Breaking News
18 Μαΐου 2022

Στη συνέχεια των διεθνών συμμετοχών της μέσα στο 2022 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αγωνίζεται στην Πολωνία και πραγματοποίησε δύσκολα τον πρώτο της στόχο.

Με τη 2η θέση από τον όμιλό της πήρε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των αθλητριών έως 19 ετών στο WTT Youth Contender, που είναι σε εξέλιξη στο Βλαντισλάβοβο και το Olympic Training Center Cetniewo. Σημείωσε μία νίκη και μία ήττα, βρέθηκε στο ταμπλό των «32» και την Τετάρτη 18/05 θα επιδιώξει καλό πλασάρισμα. Θυμίζουμε ότι τα YouthContenderπεριλαμβάνουν μόνο το αγώνισμα του απλού σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, που εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), δηλαδή U19, U17, U15, U13 και U11. Είναι τα νέα δεδομένα, με τα οποία εναρμονίστηκε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική ομοσπονδία (με εξαίρεση την κατηγορία Under 17, που δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας στις διοργανώσεις της).

Στην κατηγορία των νεανίδων σχηματίστηκαν 15 προκριματικά γκρουπ στο πολωνικό όπεν. Η Παπαδημητρίου ήταν επικεφαλής στο 15ο και προχώρησε πολύ δύσκολα στο ταμπλό ως 2η. Στην πρεμιέρα της κάμφθηκε από τη Γεχ Γι Τιαν από την Ταϊπέι με 3-0 σετ (9-11, 5-11, 6-11).

Στη 2η αγωνιστική έδωσε κρίσιμη και πολύ γερή αναμέτρηση με την Τσέχα Άννα Κλεμπερέροβα. Απέκτησε προβάδισμα, μετά βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ και τελικά επικράτησε με 3-2 και το 5ο σετ να λήγει στην παράταση (12-10, 5-11, 9-11, 11-5, 13-11)! Στην 3η αγωνιστική η Ασιάτισσα Τιαν νίκησε με 3-0 και την Κλεμπερέροβα και σ’ εκείνο το σημείο η 18άχρονη αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών σιγούρεψε την πρόκριση.

Στον 1ο γύρο κληρώθηκε με τη Τσενγκ Που Σουάν από την Ταϊπέι, η οποία είχε πάρει την 1η θέση στο 5ο προκριματικό γκρουπ με δύο νίκες. Ο αγώνας γίνεται το πρωί της Τετάρτης κι αν η αριστερόχειρας διεθνής φτάσει στη νίκη θα συναντήσει στη 16άδα είτε την Λεχ Μούσκαντορ από τη Σουηδία είτε την Κιμ Γετζίν από την Κορέα.

ΣΤΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ Χ. ΣΟΝΤΕΡΛΟΥΝΤ

Οι ομορφιές των ελληνικών νησιών έχουν φέρει στη χώρα μας έναν πολύ αξιόλογο ξένο αθλητή και πριν αυτός φτάσει στον προορισμό του για διακοπές θα κάνει προπονήσεις για περίπου 10 μέρες μαζί με τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο λόγος για τον Σουηδό πρωταθλητή Χάμπους Σόντερλουντ, ο οποίος είναι από τη Δευτέρα 16/05 μαζί με τους διεθνείς μας και προπονείται υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Κώστα Βατσακλή. Ο 28άχρονος Σόντερλουντ, αθλητής με πολλές διεθνείς συμμετοχές μέχρι και το 2019, ήταν φέτος συμπαίκτης του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου στη σουηδική Ρέκορντ.

Στο Μπρόντμπι στο μεταξύ, άρχισε το δυνατό προπονητικό καμπ της ομοσπονδίας της Δανίας όπου προσκλήθηκε και η Ελλάδα και παίρνουν μέρος ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Οι πρωταθλητές μας εκφράζονται ήδη πολύ θετικά για τις συνθήκες στο Ολυμπιακό Κέντρο και το επίπεδο της προπόνησης, μάλιστα έχει σημασία να σημειωθεί ότι από την 5 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία βρίσκονται στη συγκέντρωση όλοι οι τοπ αθλητές της: Οι σημερινοί πρωταθλητές κόσμου στο διπλό ανδρών Κρίστιαν Κάρλσον και Ματίας Φαλκ, ο φετινός δευτεραθλητής κόσμου στο απλό ανδρών Τρουλς Μέρεγκαρντ και ο Γιον Πέρσον, τρίτος στον κόσμο στο ομαδικό το 2018. Μαζί με τους Δανούς πρωταθλητές, όπως και διεθνείς από άλλες χώρες, έχει δημιουργηθεί ένα ιδανικό γκρουπ, που αφοσιώνεται σε κοπιαστική και καλή δουλειά πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου, στο Μόναχο.

ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Α.ΜΕ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ FA20

Στην Ιορδανία δίνεται από την Πέμπτη 19/05 η συνέχεια στα τουρνουά αθλητών με αναπηρίες, που είναι ενταγμένα στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) με τα Para Events. Από τις 19 έως τις 21 Μαΐου διεξάγεται στο Αμμάν το ITTF Fa20 Al-Watani Para Championships τα ελληνική χρώματα εκπροσωπούν ο Γρηγόρης Χρυσικός της κλάσης 1, η Ευανθία Μπουρνιά της κλάσης 2 και ο Λευτέρης Μαύρης της κλάσης 6. Στην Ιορδανία βρίσκεται ήδη η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. Ελευθερία Νταουντάκη μαζί με την Μπουρνιά και αύριο Τετάρτη ακολουθούν ο Μαύρης με τον τεχνικό διευθυντή του σωματείου του «Εν Σώματι Υγιεί» και τεχνικό σύμβουλο της εθνικής ομάδας Α.Με.Α. Αλέξανδρο Καραϊωσήφ, καθώς και ο Χρυσικός με τον συνοδό του Λάμπρο Φιλιππάτο.

Ο Χρυσικός και η Μπουρνιά είναι αθλητές του ΠΑΣΚΑ και θα συγκροτήσουν δίδυμο στο διπλό μικτό. Επί τόπου κοιτάζουν να κλείσουν παρτενέρ στο διπλό ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Ο Μαύρης θ’ αγωνιστεί στο διπλό ανδρών (κατηγορία MD14) με συμπαίκτη τον Ιορδανό Mohammad Tayem και στο διπλό μικτό (κατηγορία XD14) με συμπαίκτρια την Αιγύπτια Abdelaziz Samah. Στο τουρνουά στην Ιορδανία

 

είναι competition manager ο πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ Γιώργος Σελινιωτάκης.

Διαβάστε επίσης

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιόλη Μυτιληναίου σε διεθνή αγώνα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics