Breaking News
17 Μαρτίου 2023

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι μπροστά σε μία ακόμα δυνατή αγωνιστική στιγμή σε σωματειακό επίπεδο.

ΔιεκδικείSarises Florinas_Europe_Trophy_1 υψηλή διάκριση με δύο ομάδες ταυτόχρονα στους Μεγάλους Τελικούς του Europe Trophy 2022-2023. Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ στους άνδρες και ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες έχουν τη χαρά να εκπροσωπούν τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, 18-19/03, στο επονομαζόμενο Europe Trophy Grand Final και μετά την πρόκρισή τους από το πρώτο στάδιο εγείρουν βάσιμα νέες απαιτήσεις. Στο τελικό στάδιο του 3ου τη τάξει διασυλλογικού Κυπέλλου τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) μετέχουν από 8 ομάδες και είναι χωρισμένες σε 2 γκρουπ. Έχοντας και τον ρόλο του διοργανωτή σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ως 1ο φαβορί φιλοδοξεί να κατακτήσει το κύπελλο. Οι Σάρισες θ’ αγωνιστούν στη Μιραντέλα της Πορτογαλίας, επιδιώκουν βασικά την πρόκριση στα ημιτελικά κι από κει και πέρα ό,τι καλύτερο μπορεί να έρθει. Θυμίζουμε ότι πέρσι, στην εναρκτήρια χρονιά του Europe Trophy, είχε αναδειχτεί πρωταθλητής γυναικών ο Παναθηναϊκός ΑΟ χαρίζοντας παράλληλα στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο άθλημα. Από την πλατφόρμα του ETTU TV θα μεταδοθούν διαδικτυακά όλοι οι αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2 των αγώνων και η ETTU κάνει την παραγωγή από το ΣΕΦ. Τα λινκ για τα live streaming της πρώτης ημέρας είναι https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1579370 και https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1579371 για τα τραπέζια 1 και 2 αντίστοιχα στον Πειραιά και https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1579380 και https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1579382 για τα αντίστοιχα τραπέζια στη Μιραντέλα.

ΠΛΗΡΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη διοργάνωση των ανδρών ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής στο 1ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την πολωνική KS Gobal Pharma Orlicz 1924 Suchedniow, την DT Hostert/Folschette από το Λουξεμβούργο και την κροατική STK Libertas Marinkolor. Στην επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια πήρε αρχικά την 1η θέση χωρίς ήττα στην Περιφέρεια C της διοργάνωσης, που είχε γίνει στη Σερβία. Εμφάνισε από την αρχή δυνατή σύνθεση και στο τελικό στάδιο θα παραταχθεί ακόμα πιο ενισχυμένος. Θα στηριχτεί στον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τους Κροάτες Αντρέι Γκάτσινα και Τόμισλαβ Πουκάρ, καθώς και στους Έλληνες πρωταθλητές Τάσο Ρηνιώτη και Σωκράτη Γιαννούτσο. Στην πρώτη φάση ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης δεν είχε στην ομάδα τον Πίτσφορντ. Οι τρεις πρώτοι αγωνίστηκαν πριν λίγες ημέρες στο κορυφαίο επαμειβόμενο τουρνουά Smashτης Σιγκαπούρης με βάση τις υψηλές θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη, η παρουσία τους στο ΣΕΦ καθιστά φαβορί τον Ολυμπιακό, μένει ν’ αποδειχτεί και στο τραπέζι, καθώς σε αυτή τη φάση όλες οι ομάδες είναι αξιόλογες. Οι 2 πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ περνάνε στους ημιτελικούς της Κυριακής και αργότερα οι νικητές θα παίξουν για τον τίτλο. Το συνολικό πρόγραμμα του Σαββάτου με τα τραπέζια δεν είναι ακόμα γνωστό, στο 1 είναι να κάνει ο Ολυμπιακός την πρεμιέρα του.

Competition manager ορίστηκε από την ETTU η πρώην διεθνής αθλήτρια Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι. Επιδιαιτητές της διοργάνωσης είναι ο Νίκος Κόκκινος και η Μαρία Μιτακίδου, ενώ είναι Έλληνες και όλοι οι διαιτητές. Θα χρησιμοποιηθούν 4 τραπέζια. Στο κομμάτι των μετακινήσεων των ομάδων ο Ολυμπιακός έχει την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Πειραιά. Περιμένει αρκετό κόσμο στο φαληρικό στάδιο (η είσοδος είναι ελεύθερη), αλλά η κερκίδα αναμένεται να έχει παλμό κι από ορισμένους φίλους των ξένων ομάδων, οι οποίοι ακολούθησαν τις αποστολές. Φυσικά θα είναι παρόντες και αρκετοί officials από την ETTU και τους συλλόγους.

Ουσιαστικό να τονιστεί ακόμα ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 και το Europe Top 16 Cup της Θεσσαλονίκης, αυτή είναι η 4η διεθνής διοργάνωση, που φιλοξενεί η χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στο Grand Final του Europe Trophy γυναικών οι Σάρισες βρίσκονται στο γκρουπ Α με αντιπάλους τη γαλλική TT Joue les Tours (επικεφαλής), τη νορβηγική B-72 και την πορτογαλική Sebastianense. Στην 4η ευρωπαϊκή συμμετοχή της τα τελευταία χρόνια η ομάδα, που κατέλαβε φέτος τη 2η θέση στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών, θα παραταχθεί στη χώρα της ιβηρικής με τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ, την Ουγγαρέζα Μπερναντέτ Μπαλίντ και τη νεαρή πρωταθλήτριά μας Δέσποινα Άμπα.

Η Άμπα, ο Ούγγρος προπονητής του σωματείου Μαρκ Πινκ και ο ταμίας της διοίκησης Γιώργος Καλογήρου ταξίδευσαν από τη Φλώρινα μέσω Σκοπίων και Κοπεγχάγης για το Πόρτο, ενώ από το Παρίσι και τη Βουδαπέστη αναχώρησαν για την ίδια πόλη η Λιου και η Μπαλίντ αντίστοιχα. Έχει προγραμματιστεί η μεταφορά τους από το Πόρτο στη Μιραντέλα και το βράδυ η ομάδα θα προπονηθεί στο γυμναστήριο των αγώνων. Στο γκρουπ Α έχουν κληρωθεί η STK Aquaestil Duga Resa από την Κροατία (επικεφαλής), η οικοδέσποινα CTM Mirandela, η γαλλική Entente Saint Pierraise TT και η HB Ostrov από την Τσεχία.

Με την ίδια τριάδα οι Σάρισες είχαν προκριθεί τον Νοέμβριο από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας κατακτώντας τη 2η θέση στην Περιφέρεια C. Το έργο τους τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο βέβαια, πάντως έχουν τη δυνατότητα για πιο ψηλά και θέλουν βασικά να κατακτήσουν μία από τις 2 πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στην 4άδα. Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε ότι σε παρόμοια διαδικασία, είχαν μετάσχει την περίοδο 2020-2021 στη Σερβία, όταν είχε γίνει κατευθείαν το τελικό στάδιο και συγκεντρωτικά λόγω κορωνοϊού, το Europe Cup γυναικών.

Να σημειωθεί ότι οι νικητές του Europe Trophy Grand Final σε άνδρες και γυναίκες προκρίνονται αυτόματα στο EuropeCup (το 2ο στην ιεραρχία Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων δηλαδή) της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Να δούμε πρώτα το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στην αρχική φάση του Grand Final:

Οι αγώνες του Ολυμπιακού στο γκρουπ Α:

Σάββατο 18/03:

10:00 DT Hostert/Folschette-Ολυμπιακός

15:00 Ολυμπιακός-KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniow

19:30 Ολυμπιακός-STK Libertas Marinkolor

Οι αγώνες των Σαρισών Φλώρινας στο γκρουπ Β:

Σάββατο 18/03:

12:00 Σάρισες Φλώρινας-TTJouè lesTours

17:00 ΣάρισεςΦλώρινας-Uniao Sebastianense F.C.

21:30 B-72-Σάρισες Φλώρινας

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει ως εξής:

Σάββατο 18/03:

Στο γκρουπ Α:

10:00 STK Libertas Marinkolor-KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniow

15:00 DT Hueschtert-Folscht-STK Libertas Marinkolor

19:30 Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniow-DT Hueschtert-Folsch

Στο γκρουπ Β:

10:00 STK Radnički Beočin (Σερβία)-Logis Auderghem TT (Βέλγιο)

10:00 AD Ponta Do Pargo (Πορτογαλία)-PANACEO Stockerau (Αυστρία)

15:00 PANACEO Stockerau-Logis Auderghem TT

15:00 AD Ponta Do Pargo-STK Radnički Beočin

19:30 PANACEO Stockerau-STK Radnički Beočin

19:30 Logis Auderghem TT-AD Ponta Do Pargo

Κυριακή 19/03:

11:00 Ημιτελικός 1 Νικητής Γκρουπ Α-Δεύτερος Γκρουπ Β

11:00 Ημιτελικός 2 Νικητής Γκρουπ Β-Δεύτερος Γκρουπ Α

11:00 Ματς 5ης θέσης 3ος Γκρουπ Α-3ος Γκρουπ Β

11:00 Ματς 7ης θέσης 4ος Γκρουπ Α-4ος Γκρουπ Β

15:30 Τελικός Νικητής Ημιτελικού 1-Νικητής Ημιτελικού 2

Στην Πορτογαλία οι ημιτελικοί της Κυριακής είναι προγραμματισμένοι για τις 13:00 ώρα Ελλάδας και ο τελικός την ίδια μέρα για τις 17:30.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics