοι οι πίνακες στο λινκ https://www.ittf.com/2021-ittf-table-tennis-youth-ranking/).

Αναφορικά με τους νέους πίνακες και τα τουρνουά η παγκόσμια (ITTF) και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (ETTU) αναφέρουν: «Χωρισμένο σε δύο επίπεδα, το WTT Youth Star Contender και το WTT Youth Contender, το WTT Youth Series θα αποτελέσει τη βάση μιας πυραμίδας εκδηλώσεων, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους νεαρούς παίκτες την ευκαιρία για μετάβαση στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Το ITTF Table Tennis Youth Ranking, το οποίο δημοσιεύεται εβδομαδιαίως, ακολουθεί μια παρόμοια δομή με το ITTF Table Tennis World Ranking. Θα απονέμονται πόντοι με βάση την απόδοση για κάθε ηλικιακή κατηγορία στα αγόρια και τα κορίτσια. Η κατάταξη ενός νεαρού παίκτη θα περιλαμβάνει τα 8 καλύτερα αποτελέσματα το 2021 και τα 10 καλύτερα αποτελέσματα για τις διοργανώσεις του 2022. Οι κατατάξεις για τα διπλά και το διπλό μικτό γίνονται επίσης κομμάτι των νέων κανονισμών.

Το ετήσιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων θα βρίσκεται στην κορυφή του ITTF Table Tennis Youth Ranking με 3.000 πόντους που θα απονέμονται στους νικητές. Οι πρωταθλητές στο Under-19 των WTT Youth Star Contender και των WTT Youth Contender θα συγκεντρώνουν 2.250 και 750 πόντους αντίστοιχα, με τον αριθμό των πόντων να μειώνεται για κάθε επόμενη ηλικιακή κατηγορία.

Οι νεαροί παίκτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μέσα από τα WTT Youth Series πόντους για τις κατατάξεις ανδρών-γυναικών, όπως επίσης οι πόντοι, που θα εξασφαλίζουν από αγώνες τους σε επίπεδο WTT Series θα συμπεριλαμβάνονται στο ITTF Table Tennis Youth Ranking.

Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει την πρώτη εκδήλωση WTT Youth Series, με το εναρκτήριο WTT Youth Contender να πραγματοποιηθεί στη Vila Real από την Τρίτη 11 έως τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Θα είναι η πρώτη εκδήλωση για νέους που θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Ο Τιάγκο Βιέγκας διευθυντής του WTT Youth Series δήλωσε: «Η νέα σειρά WTT Youth Series και κατάταξης θα δημιουργήσει περισσότερη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των γενεών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και θα προσφέρει ευκαιρίες σε ταλαντούχους και ταχέως βελτιωμένους παίκτες να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε σχέση με λίγο μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την πρώτη μας εκδήλωση WTT Youth Series στην Πορτογαλία παρά τις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη και τη δέσμευση, που μας έδωσε η Vila Real και η πορτογαλική Ένωση πινγκ πονγκ για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το αθλητικό γεγονός μπορεί να συμβεί με ασφάλεια».

Οι εμφανίσεις στις εκδηλώσεις WTT Youth Contender είναι ζωτικής σημασίας για να προκριθούν οι παίκτες στις εκδηλώσεις WTT Youth Star Contender, όπου θα προσφέρονται χρηματικά έπαθλα 17.000 αμερικανικών δολαρίων».

Στο WTT Youth Contender της Πορτογαλίας είναι ήδη γνωστό ότι θα μετάσχει η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Την Κυριακή μεταβαίνει στην Ισπανία για τις πρώτες προπονήσεις με την Ορταλέθα, με την οποία συμφώνησε μέχρι το τέλος της σεζόν. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα κάνει το ντεμπούτο της, θα δώσει δύο ακόμη ματς πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου και από τη Μαδρίτη, που θα είναι η βάση της, θα πάει αργότερα στη Βίλα Ρεάλ. Στο διεθνές τουρνουά η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών έχει σκοπό να μετάσχει και στο απλό της κατηγορίας κάτω των 19, αλλά προς το παρόν αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο και με τη συγκεκριμένη αφορμή είναι σημαντικό να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες για τα YouthContender, που ενδιαφέρουν σωματεία, αθλητές και γονείς στην Ελλάδα.

Είναι περιορισμοί, που προκύπτουν μέσα από την πρώτη προκήρυξη τουρνουά Youth Contender. Οι Πορτογάλοι λοιπόν, αναφέρουν ότι στις κατηγορίες κάτω των 19, των 17 και των 15 ετών οι συμμετοχές θα είναι έως 45 παιδιά και στην κάτω των 13 ετών έως 24 (δεν προκηρύχθηκε η κάτω των 11 ετών, ενώ θα διεξαχθεί μόνο το αγώνισμα του απλού). Υπάρχει η σημείωση ότι περισσότερες συμμετοχές θα γίνουν δεκτές αν το πρόγραμμα το επιτρέψει, αλλά σίγουρα δεν θ’ αυξηθούν πολύ (στις πιο μεγάλες ηλικίες π.χ. δεν θα ξεπεράσουν τις 64). Αν παρουσιαστεί πολύ υψηλό ενδιαφέρον τότε θα μετράει το ranking list. Από τους αθλητές δηλαδή, που δηλώνονται στο τουρνουά, θα έχουν προβάδισμα για τη συμμετοχή οι ψηλότεροι στο ranking της κατηγορίας τους. Θα δημιουργούνται και λίστες αναμονής, ενώ θα δίνονται και κάρτες ελευθέρας. Επίσης, η κάθε χώρα μπορεί να έχει μέχρι 3 αθλητές/τριες σε κάθε κατηγορία, με εξαίρεση τη διοργανώτρια, που μπορεί να εμφανίσει έως 6 σε κάθε κατηγορία. Εδώ οι Ίβηρες κατέβασαν λίγο το όριο διότι γενικά στους κανονισμούς των WTT Youth Series αναφέρεται ότι σε κάθε κατηγορία του απλού η κάθε χώρα μπορεί να έχει μέχρι 4 αθλητές/τριες, ενώ η διοργανώτρια έως 8 αθλητές/τριες (λεπτομέρειες για τουρνουά και πίνακες αξιολόγησης στο λινκ https://www.worldtabletennis.com/technicaldocuments).

Η Παπαδημητρίου, που είναι νούμερο 116 στις αθλήτριες κάτω των 19 ετών, θα χρειαστεί να περιμένει την πορεία των δηλώσεων για να δει αν σίγουρα θα πάρει μέρος και σε αυτή την κατηγορία. Γενικά κάθε αθλητής/τρια θα έχει το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί σε άλλη μία κατηγορία πέρα από τη δική του.

Στην αναγγελία για τη σειρά αγώνων του 2021 δεν είχε συμπεριληφθεί το αγώνισμα του ομαδικού. Τα διπλά μπήκαν με την επισήμανση ότι θα γίνουν αν το επιτρέψει το πρόγραμμα ενός τουρνουά, ωστόσο ανεπίσημα λέγεται ότι φέτος δεν θα γίνουν. Από κει και πέρα στους κανονισμούς των WTT Youth Series υπάρχουν κανονικά απλό, διπλό, διπλό μικτό και ομαδικό, καθώς αυτό είναι το πλάνο του World Table Tennis να γίνουν κάποια στιγμή τα events με όλα τα αγωνίσματα.

Το σύστημα πάντως, είναι πολύ δαπανηρό για όποιον αθλητή ή αθλήτρια θελήσει να κυνηγήσει υψηλές θέσεις στο ranking list… Και στην εποχή του κορωνοϊού οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να υπολογίζουν και τα έξοδα για τα τεστ, που οφείλουν να κάνουν εντός κι εκτός συνόρων, ενώ με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα οι αποστολές πρέπει να μένουν σε ξενοδοχεία, που προτείνουν οι διοργανωτές.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Υφυπουργού -Περιφερειάρχη για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών

ΟΦΗ - Ατρόμητος [vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics