Breaking News
21 Μαΐου 2023

Στον 1ο γύρο του απλού γυναικών (σ.σ. των «128») αποκλείστηκε η Κατερίνα Τόλιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Durban.

Κατά τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 21/05) της κορυφαίας διοργάνωσης κάμφθηκε με 4-2 σετ από τη Λι Γιου Τζουν από την Ταϊπέι και καθώς το σύστημα διεξαγωγής είναι νοκ άουτ ολοκληρώθηκε άμεσα η αγωνιστική παρουσία της στη Νότια Αφρική. Η έμπειρη πρωταθλήτριά μας ήταν απόλυτα ανταγωνιστική από την αρχή κι έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε αθλήτρια, που είναι σχεδόν 100 θέσεις ψηλότερα στον πίνακα αξιολόγησης. Προηγήθηκε στο σκορ, αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 σετ κι έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει και στη νίκη, αλλά με ποιοτική επίθεση η αντίπαλος πέρασε το παιχνίδι της στο πιο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα. Στη μεγαλούπολη της Νότιας Αφρικής συνεχίζει ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα στον 2ο γύρο του απλού ανδρών (σ.σ. των «64») τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ, νούμερο 1 του ταμπλό και σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ώρες και τραπέζια για τα ματς του 2ου γύρου).

Η Τόλιου (νούμερο 175 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος της, ωστόσο διέθετε τα «όπλα» για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Λι Γιου (Νο 81) και να κυνηγήσει την έκπληξη. Αυτό έκανε με επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δυστυχώς όμως, υστέρησε στο 5ο και το 6ο σετ, διάστημα στο οποίο τη «βρήκε», όπως λέμε, η 25άχρονη Ασιάτισσα και παράλληλα η ίδια απέδωσε πάρα πολύ καλά.

H EIKONA ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Τόλιου έκανε το ξεκίνημα που ήθελε προκειμένου να γίνει άμεσα πιεστική. Στο 1ο σετ ήταν πίσω 6-5 και με τέσσερις σερί πόντους απέκτησε τον πρώτο λόγο και τελικά προηγήθηκε στο σκορ βάζοντας πολλές μπάλες και κάνοντας επιλεγμένες επιθέσεις.

Στο 2ο σετ η Ασιάτισσα σέρβιρε καλύτερα και βελτίωσε την ευστοχία στην επίθεση. Οι άμυνες της πρωταθλήτριάς μας δεν πήγαν το ίδιο καλά, δεν βγήκαν και οι εναλλαγές με επίθεση και ήρθε η ισοφάριση.

Η αστάθεια της Τόλιου μέτρησε καθοριστικά και στο 3ο σετ. Δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια στις άμυνες κι έχασε και ορισμένες υποδοχές για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-1 σετ.

Αυτή η εικόνα όμως, δεν γινόταν να συνεχιστεί για πολύ. Η κορυφαία Ελληνίδα ανέβασε στο 4ο σετ την απόδοσή της αλλά και την κίνησή της στο τραπέζι. Έπαιξε με το φάλτσο-άφαλτσο και «υποχρέωσε» σε αρκετά λάθη τη Λι Γιου. Πήρε προβάδισμα με 7-4 κι ακόμα κι όταν δέχτηκε τη μείωση στον πόντο βρήκε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό τις λύσεις για την ισοφάριση.

Στο 5ο σετ όμως, τίποτα δεν της πήγε καλά. Το έχασε με μεγάλη διαφορά και ήταν κρίσιμο το πρώτο κομμάτι όταν στο αρχικό 2-1 η αθλήτρια από την Ταϊπέι κατέκτησε με forehandσπιν έξι πόντους στη σειρά και ξέφυγε (8-1).

Με πολύ καλό ρυθμό πέρασε τις επιθέσεις της και στην αρχή του 6ου σετ και με το σκορ στο 3-0 ο Κώστας Βατσακλής έκανε χρήση του τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στην επιστροφή στο τραπέζι όμως, διότι η Λι Γιου απέφυγε τα λάθη, διατήρησε τις διαδοχικές επιθέσεις σε δύσκολα σημεία κι έκανε γρήγορο πιεστικό σερβίς (11-8, 5-11, 6-11, 11-8, 2-11, 2-11).

Η Λι Γιου έχει να επιδείξει καλές θέσεις σε επίπεδο γυναικών σε παγκόσμιας εμβέλειας τουρνουά. Σε δύο τουρνουά Feeder, στο Φρεμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών το 2022 και στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2023 προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ «32» Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αγωνιστική δραστηριότητα για τα ελληνικά χρώματα στις γυναίκες υπήρχε την Κυριακή 21/05 και σε διεθνές όπεν νέων. Συγκεκριμένα στο WTTYouthContenderτης Βουλγαρίας, που ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη Παναγκιούριστε, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον γύρο των «32» της κατηγορίας Under 19. Ηττήθηκε με 3-0 σετ από την Κορεάτισσα Γιου Γερίν (6-11, 7-11, 4-11). Παρούσα στη βουλγαρική πόλη ήταν και η 16χρονη Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα, τα δύο κορίτσια συνόδευσε και κοούτσαρε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ενώ στο πρώτο μέρος του ίδιου τουρνουά είχε αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης κατακτώντας την 3η θέση στην Under 13 υπό τις οδηγίες του προπονητή της Φιλίας Ορεστιάδας Γκεόργκι Δασκάλοφ.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 21 Μαΐου γιορτάζουν

 

 

 

 

 

Ισόπαλο 3-3 το… ελληνικό ντέρμπι του MLS ανάμεσα στην Σικάγο Φάιερ και την Ατλάντα Γιουνάιτεντ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics