Breaking News
16 Ιανουαρίου 2023

Ξιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην ΤυνησίαΞιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην ΤυνησίαΆλλη μία επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε την πρώτη θέση στη σπάθη, στο γκραν πρι της FIE στην Τύνιδα.Ξιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην Τυνησίαfacebook: Ελληνική Ομοσπονδία ΞιφασκίαςNewsroom    Newsroom08:30 - 16/01/2023Μετά το χάλκινο μετάλλιο στην Ορλεάνη, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Δέσποινα Γεωργιάδου πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στο παλμαρέ της στην ξιφασκία, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη, στην Τύνιδα της Τυνησίας.
Στον τελικό του γκραν πρι της FIE η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-12 της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές.

Προηγουμένως, στη «μάχη» για το εισιτήριο του τελικού η Δέσποινα Γεωργιάδου απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και Νο2 του κόσμου, τη Γιαπωνέζα Εμούρα Μισάκι με 15-10.
Η Μισάκι είχε νικήσει στον προημιτελικό την Ισπανίδα Ναβάρο με 15-7.
Για τη 2η θέση του τελικού, η Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές νίκησε με 15-14 την Ουκρανή Όλγα Χαρλάν.
Στην κρίσιμη «μάχη» του προημιτελικού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον. Η 27χρονη έχει δυνατό παλμαρέ με ένα χάλκινο σε παγκόσμιο, ένα χάλκινο και ένα ασημένιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 5 ασημένια σε γκραν πρι, 7 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τα περισσότερα μετάλλια τα είχε κατακτήσει μεταξύ 2015-2018. Δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν μετά το Τόκιο (2021-2022), καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και επανεμφανίστηκε τώρα στην Τύνιδα. Η Ουγγαρέζα μάλιστα στη φάση των 32 σταμάτησε την πορεία της έτερης Ελληνίδας ξιφομάχου, της Δώρας Γκουντούρα. Στον προημιτελικό όμως η Γεωργιάδου έπαιξε εξαιρετική ξιφασκία, πήρε τη νίκη με 15-9 και πέρασε στα ημιτελικά του γκραν πρι της Τυνησίας.


Στη φάση των «64» του γκραν πρι της Τύνιδας, η Δέσποινα Γεωργιάδου επιβλήθηκε εύκολα της Ιταλίδας Μικέλα Λάντι με σκορ 15-10 και στον δεύτερο νοκ-άουτ αγώνα της κόντρα στην Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα βγήκε νικήτρια με σκορ 15-11.
Με ακριβώς το ίδιο σκορ επικράτησε στη φάση των «16» επί της Ιταλίδας Γιούλια Αρπίνο.

ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο καιρός σήμερα 16/01/2023 [vid]

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 15/01/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics