Breaking News
24 Απριλίου 2023

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στο μπιλιάρδο | Το… σήκωσε μέσα στην Τουρκία!


Μπιλιάρδο: Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, η οποία κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων, το οποίο έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι Νίκος Πολυχρονόπουλος και Κώστας Κοκκόρης ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κι ο εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν τους.

Το ελληνικό δίδυμο θριάμβευσε στον τελικό επί των Σουηδών, Μπλόμνταλ / Νίλσον στο scotch double (tie break) έπειτα από συγκλονιστική εμφάνιση! Η εμφάνιση του, μάλιστα, θα μείνει αξέχαστη, καθώς οι Έλληνες έκαναν 14 καραμπόλες σερί για να εξασφαλίσουν το χρυσό μετάλλιο.

Νωρίτερα, οι Πολυχρονόπουλος / Κοκκόρης είχαν λυγίσει με αντίστοιχο τρόπο στο tie break τους Ολλανδούς Γιάσπερς / Ντε Μπρούιν στα ημιτελικά και με 2-0 νίκες τους Γάλλους Μπιρί / Ντεφογκελέρε στα προημιτελικά. Στη φάση των ομίλων, είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με τους Αυστριακούς Κοστιστάνσκι / Μάουρερ και είχαν κερδίσει 2-0 τους Σουηδούς Πένερ / Όλσον. Συνολικά, η εμφάνιση του Νίκου Πολυχρονόπουλου στο ομαδικό ήταν καταπληκτική, αφού κέρδισε καθαρά όλους τους αστέρες του ευρωπαϊκού μπιλιάρδου, ενώ ο Κώστας Κόκκορης ήταν αλάνθαστος στα καθοριστικά tie break.

Θετική παρουσία είχε και η δεύτερη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τον Νίκο Τρεμούλη και τον εξαιρετικό Γρηγόρη Ρέτζιο, η οποία επίσης πάλεψε για την είσοδο στα προημιτελικά αλλά ηττήθηκε από τους Ιταλούς Τζανέτι / Σιάκα και τους Γάλλους Μπιρί / Ντεφογκελέρε στη φάση των ομίλων.

Οι Έλληνες αθλητές πανηγύρισαν όλοι μαζί, σε κλίμα συγκίνησης, την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, που είναι το πρώτο για τη «γαλανόλευκη» στο ομαδικό σε μία μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από ένα ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα σε παγκόσμιο από τους Νίκο Πολυχρονόπουλο / Φίλιππο Κασιδόκωστα στο παρελθόν.
onsports.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 23/04/2023 [vid]

 

 

 

 

Iστορικές στιγμές για την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics