Breaking News
22 Νοεμβρίου 2021

Πολύ δυνατούς αντιπάλους από τον 1ο γύρο επιφύλαξε για τους Έλληνες αθλητές η κλήρωση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, το οποίο αρχίζει αύριο στο Χιούστον του Τέξας.

Στο απλό ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος καλείται ν’ αντιμετωπίσει τον Κορεάτη Λι Σανγκσού, νούμερο 20 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου κληρώθηκε με την Αντριάνα Ντίαζ από το Πουέρτο Ρίκο, νούμερο 17 στον κόσμο σήμερα και 3η φέτος στο τουρνουά Contender της Τυνησίας. Η ελληνική αποστολή έφτασε χτες στην αμερικανική μεγαλούπολη μετά από πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι και το πρωί σήμερα (πρωί για το Χιούστον, που είναι 8 ώρες πίσω από την Ελλάδα) προπονήθηκε πρώτη φορά στο George R. Brown Convention Center, το οποίο θα φιλοξενήσει το ιστορικό πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος στην αμερικανική ήπειρο. Οι δύο πρωταθλητές μας μετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση μέσω του διεθνούς ranking list, αγωνίζονται μόνο στο απλό και στην τεχνική καθοδήγηση έχουν τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή. Στις 03:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης για την Ελλάδα ορίστηκε ο αγώνας του Σγουρόπουλου (19:20 Τρίτης τοπική ώρα), στις 21:00 αύριο κάνει την αρχή η Τόλιου (13:00 τοπική ώρα).

Τα ελληνικά χρώματα είχαν επισημάνει από την αναχώρηση ότι δεν εγείρουν υψηλές απαιτήσεις στο Χιούστον και θέλουν να προχωρήσουν όσο γίνεται μέσα από νέες αξιόλογες εμφανίσεις. Θα μπορούσαν ωστόσο, να έχουν πιο βατά παιχνίδια στον εναρκτήριο γύρο των «128», ματς που θα τους βοηθούσαν να βρουν πιο εύκολα έναν ρυθμό σε νέο περιβάλλον. Εν τέλει, με τον Λι Σανγκ Σου απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Under 21 και τη νεαρή και σταθερά ανερχόμενη Αντριάνα Ντίαζ κόντρα στη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας μπαίνουν αμέσως πολύ υψηλά εμπόδια. Οι δύο εκπρόσωποί μας θα κυνηγήσουν χωρίς άγχος την έκπληξη και σε κάθε περίπτωση ωφελημένοι θα βγουν μέσα από πολύ γερά τεστ με τοπ αθλητές από άλλες ηπείρους αυτή τη φορά και όχι από την Ευρώπη. Αν ο Σγουρόπουλος αποκλείσει τον Λι Σανγκσού (Νο 16 στα seedingτου απλού), τότε στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον νικητή από το ματς Ράρες Σίπος (Ρουμανία)-Μάρτιν Αλέγκρο (Βέλγιο). Αν περάσει στους «64» δηλαδή, θα έχει πιο βατό αντίπαλο. Νούμερο 1 του αγωνίσματος είναι ο Κινέζος Φαν Ζεντόγνκ και νούμερο 2 ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο. Αν η Τόλιου αποκλείσει την Ντίαζ (Νο 14 στο ταμπλό), πρωταθλήτρια του απλού σε Παναμερικανικό πρωτάθλημα (2021) και Παναμερικανικό Κύπελλο (2020) τότε στον 2ο γύρο θ’ αντιμετωπίσει είτε την Κάτια Κεσάκι από την Αλγερία είτε την Τατιάνα Κουκούλκοβα από τη Σλοβακία. Η Κινέζα Τσεν Μενγκ είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος και η επίσης Κινέζα Σουν Γινγκσά 2ο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΑΣ-ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ιστορία γράφεται λοιπόν, στο Χιούστον του Τέξας, αλλά όχι μόνο επειδή οι Αμερικανοί διοργανώνουν πρώτη φορά στα χρονικά Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Ιστορικό είναι και το γεγονός ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κορυφαίο event με δύο ζευγάρια στο διπλό μικτό, που αποτελούνται από Αμερικανούς και Κινέζους αθλητές και μάλιστα στη χρονιά της 50ης επετείου από τη διπλωματία του πινγκ πονγκ!

Αυτό ανακοινώθηκε στο Peace Through Sport Dinner, στον εορτασμό της 50ης επετείου ενώπιον προσκεκλημένων, όπως ο Christopher Nixon Cox και ο Neil Bush, εγγονός του προέδρου RichardNixon και γιος του προέδρου George Bush αντίστοιχα, εκπροσώπων της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ!

Ο Λιν Γκαογιουάν (Κίνα, νούμερο 7 στον κόσμο) θα ζευγαρώσει με τη Λιλί Ζανγκ (κινεζικής καταγωγής Αμερικανίδα Νο 35), ενώ ο Κάνακ Τζα (ΗΠΑ, Νο 31) θα συνεργαστεί με τη Γουάνγκ Μανγιού (Κίνα, Νο 4). Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα βέβαια, ενώ έγιναν και σχετικές δηλώσεις με ενθουσιασμό και από τους αθλητές και από κορυφαίους αξιωματούχους της ITTF και των ομοσπονδιών επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κίνας και των ΗΠΑ. Η Κινεζική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (CTTA) και η Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης των ΗΠΑ άλλωστε, υπέβαλαν από κοινού το αίτημα στη διεθνή ομοσπονδία να επιτραπεί στα ζευγάρια Κίνας-ΗΠΑ να συγκροτήσουν δίδυμα στο Χιούστον και η ITTF ενέκρινε το αίτημα.

* Μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου δεν υπήρχε αναλυτική ενημέρωση για τις ζωντανές ιντερνετικές μεταδόσεις. Όπως δεν υπήρχε και για τα τραπέζια των αγώνων. Πάντως, στο λινκ https://worldtabletennis.com/livevideo, στην ιστοσελίδα του World Table Tennis, αναφέρεται ότι θα υπάρχει live streaming από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

* Εκτός διοργάνωσης έμεινε ο Κινέζος Μα Λονγκ, 2 συνεχόμενες φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης και 3 παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού, στις ηχηρές απουσίες κι αυτή του συμπατριώτη του Σου Σιν, ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή σε άλλα αγωνίσματα με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν σιγά-σιγά τη διεθνή καριέρα. Από την Ευρώπη δεν δήλωσε ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

* Στις γυναίκες είναι απούσα η παγκόσμια πρωταθλήτρια του απλού το 2019 Λιου Σιβέν από την Κίνα.

* Η αυριανή πρώτη μέρα περιλαμβάνει και αγώνες του διπλού μικτού. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο τελικός θα γίνει την προτελευταία μέρα, στις 28 Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι τέσσερις τελικοί θα διεξαχθούν την τελευταία μέρα, τη Δευτέρα 29 του μήνα.

* Όλα τα παιχνίδια του απλού ακολουθούν το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ, ενώ εκείνα του διπλού το σύστημα του καλύτερου των πέντε σετ. Όλα τα αγωνίσματα ακολουθούν το σύστημα του απλού νοκ άουτ.

 * Σγουρόπουλος και Τόλιου στο γυμναστήριο των αγώνων μετά από την προπόνηση


Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics