Breaking News
05 Ιανουαρίου 2022

Την σιγουριά του πως το προσωπικό των αγώνων θα φέρει εις πέρας την κάθε πρόκληση ένα μήνα πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (4-20/2), με τους διοργανωτές να έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή τη «φούσκα» Υγείας κατά της πανδημίας του κορονοϊού, γύρω από τους χώρους των Αγώνων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

 

Καθώς ο κόσμος παλεύει με την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον», αν και η Κίνα, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για τον κορονοϊό, έχει αναφέρει μόνο λίγα κρούσματα «Όμικρον», οι διοργανωτές δήλωσαν σήμερα ότι από τη «φούσκα» Υγείας, οι συμμετέχοντες μπορούν να φύγουν μόνο εάν φύγουν από τη χώρα ή περάσουν σε καραντίνα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ περιόδευσε πολλές εγκαταστάσεις των Αγώνων, εκφράζοντας «ακράδαντα την πεποίθηση» ότι το προσωπικό των Αγώνων «θα συνεχίσει να κάνει καλή δουλειά σε όλες τις προετοιμασίες για να εξασφαλίσει την πλήρη επιτυχία των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου», όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι περιορισμοί στους χώρους αγώνων στο Πεκίνο και στη γειτονική επαρχία Χεμπέι θα είναι πολύ αυστηρότεροι από εκείνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι.

Advertisement

Χθες υπήρξε η πρώτη πτήση επιβατών από τη Ναρίτα του Τόκιο, ανέφεραν τα News Civil Aviation News of China.

Η «φούσκα» περιορίζει το προσωπικό που σχετίζεται με τους Αγώνες σε ορισμένες ζώνες μέσα και γύρω από τους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή και κίνδυνος μετάδοσης με τον τοπικό πληθυσμό.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές πρόκειται να έρθουν στην Κίνα για τους Αγώνες, συν 25.000 άλλοι που σχετίζονται, με αυτούς.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η γρήγορη μεταδοτικότητα της «Όμικρον» παρουσιάζει πρόσθετες προκλήσεις για την πρόληψη εστιών στους Αγώνες, οι οποίοι δεν θα έχουν θεατές από το εξωτερικό.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι αναμένουν κρούσματα Covid-19 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχουν επίσης εκφράσει εμπιστοσύνη στα σχέδιά περιορισμού τους.

onsports.gr
Διαβάστε Επίσης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (05/01)

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics