Breaking News
10 Ιανουαρίου 2023

Από το Λιντς της Αυστρίας αρχίζουν το 2023 οι συμμετοχές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αγώνες στο εξωτερικό.

Με το καθιερωμένο τουρνουά νέων της πόλης, που τιτλοφορείται ως World Table Tennis Youth Contender και διεξάγεται από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου. Στο εναρκτήριο όπεν της χρονιάς παίρνουν μέρος 4 αθλήτριες και 1 αθλητής μας από 3 διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα. Θ’ αγωνιστούν η 19χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού ΣΦΠ, η Κατερίνα Αλεξούδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη του Ολυμπιακού, που είναι στα 17 τους χρόνια, η 16άχρονη Ζωή Καζάκου του ΟΑ Χανίων και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης της Φιλία Ορεστιάδας, ο οποίος άγει το 13ο έτος της ηλικίας του. Η αποστολή αναχωρεί αύριο και θα είναι παρών και ο Μανώλης Αλαρούπι από το προπονητικό τιμ του ΑΣΕΑ Καβάλας. Στο Λιντς στο μεταξύ, βρίσκεται ήδη και πανηγύρισε χτες 08/01 την κατάκτηση του Κυπέλλου Αυστρίας η Παπαδημητρίου. Το Σαββατοκύριακο έγινε το τελικό στάδιο της διοργάνωσης, η ομάδα της, η Λιντς AG Φρόσμπεργκ, σήκωσε το τρόπαιο (φωτό) και η ίδια συνέδραμε στην επιτυχία με συμμετοχή σε όλα τα ματς πλην του τελικού.

Οι Αυστριακοί διεξάγουν χρόνια στο Λιντς διεθνές τουρνουά και φυσικά το ενέταξαν και στον νέο θεσμό των WTT Youth Contender. Συναντούν κάθε χρόνο μεγάλη ανταπόκριση, εκατοντάδες ήταν οι δηλώσεις και φέτος με αγόρια και κορίτσια ν’ αγωνίζονται στις ίδιες ημέρες σε 5 ηλικιακές κατηγορίες, από την Under 11 έως την Under 19 και να έχουν και διπλό μικτό για παιδιά έως 15 και έως 19 ετών.

Στο Tips Arena Linz η Παπαδημητρίου (νούμερο 1 στον ελληνικό πίνακα των νεανίδων) θ’ αγωνιστεί μόνο στην κατηγορία U19. Η Μεραμβελλιωτάκη (Νο 6), η Αλεξούδη (Νο 5) και η Καζάκου (Νο 10), θα μετάσχουν στις κατηγορίες U17 και U19. Ο Αλεξούδης (νούμερο 2 στη χώρα στους παμπαίδες) θα διεκδικήσει το καλύτερο στις κατηγορίες U13 και U15. Τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν παιχνίδια και στο διπλό μικτό. Η Παπαδημητρίου με τον Σλοβάκο Σάμουελ Πάλουζεκ. Η Αλεξούδη η Καζάκου και η Μεραμβελλιωτάκη θα συγκροτήσουν δίδυμο με Αυστριακούς αθλητές και συγκεκριμένα με τον Σάμουελ Ρέικ, τον Αλεξάντερ Ντουρ και τον Ματίας Μπουντίν αντίστοιχα.

Η ΣΤΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΝΤΣ ΦΡΟΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο αυστριακό Κύπελλο η Λιντς AG Φρόσμπεργκ, που είναι κορυφαίο σωματείο γενικά στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και η Παπαδημητρίου με την παρουσία της πρόσθεσε έναν ακόμα διασυλλογικό τίτλο Έλληνα πρωταθλητή με ξένο κλαμπ. Προχτές 07/01 η ομάδα επιβλήθηκε 3-0 στον ημιτελικό της Κουφστάιν με τη 19χρονη διεθνή να νικά με 3-0 σετ την Γκόργκι Μπένε. Προηγούμενα στη διοργάνωση είχε συμμετοχή και σε άλλα ματς του ταμπλό και πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις. Χτες έγινε ο τελικός με τη TTC Βίλας. Η Λιντς Φρόσμπεργκ έφτασε στην επικράτηση με 3-1 και αναδείχτηκε Κυπελλούχος 2023. Η Παπαδημητρίου δεν αγωνίστηκε, γενικά ήταν άρρωστη το Σαββατοκύριακο και προερχόταν από πυρετό, απλά το Σάββατο χρησιμοποιήθηκε διότι δεν μπορούσε να παίξει καμία άλλη αθλήτρια. Εκτός από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοφία Πολκάνοβα είχε συμπαίκτριες στο τελευταίο κομμάτι της διοργάνωσης τη Μαργαρίτα Μπαλτουσίτε και την Καρολίν Μίτσεκ.

* Στους αναπληρωματικούς για το ετήσιο Europe Top 16 Cup είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης. Η κορυφαία ατομική διοργάνωση θα γίνει στο Μοντρέ της Ελβετίας το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου, η λίστα με τις συμμετοχές προέκυψε από τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης στο ξεκίνημα του 2023 και η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ΕTTU) απέστειλε μέιλ στην ΕΦΟΕπΑ, όπου ενημερώνει ότι ο κορυφαίος αμυντικός (με τη μεγάλη εμπειρία στον θεσμό) είναι στους αναπληρωματικούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

Συμμετοχή από 35 χώρες έως τώρα στον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου 2023

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics