Breaking News
25 Νοεμβρίου 2022

Την 3η θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο World Table Tennis Feeder της Γερμανίας, που ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής 25/11 στο Ντίσελντορφ.

Το μεσημέρι έδωσε συγκλονιστικό ημιτελικό με το 1ο φαβορί του τουρνουά, τον τεράστιο Ντμίτρι Οβτσάροφ, κάποια στιγμή πήρε και το προβάδισμα με 3-2 σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 4-3. Είναι αποκλεισμός, που σε καμιά περίπτωση δεν φέρνει κατήφεια για τον κορυφαίο εκπρόσωπο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πρώτον γιατί έφτασε σε επιτυχία μόλις έναν μήνα μετά την επιστροφή του από τον γνωστό τραυματισμό στο πόδι και δεύτερον γιατί διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη απέναντι στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, έναν αθλητή με σπουδαίες διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Γκιώνης αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι, αλλά έκανε σαφές με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του ότι ξαναβρίσκει σιγά-σιγά το πραγματικό αγωνιστικό του πρόσωπο. Δίπλα του στο κοουτσάρισμα είχε και σε αυτό το event τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Με το ιδιαίτερο παιχνίδι του ο τοπ αμυντικός (Νο 98 στον κόσμο) είχε φέρει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση τον Γερμανό άσο σε ατομικά τουρνουά. Σε συλλογικό επίπεδο τον είχε νικήσει μία φορά στα πέντε σετ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ έχουν μείνει αξέχαστες κάποιες αναμετρήσεις (όπως ο ημιτελικός στο EuropeTop 16 του 2015 στο Αζερμπαϊτζάν, που είχε χαθεί με 4-3).

Να γίνει το ίδιο πιεστικός και ανταγωνιστικός από την αρχή ήθελε και σήμερα και το κατάφερε. Σε συναρπαστικό ματς ισοφάρισε δύο φορές και μετά πήρε και κεφάλι στο σκορ για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία μεγάλη νίκη και να προκριθεί στον τελικό. Στο 4ο και το 5ο σετ μάλιστα, η εξέλιξη δεν ήταν θετική και γύρισε την κατάσταση υπέρ του. Στο 6ο και το 7ο σετ όμως, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών ελαχιστοποίησε τα λάθη του, πέρασε το παιχνίδι του και έφτασε στην τελική επικράτηση με 4-3.

«ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

«Η πορεία μου στο Ντίσελντορφ ήταν πολύ καλή. Πριν αρχίσει το τουρνουά δεν ένιωθα σίγουρος ότι θα βρω ρυθμό, ότι θα αποδώσω όπως πριν από τον τραυματισμό μου και στον πρώτο αγώνα με τον Λεβένκο δεν είχα τόση σταθερότητα. Μετά από το ματς με τον Φενγκ από την Ταϊπέι όμως, και ειδικά όπως με την ανατροπή που πέτυχα στο σκορ, πήρα τρομερή ψυχολογία και άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ξαναδείξω το πραγματικό μου πρόσωπο, αλλά δεν το περίμενα τώρα», δήλωσε από τη Γερμανία ο Έλληνας άσος και πρόσθεσε: «Την Πέμπτη είχα δύο ματς στα μέτρα μου γιατί το 3ο φαβορί, ο Ασάρ, όπως και ο Κοζούλ είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά με την άμυνα δεν αποδίδουν τόσο καλά. Έφτασα έτσι στον αγώνα με τον Οβτσάροφ, όπου κλήθηκα μετά από πολύ καιρό να ξαναπαίξω με τόσο υψηλού επιπέδου αθλητή. Δέχτηκε χτυπήματα με διαφορετική ποιότητα, δεν μπήκα αμέσως στο κλίμα, αλλά ένιωθα καλά και τον πάλεψα, όπως παλιά. Όταν προηγήθηκα με 3-2 μάλιστα, ένιωσα ότι είχα πολύ καλές ελπίδες για τη νίκη και επειδή έπαιζε πολύ δυνατά πίστεψα μήπως βάραινε το χέρι του. Τελικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο (είναι αυτό που λέμε ότι οι μεγάλοι παίκτες συγκεντρώνονται και αποδίδουν καλύτερα στις πιο δύσκολες στιγμές) και θα έλεγα ότι στο 6ο και το 7ο σετ ήτα αλάνθαστος κι εγώ δεν βρήκα κανένα κενό στην απόδοσή του να εκμεταλλευτώ».

Ο Γκιώνης δήλωσε συνολικά «πολύ ευχαριστημένος που μπήκε στους 4 του τουρνουά, αποτέλεσμα που μου δίνει ώθηση για τη συνέχεια» και σε σχέση με τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τόνισε: «Είχα και εδώ κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά όχι σε βαθμό να μην μπορώ να δώσω το εκατό τοις εκατό. Οι αναμενόμενες λίγο-πολύ ενοχλήσεις. Το καλό είναι ότι διαχειρίζομαι καλά την κατάσταση και το πόδι υποτροπιάζει».

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 1ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-7, αλλά δέχτηκε 4 πόντους στη σειρά. Στο 2ο σετ βρέθηκε μπροστά 8-5, ο Οβτσάροφ μείωσε σε 8-7 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Ακολούθησε η ισοφάριση αλλά με δύο εκρηκτικές επιθέσεις ο Γκιώνης έφτασε στο 10-8 και τελικά την κατάκτηση του σετ.

Ο Γερμανός πήρε προβάδισμα γρήγορα στο 3ο σετ και το κράτησε, προηγήθηκε και στο 4ο με 7-5, αλλά εκεί μίλησαν η αποφασιστικότητα και η κλάση του πρωταθλητή μας. Με 6 διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε σε 2-2 σετ και παρόμοια ανατροπή επιφύλαξε στον αντίπαλό του και στο επόμενο σετ. Στο δικό του πλεονέκτημα με 8-6 ο Οβτσάροφ έκανε σερί για το σετ μπολ (10-8), όμως με έξυπνες μπάλες φάλτσο-άφαλτσο και επίθεση ο Γκιώνης σημείωσε το 3-2 στην παράταση.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όχι γιατί ο Έλληνας πρωταθλητής υστέρησε ή δεν έδειξε μεγάλες αντοχές, αλλά γιατί ο Ολυμπιονίκης, δοκιμασμένος και στο Ντίσελντορφ στο να επιστρέφει από πολύ δύσκολες καταστάσεις (πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον 2ο γύρο είχε βρεθεί να χάνει με 3-1 σετ από τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου…) έβγαλε σπιν σε πολύ δύσκολα σημεία και δεν έκανε λάθη. Στο καθοριστικό 7ο σετ άρχισε με 5-0 μπροστά και ουσιαστικά εκεί είχε διαμορφώσει οριστικά τα πράγματα υπέρ του (8-11, 11-8, 5-11, 11-7, 12-10, 7-11, 2-11).

Μεταξύ άλλων επιτυχιών, ο Οβτσάροφ ήταν 3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο απλό και γενικά είναι ο Ευρωπαίος αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στον θεσμό (6). Είναι 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών (2013, 2015), κάτοχος Παγκοσμίου Κυπέλλου (2017), νικητής των Ευρωπαϊκών Αγώνων επίσης στο απλό (2015) και πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Πολλές και οι ευρωπαϊκές πρωτιές του με την εθνική Γερμανίας, ενώ επίσης στο ομαδικό έχει και 2η θέση στον κόσμο.

Ο Μπένεντικτ Ντούντα, επίσης από τη Γερμανία, θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού. Ο φορμαρισμένος αριστερόχειρας κατέβαλλε στα ημιτελικά τον Γάλλο Καν Ακουζού με 4-0 σετ. Ο Γκιώνης, που πέτυχε συνολικά 4 νίκες στη γερμανική πόλη, πήρε την 3η θέση μαζί με τον Ακουζού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ΟΦΗ τιμάει την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics