Breaking News
13 Σεπτεμβρίου 2021

Άρης - ΟΦΗ 0-0: Οι Κρητικοί άντεξαν και πήραν το βαθμό στο "Βικελίδης"
Αγγελική Βύζικα


Στην πρεμιέρα του για εφέτος ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε μαζί του τον κόσμο, ήταν γεμάτο το γήπεδο μετά από πολύ καιρό, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν δημιουργικοί, αλλά τους έλειψε το γκολ, με τον ΟΦΗ να αντέχει αμυντικά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ: Ο Γιάκομπ Μπράμπετς ήταν καλός τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά και στην επίθεση ο Τσέχος έδειξε ότι …το’ χει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το… μπασκετικό κοντρόλ του Φαν Ντούινεν, που επανάφερε την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο με το χέρι, ενώ είχε βγει.

Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άρης έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο τέλος του αγώνα ο Νιόπλιας με τις δύο αλλαγές του Ουές και του Σελίμοβιτς έδειξε πως ήθελε να κρατήσει το μηδέν το οποίο και κατάφερε.

Η… ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ: Ο Θανάσης Τζήλος, απέφυγε να δείξει πολλές κίτρινες κάρτες, αλλά του «έφυγε» εντελώς η φάση με το κοντρόλ του Φαν Ντούινεν, ενώ και στο 70′ υπήρξε φάση που οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε χέρι παίκτη του ΟΦΗ, που όμως μετά και από έλεγχο του VAR, δεν δόθηκε κάτι.

Η ανάλυση του αγώνα

Στην πρεμιέρα του, στο Βικελίδης ο Άρης μπήκε με διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, με τους Κρητικούς να δείχνουν και αυτοί την ίδια διάθεση, τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα.

Στο 2΄η πρώτη τελική στο ματς για τον Άρη με τον Σούντγκρεν να μπαίνει στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κόπηκε από τον Κοροβέση.

Στο 3′ κοντά στο γκολ έφθασαν οι Κρητικοί, αλλά ο Καστάνιος καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να επέμβει σωτήρια ο Μπράμπετς.

Στο 6′ ο ΟΦΗ έφυγε στην κόντρα με τον Καμάου, αυτός έβγαλε την κάθετη στον Καστάνιος στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ωστόσο ο Μπράμπετς τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 11΄ ο Γκάμα επωφελήθηκε από τις κόντρες σε φάση διαρκείας στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια του Επασί.

Στο 23′ ο Μπερτόγλιο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το γύρισμα προς τον Καμαρά, ωστόσο η μεταβίβασή του κόπηκε από την άμυνα των Κρητικών. Στο 27′ ο ίδιος παίκτης εξαπέλυσε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
Στο 33΄ ο Καμαρά, το όνομα του οποίου εθεάθη και στην μπλούζα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, βρήκε λίγο ελεύθερο χώρο και εξαπέλυσε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο Α’ ημίχρονο ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, χωρίς να γίνει απειλητικός στην εστία του Ντένις, με εξαίρεση το πρώτο 5λεπτο. Και επειδή στο ποδόσφαιρο…μιλούν οι αριθμοί ο Άρης είχε 17 επαφές στην αντίπαλη εστία, με μόλις μια του ΟΦΗ (και αυτή ήταν το τάκλιν του Μπράμπετς στον Καστάνιος).

Στο Β’ ημίχρονο, οι δύο προπονητές μπήκαν χωρίς καμία αλλαγή. Πρώτη υποψία ευκαιρίας από πλευράς ΟΦΗ, με τον Κοροβέση να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καμάου δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 47΄το σουτ του Μαντσίνι από τα δεξιά στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Επασί.

Στο 51′ ο Μαρινάκης, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε με τον Απόστολο Διαμαντή να παίρνει τη θέση του.

Σε αντίθεση με το Α’ ημίχρονο, ο ΟΦΗ στο Β’ ισορρόπησε και προσπάθησε να απειλήσει με σετ παιχνίδι από πίσω. Στο 56′ η πρώτη αλλαγή για τον Άρη με τον Ιτούρμπε να μπαίνει στη θέση του μέτριου Γκάμα και κινήθηκε από τα δεξιά με τον Μαντσίνι πλέον να κινείται από αριστερά.

Στο 58΄ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα, που κέρδισε ο ΟΦΗ έξω από την περιοχή του Ντένις, η προσπάθειά του κόπηκε από το τείχος και συγκεκριμένα από τον Ντανιέλ Σούντγκρεν. Στο 69′ σουτ του νεοεισελθέντα Ιτούρμπε λίγα μέτρα μακριά από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 70′ ο Εντιαγέ προσπάθησε να μπει στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πασαλίδη, ωστόσο ο Τζήλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι αλλαγές στο τέλος του Νιόπλια με Ουές και Σελίμοβιτς είχαν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, ενώ του Μάντζιου που…έριξε στον αγώνα τον Μάνο, έδειξε πως ήθελε το γκολ.

Στο 83′ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Εντιαγέ έπιασε μια γυριστή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Επασί να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις έκαναν τα πάντα, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Στις καθυστερήσεις έχασαν την τελευταία τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Σε κόρνερ του Ιτούρμπε από τα δεξιά, ο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να την σπρώξει με το κεφάλι προς την εστία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+2′ Καμαρά /32′ Πασαλίδης, 61′ Διαμαντής, 73′ Γκαγιέγκος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Λούμορ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο (78′ Μάνος), Γκάμα (57′ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (87′ Χαϊροβιτς), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης, Βούρος, Μαρινάκης ( 49’Διαμαντής), Νέιρα (76′ Σελίμοβιτς), Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντούινεν ( 62′ Λάμπρου), Καμάου (76′ Ραχμάν Ουές), Καστάνιος (62′ Ντουρμισάιρ)

sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

 Όλα τα ζώδια 13/09

 

 

 

MotoGP – Κουαρτάρο: «Δεν είχα την απόδοση των προηγούμενων ημερών»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics