Breaking News
15 Μαΐου 2022

Στη διπλή γερή «μονομαχία» τους στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μοιράστηκαν τους τίτλους!

Για την περίοδο 2021-2022 ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής στους άνδρες και ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες. Στον συναρπαστικό τελικό των ανδρών ο Ολυμπιακός έκαμψε τον Παναθηναϊκό με 3-2. Λίγα λεπτά αργότερα, στον επίσης πολύ ενδιαφέροντα τελικό των γυναικών, ο Παναθηναϊκός κατέβαλλε τον Ολυμπιακό με 3-1. Στην επιστροφή του θεσμού στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετά από πολύ καιρό καταγράφηκαν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όμορφοι αγώνες μπροστά σε περίπου 100 φιλάθλους και είχαν στο κλείσιμο τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου από τα δύο κορυφαία και ιστορικά σωματεία, που ήταν παράλληλα τα πρώτα φαβορί και στις δυο κατηγορίες. Οι αγώνες μεταδόθηκαν σε live streaming, στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=DqAtgN1WJzw οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξαναδούν τους τελικούς, ενώ στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube θ’ αναρτηθούν κάποια στιγμή όλες οι ατομικές συναντήσεις.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών μετείχαν 11 ομάδες και διαγωνίστηκαν για δύο μέρες με νοκ άουτ σύστημα και διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Στις γυναίκες οι συμμετοχές ήταν μόνο 4 και οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 15/05. Μετά από τους ημιτελικούς είχαν τον «μεγάλο» και τον «μικρό» τελικό.

Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας ήταν διαφορετικό από εκείνο του Τοπικού Κυπέλλου. Το κάθε ματς κρίθηκε υπέρ της καλύτερης ομάδας των πέντε αγώνων και στο τέλος (αν χρειαζόταν) είχε διπλό, όταν στο Τοπικό Κύπελλο, που αποτέλεσε και την προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο κάθε αγώνας μπορούσε να φτάσει έως και το 4-3 (επίσης με διπλό στο τέλος).

Στους άνδρες ο Ολυμπιακός είχε από τους ξένους αθλητές του μόνο τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, αλλά χρησιμοποίησε, κατά πρώτον λόγο τον Γιάννη Σγουρόπουλο και κατά δεύτερο τον προερχόμενο από τραυματισμό Γιώργο Σταματούρο, οι οποίοι παίζοντας φέτος στην Μπουντεσλίγκα και τη γαλλική Pro B αντίστοιχα δεν είχαν συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στην Α1. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στη σύνθεσή του επίσης μόνο έναν ξένο, τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ. Ο τελικός ήταν απόλυτα ισορροπημένος κι έφτασε στο καθοριστικό διπλό όπου Σγουρόπουλος και Κωνσταντινόπουλος έδωσαν τρίτο επί μέρους ματς. Ο μεν είχε συμπαίκτη τον Σταματούρο, που δεν είχε αγωνιστεί πριν, ο δε τον Κράστεφ, που είχε δώσει το προβάδισμα νωρίτερα με 2-1 στην ομάδα του και σε αγώνα γεμάτο θέαμα και σασπές επικράτησε το ζευγάρι του Ολυμπιακού στα πέντε σετ για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Ιάσονας Κορδούτης 3-1 (11-3, 10-12, 11-8, 11-3)

Τάσος Ρηνιώτης-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 0-3 (7-11, 3-11, 10-12)

Ένιο Μέντες-Πετιό Κράστεφ 1-3 (9-11, 4-11, 11-7, 4-11)

Σγουρόπουλος-Κωνσταντινόπουλος 3-1 (7-11, 11-5, 11-5, 11-3)

Γιώργος Σταματούρος/Σγουρόπουλος-Κωνσταντινόπουλος/Κράστεφ 3-2 (11-5, 7-11, 11-3, 8-11, 11-8)

Στο διήμερο ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης χρησιμοποίησε επίσης τον Σωκράτη Γιαννούτσο. Για την τριάδα του Παναθηναϊκού ήταν στην τεχνική καθοδήγηση ο Λευτέρης Μάκρας.

Στο ταμπλό ο Ολυμπιακός είχε byeστον 1ο γύρο, στα προημιτελικά κατέβαλλε τον ΣΕΑ Κοζάνης με 3-0 και στα ημιτελικά τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με 3-0. Ο Παναθηναϊκός άρχισε επίσης χωρίς αγώνα την πορεία του ως τον τελικό, στην 8άδα νίκησε με 3-0 και στην 4άδα την ΑΕΚ με 3-1 (αξιοσημείωτη η νίκη του Αλέξανδρου Μαδέση επί του Κράστεφ).

Ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και η ΑΕΚ συναντήθηκαν στον αγώνα για τις θέσεις 3-4. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 3-1 χάρη σε δύο νίκες του Ανέστη Καριοφυλλίδη (3-2 επί του Μαδέση και 3-0 επί του Ιάκωβου Αϊβατίδη) και μία του Βούλγαρου Κονσταντίν Παραπάνοφ (3-1 τον Αϊβατίδη). Για την αθηναϊκή ομάδα ο Γιάννης Βλοτινός κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Αναστάσιο Γιοβά-Αλχαζίδη. Στο κοουτσάρισμα της βορειοελλαδίτικης ομάδας ήταν ο Παντελής Ελευθεριάδης.

Στις γυναίκες έγιναν το πρωί της Κυριακής τα ημιτελικά όπου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τον Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 και οι «πράσινες» τον ΓΑΟ Πειραιά επίσης με 3-0.

Το νούμερο 1 και το νούμερο 2 του ταμπλό αντίστοιχα αναμετρήθηκαν αργότερα στον τελικό και πρόσφεραν στο κοινό δυνατή και υψηλού επιπέδου συνάντηση. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε ξανά σε ματς Κυπέλλου στην Κωνσταντίνα Παρίδη, που δεν είχε φέτος συμμετοχή στο πρωτάθλημα λόγω των αγώνων της στην επαγγελματική λίγκα της Τσεχίας, ενώ από τις ξένες παίκτριές της κάλεσε τη Σουηδέζα Κριστίνα Σέλμπεργκ. Ο Παναθηναϊκός είχε επίσης μία ξένη πάικτρια στη σύνθεσή της, τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ, από την οποία πήρε και καθοριστική βοήθεια στον τελικό. Επίσης στηρίχτηκε για πολλοστή φορά στις καλύτερες Ελληνίδες της, την Κατερίνα Τόλιου και την Ελισάβετ Τέρπου.

Πολύ κρίσιμο αποδείχτηκε το εναρκτήριο παιχνίδι όπου η Τέρπου νίκησε 3-2 σετ με ανατροπή την Παρίδη, ενώ σε μία κίνηση τακτικής, όπως φάνηκε, τοποθετήθηκαν στη θέση 3 η Σέλμπεργκ και η Τόλιου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3:

Κωνσταντίνα Παρίδη-Ελισάβετ Τέρπου 2-3 (7-11, 11-7, 11-5, 4-11, 6-11)

Αλίκη Κιούφη-Άνα Τοφάντ 0-3 (8-11, 4-11, 3-11)

Κριστίνα Σέλμπεργκ-Κατερίνα Τόλιου 3-1 (13-11, 11-6, 9-11, 11-3)

Παρίδη-Τοφάντ 1-3 (9-11, 5-11, 11-5, 1-11)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Ζέρβας είχε αναπληρωματική τη Μαρία Αρτσέτου. Ο Γιώργος Χριστοφοράκης ήταν στο κοουτσάρισμα και της γυναικείας ομάδας. Την ίδια ώρα έγινε και το ματς για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Τελαμών Σαλαμίνας έκαμψε τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-1 και κατέκτησε την 3η θέση. Στη σύνθεση είχε τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αγγελική Ευμορφιάδη, Μαρίνα Μυλωνά, Νεφέλη Ππάλη και προπονήτρια τη Μαρία Ηλιάκη.

Απέναντι στον ΓΑΟΠ πήρε δύο νικηφόρα αποτελέσματα από την Παπαδημητρίου (με 3-0 σετ κόντρα στη Μαρία Χελβατζιάν και την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη) και ένα από την Ευμορφιάδη (με 3-0 σετ την Ερμιόνη Γκόγκα). Για την ομάδα του Πειραιά η νίκη ήρθε από τη Μεραμβελλιωτάκη με 3-2 σετ εναντίον της Κύπριας Ππάλη. Οι επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ παρέστησαν στους αγώνες, τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου στους άνδρες και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κορδούτης στις γυναίκες.
Διαβάστε επίσης

Σήμερα 15 Μαΐου γιορτάζουν

 

 

 

Δραματικό το κλείσιμο στης σεζόν του ΟΦΗ από το Βόλο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics