Breaking News
07 Οκτωβρίου 2022

Πλησιάζει η στιγμή της ανάδειξης των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών στο Τσενγκντού της Κίνας, όπου εκατομμύρια φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, από κοντά ή από τις οθόνες,

απολαμβάνουν ξανά μετά από 4 χρόνια την κορυφαία διοργάνωση σε ομαδικό επίπεδο. Στις γυναίκες προέκυψε την Παρασκευή 07/10 το ζευγάρι του τελικού και είναι αυτό, που ανέμεναν σχεδόν όλοι. Η Κίνα υπερασπίζεται τον τίτλο της σε οικείο έδαφος και η Ιαπωνία θα προσπαθήσει να της σπάσει την κυριαρχία, όπως έκανε στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος η Σιγκαπούρη το 2010 στη Μόσχα. Στους άνδρες αναδείχτηκαν την Παρασκευή 07/10 οι 4 ομάδες, που θα καλύψουν τις θέσεις των μεταλλίων. Δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις και το πιο συναρπαστικό ματς ήταν εκείνο μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η Γερμανία βρέθηκε να χάνει 0-2, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση με 3-2 κι έτσι, όπως στις γυναίκες, θα είναι και στους άνδρες αυτή που θα χαρίσει μετάλλιο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη γηραιά ήπειρο. Η κάτοχος του τίτλου Κίνα προχωρά ακάθεκτη και μαζί της στην 4άδα μπήκαν επίσης η Ιαπωνία και η Κορέα. Σε ειδήσεις εξάλλου, που αφορούν ελληνική συμμετοχή, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε σήμερα την προσπάθειά της στο Youth Star Contender του Μαυροβουνίου με ήττα στο προημιτελικά του διπλού μικτού Under 19 (συμπαίκτης της ο Ολλανδός Ρεμί Τσάμπετ Βέιλ).

Δύο αγώνες συγκέντρωναν τη μεγαλύτερη προσοχή σήμερα στους προημιτελικούς του ομαδικού ανδρών. Η Κίνα αντιμετώπισε τη Σουηδία, που ιστορικά είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός της από την Ευρώπη. Οι οικοδεσπότες όμως, ήταν πολύ δυνατοί σήμερα, επιβλήθηκαν με 3-0 και κινδύνεψαν πολύ μόνο στο 3ο ματς όταν ο Βανγκ Τσουκίν πήρε τη νίκη στα πέντε σετ απέναντι στον Κρίστιαν Κάρλσον από 0-2 πίσω (ο Σκανδιναβός θυμίζουμε, έχει έρθει φέτος σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό ΑΟ). Ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Μα Λονγκ από τη μια πλευρά οι άλλοι δύο αθλητές, Φαλκ και Μέρεγκαρντ από την άλλη ήταν στην τριάδα των Σουηδών.

Η φιλόδοξη Ιαπωνία είχε δυσκολίες με την Πορτογαλία, αλλά επικράτησε 3-1 με δύο νίκες του Χαριμότο. Ο Ζοάο Μοντέιρο, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, πέτυχε τη νίη για τους Ίβηρες (με 3-2 σετ εναντίον του Οϊκάβα). Κίνα και Ιαπωνία συνεπώς, κοντράρονται το Σάββατο 08/10 και στο ομαδικό ανδρών.

Στην ευρωπαϊκή μονομαχία η Γαλλία προηγήθηκε 2-0 με τα αδέρφια Λεμπρούν, αλλά οι Γερμανοί παρά τις ελλείψεις τους αποδείχτηκαν ξανά σκληρά καρύδια και με νίκη 3-0 σετ του Ντούντα εναντίον του Φ. Λεμπρούν πήραν το εισιτήριο για την 4άδα με 3-2. Η Κορέα έκαμψε με 3-1 το Χονγκ Κονγκ εξασφάλισε ακόμη μία φορά μετάλλιο στον θεσμό και θα παίξει με τη Γερμανία για το βήμα παραπάνω. Ο τελικός γίνεται την Κυριακή 09/10 στις 14:30 Ελλάδας.

Στις γυναίκες η Κίνα, το νούμερο 1 φαβορί, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι και στην Ταϊπέι και με νέα νίκη 3-0 υπερασπίζεται αύριο Σάββατο στις 14:30 τα πρωτεία της. Θα την κοντράρει άλλη μια φορά το 2ο φαβορί, η Ιαπωνία, η οποία ξεπέρασε την Γερμανία με 3-0. Η Ταϊπέι και η Γερμανία παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο ομαδικό ανδρών:

Τα αποτελέσματα της 8άδας:

Κίνα-Σουηδία 3-0

Πορτογαλία-Ιαπωνία 1-3

Κορέα-Χονγκ Κονγκ 3-1

Γερμανία-Γαλλία 3-2

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (σε ώρες Ελλάδας):

Κίνα-Ιαπωνία στις 10:00 (15:00 τοπική)

Γερμανία-Κορέα στις 06:00

Στο ομαδικό γυναικών:

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

 Κίνα-Ταϊπέι 3-0

 Γερμανία-Ιαπωνία 0-3

 Τελικός:

 Κίνα-Ιαπωνία στις 14:30 (19:30 τοπική)

 * Με ένα ακόμα ματς ολοκλήρωσε την Παρασκευή 07/10 η Παπαδημητρίου την αγωνιστική παρουσία της στο Μαυροβούνιο, όπου πήρε μέρος, για δεύτερη φορά στη σεζόν, σε Youth Star Contender, δηλαδή ατομικό τουρνουά της κορυφαίας βαθμίδας του World Table Tennis. Η Παπαδημητρίου και ο Ολλανδός Ρεμί Τσάμπετ Βέιλ είχαν προχωρήσει άνευ αγώνα στην 8άδα του διπλού μικτού U19 και σήμερα αποκλείστηκαν με 3-1 σετ από το 2ο φαβορί, τους Μπόρνα Πέτεκ/Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Κροατία και την Πολωνία αντίστοιχα (9-11, 5-11, 15-13, 3-11). Θυμίζουμε ότι στο απλό η αριστερόχειρας διεθνής είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό. Στην Ποντγκόριτσα είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον προσωπικό της προπονητή Γιάννη Βλοτινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

Πρόβλημα με τον Μπουζούκη προέκυψε στη σημερινή (7/10) προπόνηση του ΟΦΗ

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics