Breaking News
27 Ιουνίου 2021

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη δεύτερη διαδοχική του πολ ποζίσιον, μετά το Πολ Ρικάρ και στην Αυστρία, κυριαρχώντας στις δοκιμές κατάταξης του Σπίλμπεργκ - την ώρα που ένα λάθος του Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο του γρήγορο γύρο τον άφησε με τον τρίτο χρόνο.

 

Μετά τη Γαλλία ο Μαξ Φερστάπεν διατήρησε την RB16B-Honda στην κορυφή της εκκίνησης και στο πρώτο από τα δύο διαδοχικά GP της Αυστρίας, το αυριανό GP Στυρίας, 8ο φετινό αγώνα της Formula 1.

Καθώς ο Λιούις Χάμιλτον με το οδηγικό του λάθος στη στροφή 9, στην τελευταία του προσπάθεια, έμεινε στην τρίτη θέση των χρόνων του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών, ο Βάλτερι Μπότας βελτίωσε το χρόνο της πρώτης του προσπάθειας στο Q3 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ωστόσο, ο Φινλανδός δεν θα είναι στη δεύτερη θέση και της εκκίνησης, αλλά στην πέμπτη, έπειτα από ποινή τριών θέσεων που δέχθηκε επειδή έχασε τον έλεγχο της Mercedes W12 μέσα στη γραμμή των πιτς, έκανε μισό τετ-α-κε και έθεσε σε κίνδυνο τους μηχανικούς της McLaren, καθώς έφευγε από το γκαράζ της ομάδας με κρύα ελαστικά.

Ο Φερστάπεν ήταν δύο δέκατα ταχύτερος του Χάμιλτον στην πρώτην προσπάθεια των δύο διεκδικητών του τίτλου στο Q3, αλλά στο τέλος δεν έμελλε να απειληθεί από τον Βρετανό. "Ήταν ένα καλό διήμερο, το αυτοκίνητο μου έδινε καλή αίσθηση, είμαι σούπερ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στην πολ ποζίσιον εδώ στην έδρα μας. Είναι μικρή πίστα, αλλά δύσκολη για να βρεις έναν καλό γύρο. Είμαι βέβαιος ότι οι διαφορές στον αγώνα θα είναι πολύ μικρές και πάλι", είπε ο Ολλανδός πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Ο Χάμιλτον τόνισε, από την πλευρά του: "Συγχαρητήρια στον Μαξ. Είναι τόσο γρήγοροι όλο το διήμερο. Θα εκκινήσω από την πρώτη σειρά μετά την ποινή του Βαλτέρι και θα δώσω ό,τι έχω. Είχαν [οι RB-Honda] δυόμισι δέκατα διαφορά από εμάς όλο το διήμερο, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε την ωμή ταχύτητα για να τους προσπεράσουμε. Θα τα δώσουμε όλα, και ίσως και να βρέξει, ποιος ξέρει".

Ο Μπότας, αντίθετα με τον Χάμιλτον, θα μπορούσε να είχε απειλήσει τον Φερστάπεν για τον πρώτο χρόνο, αν δεν έχανε χρόνο πίσω από τον Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri. Ο Φινλανδός είπε ότι έχασε περίπου δύο δέκατα από τον Ιάπωνα, όση ήταν και η διαφορά του από τον Μαξ στο τέλος. Οι αγωνοδίκες θα εξέταζαν το συμβάν μετά το τέλος των κατατακτήριων.

Ο Τσουνόντα είχε λίγο διαφορετική άποψη από τον Μπότας, πάντως: "Τον είδα όταν είχαμε πια φτάσει πια στη ζώνη φρεναρίσματος. Αν άλλαζα κατεύθυνση στα φρένα δεν θα είχα που να πάω. Το εξήγησα στον Βάλτερι, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι του χάλασα και τόσο τον γύρο".

Από στρατηγικής πλευράς, μόνο τρεις οδηγοί από της πρώτη δεκάδα θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με τη μέση γόμα: οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Μπότας. Όλοι οι υπόλοιποι, του Σέρχιο Πέρεθ συμπεριλαμβανομένου με τη δεύτερη RB-Honda, χρειάστηκε να κάνουν τον ταχύτερό τους γύρο στο Q2 με τη μαλακή γόμα, για να διασφαλίσουν την πρόκρισή τους στη δεκάδα.

Και αυτό δεν ήτανν παράλογο, δεδομένου ότι εκτός της δεκάδας έμειναν οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren) και Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin). Αυτό κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την 11η θέση του Τζορτζ Ράσελ, που πέρασε και τους τρεις με την πολύ λιγότερο ανταγωνιστική Williams στο Q2. Πάντως, ίσως η πίστα του Σπίλμπεργκ να ταιριάζει -με τις μεγάλες της ευθείες- στις φετινές αεροδυναμικές επιλογές της Williams, που έχει βασίσει το σχεδιασμό του μονοθεσίου της στις προδιαγραφές συγκεκριμένων σιρκουί.

Πίσω την κορυφή της εκκίνησης, ο Κρίστιαν Χόρνερ της RBR συμφωνεί με τα λόγια του Φερστάπεν ότι η αυριανή είναι μια διαφορετική ημέρα: "Θα έχουμε μια διαφορετική πρόκληση αύριο, με προβλέψεις για καταιγίδες. Παραδοσιακά κάνουμε ένα πιτ-στοπ σε αυτόν τον αγώνα, αλλά θα δούμε πώς θα πάει. Αλλά η ομάδα κάνει σπουδαία δουλειά και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την κεκτημένη μας ταχύτητα".
sport24.gr

Διαβάστε επίσης:

 Aυλαία με νίκη για την Κ19 του ΟΦΗ

 

Ο Ποσειδών Λουτρακίου στους παμπαίδες και ο Πανιώνιος Α.Ο. Χίου στις παγκορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας 2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics