Breaking News
12 Οκτωβρίου 2021

Τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα παραμένουν στην επικαιρότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς πριν από την Α1 εθνική κατηγορία γυναικών και την έναρξη της σεζόν στη Φλώρινα

, είχαν γίνει οι κληρώσεις όλων των κατηγοριών, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16-17 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς στην Α1 ανδρών, όπως και στην Α2 σε άνδρες και γυναίκες. Η μορφή των πρωταθλημάτων παραμένει ίδια με αυτή, που είχε αποφασιστεί το περσινό καλοκαίρι, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας covid-19 δεν είχε επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020. Την περασμένη περίοδο δεν τελείωσε κανένα πρωτάθλημα κι έτσι σε κατηγορίες των ανδρών η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διατήρησε το σύστημα των ομίλων. Η Α1 και η Α2 εθνική κατηγορία περιλαμβάνει ομίλους, ανάλογη είναι η δομή στη Β’ Εθνική, αλλά και σε τοπικές κατηγορίες. Το προσεχές Σάββατο οι ομάδες μπαίνουν στην αφετηρία και είναι ευκαιρία να δούμε τώρα πως διαμορφώθηκαν τα γκρουπ στους άνδρες στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες (τα «παράθυρα» με την ενημέρωση για κάθε πρωτάθλημα βρίσκονται στο λινκ http://app.ttscore.io/customer/24).

Στην Α1 εθνική μετέχουν 10 ομάδες (από τις 12, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής) και με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι επικεφαλής στο 1ο γκρουπ κι εκεί βρίσκονται επίσης ο Α.Σ. Πέρα, η Φιλία Ορεστιάδας, ο ΓΑΣ Ελευσίς και ο ΑΟ Ταταύλα.

Στο 2ο γκρουπ είναι ψηλότερα τοποθετημένοι οι «πράσινοι» κι ακολουθούν το Ρέθυμνο, ο Ίφιτος Πατρών, η ΑΕΚ και ο ΟΑ Χανίων. Τα γκρουπ θα προχωρήσουν με το σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους και συγκεντρωτικά σε πέντε Σαββατοκύριακα. Θα ακολουθήσουν πλέι οφ όπου θα διεξαχθούν χιαστί ματς, οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8, ενώ οι τελευταίες του κάθε ομίλου θα παίξουν για τις θέσεις 9-10. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται στην Α2. Η 8η και η 9η της τελικής κατάταξης θα πάνε σε μπαράζ με τη 2η και την 3η της Α2. Στην έναρξη θα διεξαχθούν μόνο δύο αγωνιστικές, το προσεχές Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Δύο όμιλοι, ένας των 5 ομάδων και ένας των 6, σχηματίστηκαν και στην Α2 των ανδρών (δικαίωμα συμμετοχής είχαν 14 ομάδες). Στον 1ο είναι επικεφαλής ο ΑΟ Πεύκης και βρίσκονται ακόμα ο ΑΣΕΑ Καβάλας, ο ΓΑΟ Πειραιά, ο ΑΣ Γυμνάσιο και ο ΔΑΟ Ταύρου. Στο 2ο γκρουπ κληρώθηκαν η ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας (επικεφαλής), ο Άρης Νικαίας, ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας, ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης, ο Φάρος Αλεξανδρούπολης και ο Νηρέας Καρδαμύλων από τη Χίο. Συγκεντρωτικά κι εδώ σε πέντε Σαββατοκύριακα θα γίνουν οι δύο γύροι των ομίλων. Μετά θα έχουμε πλέι οφ με χιαστί ματς. Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων θ’ αναμετρηθούν για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8 και οι ομάδες 5 και 6 για τις θέσεις 9-11. Η πρωταθλήτρια ομάδα προβιβάζεται στην Α1 εθνική κατηγορία. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση στο πρωτάθλημα, θα πάρουν μέρος σε ειδικό τουρνουά ενός γύρου (αγώνες μπαράζ) μαζί με τις δυο προτελευταίες ομάδες της Α1 για δύο θέσεις στην Α1. Οι ομάδες, που θα περιοριστούν από την 7η θέση και κάτω της τελικής κατάταξης οδηγούνται στην παρακάτω κατηγορία Το Σάββατο θα γίνει η πρεμιέρα, την Κυριακή θ’ ακολουθήσουν δύο αγωνιστικές, όλα τα ματς θα φιλοξενηθούν στο ΣΕΦ.

Στην Α2 των γυναικών, όπου η κλήρωση θυμίζουμε, έγινε την περασμένη Δευτέρα, το πρώτο αγωνιστικό διήμερο θα λάβει χώρα σε δύο διαφορετικά γυμναστήρια της Αθήνας. Το Σάββατο στο ΣΕΦ και την Κυριακή στην Ελευσίνα, στην αίθουσα του τοπικού ΓΑΣ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία έγινε ενιαίος όμιλος με μόλις πέντε ομάδες. Αν δηλώνονταν και οι 10, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, θα υποβιβάζονταν οι πέντε στη Β’ Εθνική, ενώ τώρα δεν θα υποβιβαστεί καμία.

Διαβάστε Επίσης

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

Σε απευθείας μετάδοση με live streaming η Κλήρωση των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Λ

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics