Breaking News
10 Απριλίου 2022

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συντάσσεται με τo πλάνο της πολιτείας για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού κι έχει έντονη παρουσία στις τριήμερες δράσεις στην Πάτρα,

στην πρώτη από τις ανοιχτές εκδηλώσεις ανά Περιφέρεια, που οργανώνει το Υφυπουργείο αθλητισμού και την ολοκληρώνει την Κυριακή 10/4. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει τον δικό της χώρο στην αθλητική έκθεση Sport_hub Expo και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ενώ κατά τη 2η μέρα των events, το Σάββατο 9/4, τοποθετήθηκε, μέσω του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Τζόβολου, σε συνέδριο στο εθνικό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» και στην ενότητα «Ο λόγος στις Ομοσπονδίες και στους φορείς αθλητισμού της Δυτικής Ελλάδας». Η αθλητική ηγεσία συζητά με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον του εθνικού και τοπικού αθλητισμού και με τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού» άρχισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα εκδηλώσεις, οι οποίες υιοθετούν το εξής τρίπτυχο:

α) Διήμερο ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, των Δήμων, των αθλητικών φορέων, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματιών του αθλητισμού,

β) Έκθεση Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των eSports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού και

γ) Παράλληλες εκδηλώσεις και events.

Η Πάτρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα του Υφυπουργείου. Οι εκδηλώσεις στο «Δημήτριος Τόφαλος» συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Το γραφείο Τύπου της ΕΦΟΕπΑ θ’ αναφερθεί σήμερα στην ομιλία του Παναγιώτη Τζόβολου στο συνέδριο (από ένα 5λεπτο περίπου είχαν στη διάθεσή τους όλοι οι εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών) και μετά από την ολοκλήρωση όλων των δράσεων θα παρουσιάσει και το ρεπορτάζ από την οργάνωση και τη μεγάλη απήχηση του περιπτέρου της ομοσπονδίας στην έκθεση αθλητισμού.

Λ. Αυγενάκης: «Αγκαλιάζουμε την προσπάθειά σας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με τη νόσο Πάρκινσον»

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έγινε αρχικά αποδέκτης, εκ μέρους της ομοσπονδίας, των εγκωμιαστικών σχολίων του Λευτέρη Αυγενάκη για την προσπάθεια ανάληψης της χώρας μας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πινγκ πονγκ για άτομα με τη νόσο Πάρκινσον το 2023 ή το 2024. «Είμαστε χαρούμενοι και αγκαλιάζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες με την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος μάλιστα, να είναι από τις ελάχιστες διεθνείς ομοσπονδίες, που έχουν δημιουργήσει ίδρυμα κοινωνικού χαρακτήρα», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Παναγιώτης Τζόβολος ευχαρίστησε αρχικά τον υφυπουργό για την πρόσκληση και του απένειμε τα εύσημα «για το έως σήμερα έργο του, για το ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του προς όφελος του αθλητισμού, αλλά και για την επιλογή του ν’ αρχίσει από τη Δυτική Ελλάδα αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο. Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι μπήκε μία τάξη στο οικοδόμημα του αθλητισμού μετά από τεράστια προσπάθεια».

Π. Τζόβολος: «Κοιτάζουμε και τον αθλητικό τουρισμό»

Ο Πατρινός παράγοντας υπογράμμισε γενικά ότι «η επιτραπέζια αντισφαίριση τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια ποιοτική και ποσοτική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο με εκατομμύρια θεατές και τηλεοπτική κάλυψη στους αγώνες του, ενώ έχει σχηματιστεί ένας παγκόσμιος εμπορικός κύκλος εργασιών όπου οι διεθνείς και οι εθνικές ομοσπονδίες έχουν δημιουργήσει με το πλούσιο αγωνιστικό τους πρόγραμμα και διεθνή τουριστικό αντίκτυπο».

Ειδικότερα για την κατάσταση στο εσωτερικό δήλωσε: «Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν και στη δική μας ομοσπονδία τη δυνατότητα της προβολής του αθλητισμού και της περιοχής μας, της οικονομικής ανάσας ώστε να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την ποιότητα των αθλούμενων από ένα προϊόν, που λέγεται αθλητικός τουρισμός. Μία τέτοια μορφή, μικρής εμβέλειας, με αυτοχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, την υλοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια η ομοσπονδία μας με απόλυτη επιτυχία».

«Πρέπει να βρεθούν κι άλλοι πόροι ώστε να επιβιώσουν τα σωματεία»

Σε άλλα σημεία ο Παναγιώτης Τζόβολος ανέφερε μεταξύ άλλων:

- «Η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα προσβάσιμη και θα γίνει ακόμα πιο προσβάσιμη με τα έργα που έρχονται. Θα πρέπει έτσι, με τον σωστό σχεδιασμό και τις αθλητικές υποδομές, που διαθέτουμε, να γίνει πόλος έλξης αποκομίζοντας οφέλη για την Περιφέρεια, τους εργαζόμενους και τον αθλητισμό»

- «Τα τελευταία χρόνια εκτός από τους αγώνες πραγματοποιούνται και συγκεντρώσεις προετοιμασίας ομάδων και αθλητών κατά τα πρότυπα της οργανωμένης άθλησης, που κι αυτό είναι μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Τέτοιες εκδηλώσεις με επίκεντρο μεγάλες εγκαταστάσεις της Δυτικής Ελλάδας σίγουρα μπορούν να υποστηριχθούν και να συνεχιστούν με τη συντήρηση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό τους».

- «Είναι κανόνας ότι με οποιονδήποτε αθλητικό νόμο τα σωματεία θα προχωρούν με το μεράκι και τη χρηματοδότηση των εκάστοτε διοικούντων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν αρκεί, με αποτέλεσμα να έχει μετακυλήσει τεράστιο οικονομικό βάρος στις οικογένειες, που με τη σειρά τους έχουν μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα».

- «Εμφανίστηκε μία πανδημία, που στέρησε, μαζί με τα άλλα, από τα σωματεία τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Εδώ ήρθε μία εξαιρετική ανάσα από την πολιτεία με τη βοήθεια από τη φορολόγηση του στοιχήματος, αλλά στις επερχόμενες οικονομικές δυσκολίες δεν φτάνει. Πρέπει να εξευρεθούν κι άλλοι πόροι για να επιβιώσει το κύτταρο που ονομάζεται σωματείο. Για παράδειγμα να εκπέσει ο ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, που διαφημίζονται μέσω αθλητικών σωμτείων έστω και με ένα πλαφόν. Είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε για τέτοια θέματα».

- «Μία σημαντική πρόταση και κίνητρο είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για ανάληψη διεθνών διοργανώσεων. Πριν λίγους μήνες έγινε με τη συνδρομή σας κύριε υφυπουργέ το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως είπατε κι εσείς νωρίτερα, διεκδικούμε για την επόμενη χρονιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με νόσο Πάρκινσον, δραστηριότητα ενταγμένη σε νέες μορφές αθλητισμού, που έρχονται στη χώρα μας».

Ο Παναγιώτης Τζόβολος κατέληξε λέγοντας ότι «η ομοσπονδία και η επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι αρωγοί στο έργο, που επιτελείται από το Υπουργείο, με πρωτεργάτη τον υπουργό μας Λευτέρη Αυγενάκη» και ο υφυπουργός βρήκε την ευκαιρία για ένα ακόμα θετικό σχόλιο προς το άθλημα και τη νέα διοίκηση: «Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ το άθλημα σας γιατί είναι μέσα σε κάθε σχολείο, μέσα σε κάθε πολιτιστικό κέντρο και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Επίσης, άλλο ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη μεταρρύθμιση και τα ηλικιακά όρια στις διοικήσεις είναι ότι στο άθλημά σας έχετε πια τον Μανώλη Κολυμπάδη γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της ομοσπονδίας τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας Κώστα Παπαγεωργίου κι αυτό είναι ο καλύτερος συνδυασμός, η καλύτερη εξέλιξη».

Όση ώρα είχε τον λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μεταδίδονταν από το video wall πλάνα από αγώνες του κορυφαίου Έλληνα πινγκπονίστα Παναγιώτη Γκιώνη. Η δεύτερη μέρα στο συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ, υπάρχει στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=bfShhcU-rnA και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τζόβολου από το -4:09:00 έως το -4:02:00.


Διαβάστε επίσης

Ο καιρός σήμερα 10/04/2022 [vid]

 

 

 

 

Βετεράνοι και ανεξάρτητοι στο τάραφλεξ του ΣΕΦ για τα πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics