Breaking News
10 Απριλίου 2023

Μαγικά τα τοπία του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας" δηλώνει ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης, περυσινός νικητής της διοργάνωσης


Ο περσινός νικητής του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο κάτοχος της γαλάζιας φανέας της γενικής κατάταξης αθλητής της Bolton Equities Black Spoke μίλησε αποκλειστικά στο επίσημο site της διοργάνωσης www.hellas-tour.gr για την περσινή εμπειρία του, τις προκλήσεις της τρέχουσας σεζόν και τα μελλοντικά σχέδια του, που συμπεριλαμβάνουν τον φετινό ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας (2-6 Μαϊου).

Το 2022 ο ποδηλάτης από τη Νέα Ζηλανδία, συνέχισε με τον αέρα του νικητή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του , τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Στην πρώτη κατηγορία, μέτρησε πέντε νίκες, μεταξύ αυτών η φανέλα της γενικής κατάταξης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και το 1ο ετάπ της διοργάνωσης με τερματισμό στα Χανιά.

Στην πίστα, σάρωσε τις πρωτιές στο πρωτάθλημα Ωκεανίας (4 χρυσά, 1 αργυρό), κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο omnium στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το καλύτερο το κρατούσε για το φινάλε της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Αγώνες Κοινοπολιτείας που φιλοξενήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ (3 πίστα, 1 δρόμο), επίδοση που κανένας άλλος αθλητής από την Νέα Ζηλανδία δεν είχε πετύχει έως τότε.

Εκτός από τον δρόμο, ο Aaron Gate βρίσκεται ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη και παραμένει στο κυνήγι ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Φέτος, έχει αγωνιστεί ήδη στο UCI Nations Cup στην Ινδονησία, μετρώντας μία δεύτερη (Ομαδικό Πουρσουί) και μία τρίτη θέση (Madison). Στον δρόμο, αριθμεί 9 συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες, κατακτώντας στο ξεκίνημα της σεζόν τη φανέλα του πρωταθλητή ατομικής χρονομέτρησης στη Νέα Ζηλανδία.

Περισσότερα για τις φετινές διαδρομές ΕΔΩ

- Το 2022 ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της καριέρας σου, με σημαντικές διακρίσεις τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα. Όλα ξεκίνησαν από τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και την πρώτη νίκη σου σε γενική κατάταξη ενός Γύρου 2.1 κατηγορίας. Τι θυμάσαι από την διοργάνωση και κοιτώντας πίσω πού πιστεύεις ότι κρίθηκε η νίκη;

«Αγωνίστηκα επιθετικά στο πρώτο ετάπ και με πολύ βοήθεια από τον συναθλητή μου Τζέιμς Φουσέ, κατάφερα να ανοίξω την διαφορά από το peloton. Σε επίπεδα, που δεν ήταν εφικτό να με πιάσει. Έκτοτε, στάθηκα αρκετά τυχερός, διότι βρέθηκε στο πλευρό μου μία εξαιρετική ομάδα, με βοήθησαν να ελέγξουμε τα εναπομείναντα τέσσερα ετάπ και να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας».

- Φέτος, η Bolton Equities Black Spoke, θα βρεθεί και πάλι στο peloton του Γύρου. Πέρσι, μιλώντας από το βάθρο του νικητή στα Ιωάννινα, είχες πει ότι θα επιστρέψεις το 2023 για να υπερασπιστείς την φανέλα. Θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου

«Με βάση τα τωρινά δεδομένα του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας, ναι, θα κρατήσω την υπόσχεσή μου και θ’ αγωνιστώ».

- Η Bolton Equities Black Spoke φέτος αναβαθμίστηκε σε UCI ProTeam από UCI Continental Team. Τι αλλαγές σηματοδοτεί για εσένα (αγωνιστικά/προπονητικά), αλλά και συνολικά στον προγραμματισμό της ομάδας αυτή η διαφοροποίηση.

«Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η αύξηση των αγώνων σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα, μας δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε νωρίτερα τη σεζόν, με τους αγώνες στην Ευρώπη. Οπότε είναι σαφώς πιο δύσκολο να ελέγξεις το φορμάρισμά σου. Βέβαια, ευελπιστώ και φέτος, να βρεθώ στην κατάλληλη φυσική κατάσταση στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, και ποιος ξέρει, ίσως κερδίσω ξανά την γενική κατάταξη».

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2023; Καθώς το πρόγραμμα της ομάδας έχει αρκετούς αγώνες στον δρόμο, ενώ υπάρχει και η προσπάθειά σου για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην πίστα.

«Είμαι συγκεντρωμένος τόσο στον δρόμο, όσο και στην πίστα. Το ένα συμπληρώνει ιδανικά το άλλο και με βοηθούν στο να εξελίσσομαι! Βέβαια, ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να συγκεντρώσουμε αρκετούς πόντους, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε μία θέση για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, θα παίξει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης τον Αύγουστο. Μάλιστα, ο Γύρος Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για την εν λόγω διοργάνωση».

- Κλείνοντας, θέλουμε να μας πεις τι σου άρεσε περισσότερο από τον περσινό Γύρο και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθεί για να γίνει ακόμα καλύτερος.

«Αρχικά, υπήρχε μεγάλος πλουραλισμός στα ετάπ της περσινής διοργάνωσης, με ορισμένα μαγικά τοπία της Ελλάδας να αποκαλύπτονται κατά την διάρκειά της. Η φετινή εκκίνηση περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση, γεγονός που με ευνοεί, καθώς είμαι πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης στην Νέα Ζηλανδία. Γενικότερα, ταιριάζει και στους συναθλητές μου.
Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι κάποιες μικρές λεπτομέρειες με την ασφάλεια μπορούν να διορθωθούν. Πιστεύω πως φέτος, θα απολαύσουμε έναν τέλειο γύρο».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Πιθανόν να σας ενδ)ιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 10 Απριλίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Μεγάλη δύναμη στο βάδην η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Αττάλειας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics