Breaking News
31 Οκτωβρίου 2023

Η Κρήτη γίνεται οικοδέσποινα σε ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας νέα διεθνή

διοργάνωση, η οποία αυτή τη φορά έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Με την τελετή έναρξης στο ξενοδοχείο Arina Beach Resort ανοίγει αύριο Τετάρτη 01/11 τις πύλες του, στο Ηράκλειο, το πρωτοεμφανιζόμενο (με αυτόν τον τίτλο) World Table Tennis For Health Festival, που θα περιλαμβάνει τρία events. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητών με Πάρκινσον, για πρώτη φορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με Αλτσχάιμερ, όπως και παγκόσμιο Συνέδριο για την υγεία. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου από την Πέμπτη 02/11 μέχρι την Κυριακή 05/11, ενώ το World Table Tennis for Health Congress το διήμερο 03 και 04/11 στο Arina Beach Resort, όπου θα μιλήσουν και Έλληνες επιστήμονες. Περίπου 60 θα είναι οι συνολικές συμμετοχές στους αγώνες από 16 χώρες όλου του κόσμου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπό την αιγίδα και την εξουσιοδότηση του Ιδρύματος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF Foundation).

Το WTT4HF προέκυψε από την αύξηση του ενθουσιασμού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πάρκινσον και προσφέρει θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιαστούν τα οφέλη, που μπορεί να έχει η εξάσκηση του αθλήματος σε άλλες νευρολογικές διαταραχές. Γενικά η μεγάλη εκδήλωση θα προωθήσει τα θετικά στοιχεία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την υγεία (όχι μόνο για τα άτομα με τις προαναφερθείσες ασθένειες), για την πρόληψη ασθενειών και την παραμονή στην ενεργό δράση γενικότερα. Είναι σκοποί στο πλαίσιο της ευρύτερης αποστολής και της επένδυσης από τον Όμιλο και το Ίδρυμα ITTF, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα https://ittffoundation.org/programmes/tt4health/world-tt4health-festival, που δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ.

Το event θα τιμήσει με την παρουσία της και η Σουηδέζα Petra Sörling Πέτρα Σέρλινγκ, πρόεδρος της ITTFκαι μέλος εδώ και λίγο χρονικό διάστημα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC). Θα φτάσει στο νησί την Παρασκευή. Ήδη βρίσκεται στο Ηράκλειο ο διευθυντής του Ιδρύματος Αργεντινός Leandro Olvech. Επικεφαλής της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου.

Στο κλειστό γυμναστήριο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες και είναι ήδη πολύτιμη η βοήθεια των εθελοντών. Ανάμεσά τους αθλητές και προπονητές του ΟΑΑ Ηρακλείου.

Οι αποστολές έχουν αρχίσει να έρχονται από τη Δευτέρα και η σάλα ήταν από σήμερα Τρίτη διαθέσιμη για προπονήσεις. Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται το classification, διαδικασία από την οποία θα περάσουν κυρίως οι αθλητές με Πάρκινσον. Αύριο στη 1 το μεσημέρι είναι η τελετή έναρξης και το απόγευμα οι κληρώσεις, ενώ η δράση ορίστηκε για μεθαύριο στις 10 με αγώνες του απλού.

Τα Δύο Αοράκια, που βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου με χωρητικότητα 5.222 θέσεων, είναι η μόνη κλειστή αθλητική εγκατάσταση στην Κρήτη, που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα γεγονότα διεθνούς κύρους σε όλα τα αθλήματα εσωτερικού χώρου (http://www.crete-ibt.com/en/heraklion-arena).

Στο καθιερωμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον έχουν προκηρυχθεί από τρεις κατηγορίες σε κάθε ατομικό αγώνισμα. Οι τελικές συμμετοχές θα οριστικοποιήσουν πόσες και ποιες κατηγορίες θα διεξαχθούν στην Κρήτη, όπως αντίστοιχα θα βγάλουν και τις κατηγορίες, οι οποίες θα σχηματιστούν για τα άτομα με Αλτσχάιμερ. Επίσης, κατηγορίες μπορούν να συγχωνευτούν εάν οι εγγραφές είναι λίγες. Προβλέπονται και consolation events. Τα αποτελέσματα βεβαίως, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιες διοργανώσεις, η χαρά της συμμετοχής και της άθλησης μετράει περισσότερο, πάντως δεν λείπει και το πάθος για τις διακρίσεις. Τρεις κατηγορίες θα γίνουν στους άνδρες και δύο στις γυναίκες όσον αφορά στο απλό του Πάρκινσον:

Men's Singles Class 1

Men's Singles Class 2

Men's Singles Class 3

Women's Singles Class 1

Women's Singles Class 2

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τα διπλά, όπου επίσης διαφέρουν οι κλάσεις. Γιαπαράδειγμα Men's Doubles Class 1 (2-3 απόαξιολόγηση), Women's Doubles Class 1 και Mixed Doubles Class 1.

Μπορούν να διεξαχθούν και αγώνες για μέλη οικογενειών, συνοδούς και κοινό! Για το βράδυ της Κυριακής έχει προγραμματιστεί και αποχαιρετιστήριο πάρτι και η 6η Νοεμβρίου είναι η μέρα αναχωρήσεων.

Πάντα σύμφωνα με την προκήρυξη, όλα τα παιχνίδια στα πρώτα στάδια ακολουθούν το σύστημα του καλύτερου των 3ων σετ. Στα κυρίως ταμπλό οι αγώνες θα είναι με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Όλα τα ματς στα consolationevents, όπως και το φιλικό τουρνουά για μέλη οικογενειών, φροντιστές των αθλητών και φιλάθλους θα είναι με το bestof 3 games.

Η διοργάνωση θα έχει δύο στάδια, τόσο για το απλό όσο και για τα διπλά: Πρώτα τους αγώνες σε γκρουπ και μετά τα νοκ άουτ. Τα παιχνίδια «παρηγοριάς» επίσης προβλέπονται για όλα τα αγωνίσματα. Ζευγάρια σχηματίζονται και ανάμεσα σε αθλητές κι αθλήτριες διαφορετικών κατηγοριών.

Έξι αθλητές και 4 αθλήτριες πρόκειται ν‘ αγωνιστούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον από την Ελλάδα. Ως υπεύθυνοι προπονητές έχουν οριστεί οι Πολυχρόνης Πολίτσης, Στέφανος Σπανάκης, Χριστίνα Αθανασοπούλου και Μιχάλης Μανιάς. Στο τουρνουά για άτομα με Αλτσχάιμερ όλες οι συμμετοχές θα είναι από την Ελλάδα.

Το διήμερο Συνέδριο για την υγεία και τον ρόλο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αντιμετώπιση σοβαρών νευρολογικών παθήσεων θα λάβει χώρα την Παρασκευή 03 και το Σάββατο 04/11 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Arina Beach Resort. Θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Μήτσιας, καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική σχολή, μέλος της Επιστημονικής επιτροπής του συλλόγου για το Αλτσχάιμερ «Αλληλεγγύη» Ηρακλείου, όπου είναι αντιπρόεδρος και ο Παύλος Ποτουρίδης, επίσης εκ των αντιπροέδρων της «Αλληλεγγύης», που θ’ αναλύσει το θέμα «Table Tennis for Health, Preventing Alzheimer with Table Tennis».

Η ITTF έχει κανονίσει ώστε όλοι οι αγώνες από το τραπέζι 1 να μεταδοθούν σε live streaming. Στον ιστότοπο της διοργάνωσης θ’ αναρτώνται και αποτελέσματα
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ το πρόγραμμα για την 3η αγωνιστική της Volley League Γυναικών.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics