Breaking News
06 Αυγούστου 2021

Τέλος σε μια πλούσια καριέρα έβαλε ο Βαλεντίνο Ρόσι που ανακοίνωσε στην Αυστρία ότι θα σταματήσει να τρέχει στο MotoGP στο τέλος της χρονιάς

 

Ο Ρόσι έχει τρέξει στην καριέρα του σε 363 αγώνες στο MotoGP και έχει κατακτήσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και 9 φορές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. Αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες του στα 125cc και στα 250cc, έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 115 φορές, 89 από αυτές στην κατηγορία MotoGP.

Ο Ρόσι μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου πριν το γκραν πρι στην Αυστρία είπε:

«Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, είναι μια δύσκολη απόφαση. Ήθελα να συνεχίσω να τρέχω για ακόμα 25 χρόνια αλλά ήρθε η ώρα να πω αρκετά. Δυστυχώς αυτό θα είναι το τελευταίο μισό για μένα».

 Και συνέχισε:

 «Είναι λυπηρό και δύσκολο για μένα να πω ότι του χρόνου δεν θα τρέξω με μια μοτοσυκλέτα. Το κάνω αυτό για σχεδόν 30 χρόνια και την επόμενη χρονιά η ζωή μου θα αλλάξει. Αλλά ήταν ωραία και είμαι ευτυχής, ήταν ένα μακρύ και ωραίο ταξίδι με αξέχαστες στιγμές με όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που δούλεψα μαζί.

Το σκέφτηκα επειδή θα είχα την ευκαιρία να τρέξω με την ομάδα μου. Αλλά πήρα την απόφαση μου. Η καριέρα μου ήταν αρκετά μεγάλη και κέρδισα πολλούς αγώνες αλλά κάποιες νίκες και στιγμές που είδα στο βίντεο είναι αξέχαστες. Κάτι που με έκανε να γελάω μια εβδομάδα. Επαναλαμβάνω πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως στα σπορ το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά και θεωρώ πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ήταν δύσκολο επειδή είχε την ευκαιρία να συναγωνιστώ στο MOTO GP με τον αδερφό μου και θα μου αρέσε αλλά είμαι "οκ". Έχουμε ακόμα μισή σεζόν. Θεωρώ πως θα είναι δυσκολότερα όταν φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα. Απλά τώρα έκανα γνωστή την απόφαση μου και δεν μπορώ να κάνω παράπονα για την καριέρα μου. Πάντα έδινα τα πάντα, προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι πάντα στην κορυφή.

Όσο για το μέλλον μου. Μου αρέσει να τρέχω με αμάξια, ίσως λιγότερο απ' ότι με μηχανές. Οπότε θεωρώ πως θα τρέχω με αμάξια αλλά ακόμα είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί. Δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Νοιώθω πως είμαι οδηγός μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων και αυτό θα είμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου. Θεωρώ πως τα τρέξω ξανά».
onsports.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics