Breaking News
25 Ιουλίου 2021

Το αν υπάρχει κάποιος ν’ αμφισβητήσει ανοιχτά την κυριαρχία της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι η Ιαπωνία το έχει βάλει …πείσμα και θέλει να κάνει …

ζημιές στο δικό της έδαφος. Έχει άλλωστε και το ξεχωριστό κίνητρο να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία 33ων χρόνων, που έχει το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Στο Τόκιο λοιπόν, ήρθε η ώρα για την πρώτη γερή αναμέτρηση της Κίνας με την Ιαπωνία. Θα καταγραφεί αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας (21:00 τοπική) στον τελικό του διπλού μικτού. Από τη μια πλευρά το 1ο φαβορί, οι Κινέζοι Σου Σιν/Λιου Σιβέν κι από την άλλη το νούμερο 2 οι Τζουν Μιζουτάνι/Μίμα Ίτο από την Ιαπωνία. Πριν δούμε αναλυτικότερα τα νεότερα για το διπλό μικτό να σημειώσουμε ξανά ότι ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη στον 3ο γύρο του απλού ανδρών μετατέθηκε από τους διοργανωτές από αύριο Δευτέρα για μεθαύριο Τρίτη. Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων το ματς με τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ εμφανίζεται από τα πρώτα στη λίστα για τις 27/7, ωστόσο ώρα έναρξης και τραπέζι θ’ ανακοινωθούν αύριο.

Στο διπλό μικτό τα προγνωστικά είναι υπέρ των Κινέζων, όμως να θυμίσουμε ότι στο αγώνισμα, που μόλις έκανε την είσοδό του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, η οικοδέσποινα χώρα χάρηκε στο κοντινό παρελθόν παγκόσμιο τίτλο (με Μαχάρου Γιοσιμούρα και Κασούμι Ισικάουα).

Στα ημιτελικά ο Σου Σιν και η Λιου Σιβέν επιβεβαίωσαν στο έπακρο τη δυναμική τους αποκλείοντας με 4-0 σετ τους Γάλλους Εμανουέλ Λεμπεσόν/Γιουάν Τζια Ναν, οι οποίοι ωστόσο πραγματοποιούν την καλύτερη πορεία για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο Μιζουτάνι και η Ίτο, που θέλουν να κάνουν βήμα παραπάνω μετά τα ασημένια και τα χάλκινα μετάλλια στο Ρίο, έκαμψαν στην 4άδα τους Λι Γιουν Τζου/Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι με 4-1 σετ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια, ήταν αυτό που είχαν καταφέρει ώρες πριν στον προημιτελικό όταν έχαναν 2-9 στο καθοριστικό 7ο σετ από τους Γερμανούς Πάτρικ Φρανζίσκα/Πετρίσα Σόλγια και γύρισαν την κατάσταση. Επικράτησαν με 16-14 στην παράταση και η Ίτο έβαλε τα κλάματα!

Το διπλό μικτό λοιπόν, θα δώσει αύριο τα πρώτα μετάλλια στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Κινέζοι και Ιάπωνες παίζουν για το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό του αγωνίσματος. Οι ηττημένοι των ημιτελικών αγωνίζονται μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00) για το χάλκινο μετάλλιο.


Διαβάστε επίσης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics