Breaking News
23 Ιανουαρίου 2023

Ο Νίκος Νιόπλιας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους  Betarades, προχωρώντας σε αποκαλύψεις τόσο για το παρελθόν του στον ΟΦΗ όσο και για την φετινή χρονιά.

Ο Νίκος Νιόπλιας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους  Betarades, προχωρώντας σε αποκαλύψεις τόσο για το παρελθόν του στον ΟΦΗ όσο και για την φετινή χρονιά.
Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ, τα… καψώνια του Ευγένιου Γκέραρντ όσο ήταν ποδοσφαιριστής, ενώ εξέφρασε και για το παράπονο που του αφήνει η αποχώρηση του από τον ΟΦΗ.
Ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει γίνει λάθος σχεδιασμός από την ομάδα, όμως οι παίκτες άργησαν να έρθουν με αποτέλεσμα όλο το βάρος να το τραβήξουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και αν προκύψουν πολλοί τραυματισμοί.
Αναλυτικά όσα είπε για τον ΟΦΗ: 


Για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ: «18 ετών μόλις είχα τελειώσει το σχολείο και είχα περάσει ΤΕΙ, ήρθα για διακοπές, ο αδερφός μου σπούδαζε και ήταν στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και είχε υπογράψει επαγγελματικό με την ομάδα. Κάποια στιγμή μου λέει εδώ στις διακοπές, έλα να πάμε προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο του Ηροδότου και θα δοκιμάσουν παίκτες. Θυμάμαι έκανε προπόνηση ο Εργοτέλης γιατί θα έπαιζε αγώνα κυπέλλου Ερασιτεχνών. Παίξαμε ένα παιχνίδι και εγώ δεν τους έβλεπα (γέλια), αφού έπαιζα τόσα χρόνια στην Δ’ Εθνική. Στο ημίχρονο ρωτούσαν όλοι ποιος είναι αυτός; Ο αδερφός μου τους απάντησε και του είπαν πες του να κάτσει εδώ, δεν φεύγει. Έτσι έγινε η μεταγραφή το 1983 το καλοκαίρι. Έπαιξα 19-20 παιχνίδια και συνάμα πήγαινε και εθνική Νέων. Ήταν μια καλή αρχή. Την επόμενη χρονιά έκανε το απόλυτο στις συμμετοχές και ήρθε η απογείωση».
Για τα επιτυχημένα χρόνια του ΟΦΗ: «Το καλό ήταν ότι υπήρχαν πενταετές και επταετές συμβόλαιο και οι ξένοι παίκτες ήταν δύο που ήταν πάλι με τα ίδια συμβόλαια. Αν έκανες καλή επιλογή ξενών και σε συνδυασμό με τους Έλληνες παίκτες η ομάδα έχει σταθερότητα. Τον Μάιο που φεύγαμε ξέραμε ότι το καλοκαίρι θα έρθουν 1 με 2 παίκτες το πολύ. Εκείνη η γενιά των παικτών όλοι είμαστε κουμπάροι με κάποιον. Ο ΟΦΗ είχε την τύχη να επιλέγει πάντα καλούς ξένους. Ήρθε ο Γιάγιανιν, Ιορντανέσκου, είχαμε τον Κίρισιτς. Όταν έφυγαν αυτοί ήρθαν δύο «παιχτρόνια». Ήρθε ο Ίσις και ο Βέρα που είναι σαν να λες τώρα ο Βιτάλ με τον Σάντσες, βασικοί στην Εθνική Χιλής. Έφευγαν να παίξουν προκριματικά Παγκοσμίου. Όταν ο Ολλανδός έκανε ξεσκαρτάρισμα το έκανε γενικό. Το 93′ που ξανά βγήκαμε Ευρώπη είχαμε Αλεξούδη, Μαχλάς, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Φραντζέσκος και κρατηθήκαμε με τον μίστερ για μια ακόμα δεκαετία».
Για τα καψώνια του Γκέραρντ: «Ο Γκέραρντ διαχειριζόταν τα πάντα και ήξερε να διαχειρίζεται αποδυτήρια, φιλάθλους ΜΜΕ. Ο Γκέραρντ είχε ωραίο τρόπο. Ένα περιστατικό που μου είχε πει ο Τσινός. Μας τιμώρησε και μας έβαλε προπόνηση τα χαράματα και κάναμε τρέξιμο. Φύγαμε από «Γεντί Κουλέ» και στα μισά άνοιξαν την απόσταση για να τον κουράσου. Σε κάποια φάση τον έχασαν και κοιτάζουν πίσω και τον βλέπουν να πιάνει την καρδιά του. Άλλο καψώνι που μας είχε κάνει ο μίστερ ήταν ένα βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο μου. Το σηκώνω και ήταν ο Γκέραρντ και μ λέει «Νιόπλιας; 4 το πρωί προπόνηση» και το έκλεισε. Πήρα τους συμπαίκτες μου και τους ρώτησα τι έγινε και μου απάντησαν ότι δεν πήγαν καθόλου καλά το φιλικό με τον ΠΑΝΟΜ. Πήγαμε και περιμέναμε μέχρι το πρωί, όπου ήρθε ο φροντιστής και μας είπε να φύγουμε».

 


Το παράπονο του στον ΟΦΗ: «Ξέραμε μια κατάσταση πως είναι γιατί μέχρι 8 Αυγούστου είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Περιμέναμε να έρθουν παίκτες και ξαφνικά έφυγαν αρκετοί παίκτες. Δεν είχαμε νέο αίμα, άρχισε το πρωτάθλημα 21 Αυγούστου, ήρθαν οι ήττες και λογικό είναι αφού χάνεις. Είχαμε την διακοπή του πρωταθλήματος και θα γύριζαν οι παίκτες. Το λάθος ήταν ότι πήγαμε με μικρό αριθμό παικτών για προετοιμασία. Όταν πας έτσι σε προετοιμασία με φιλικά, προπόνηση και πάλι το ίδιο τρώνε το φορτίο οι ίδιοι παίκτες. Ειδικά αυτοί που είναι επιρρεπείς  στους τραυματισμούς, όπως ήταν ο Νέιρα, ο Τσιλιανίδης, ο Τοράλ. Φτάσαμε σε σημείο που δεν είχαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και ήρθαν οι τραυματισμοί. Είδατε και στο 0-4 με τον Παναιτωλικό μια καλή ομάδα. Αν είναι καλά Νέιρα, Τσιλιανίδης, Ντίκο και Τοράλ έχεις το παικτικό σου κομμάτι στα ύψη. Και να χάσεις με αυτούς τους παίκτες έχεις καλή εικόνα. Παίξαμε ένα παιχνίδι με τον Παναιτωλικό με 11 παίκτε, με δύο μικρούς, με έναν παίκτη με θλάση και τον Γιοχού. Παίξανε και οι τέσσερις. Χτυπάει ο Πασαλίδης, χτυπάει ο Μαρινάκης και αναγκαζόμαστε να παίξει με θλάση ο Καμάου και ο Παναιτωλικός έκανε πέντε αλλαγές και μπήκαν μέσα Κολοβός, Φλόρες και πάλι παίξαμε πολύ καλά».
Ήταν λάθος ο προγραμματισμός: «Όχι δεν ήταν λάθος γιατί τον κάναμε και με την διοίκηση. Άργησαν να ρθουν οι παίκτες. Ο προγραμματισμός ήταν πολύ καλός μέχρι 8 Αυγούστου ήμασταν πολύ καλοί, αλλά δεν ερχόταν παίκτες αλλά δεν ξέρω το γιατί, έχουν ακουστεί πολλά αλλά εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Εγώ είδα με τα μάτια μου στην λίστα του Γιάννη τον Μουκουντί και τον Ράφα Σοάρες που πήγαν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός και δεν θέλω να γίνω άδικος. Εγώ τους βλέπω τους παίκτες. Ο Λυσάνδρου είπε ότι ήταν ακριβοί και δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε, από την άλλη πλευρά αν σκεφτείς τον Γιάννη, εγώ ξέρω ότι αφού πήραμε τον Ντιουσέ είναι εύκολο να πάρεις και τον Μουκουντί. Εγώ ασχολήθηκα μόνο με μια μεταγραφή και αυτό τυχαία. Το βράδυ παίρνω μήνυμα από μάνατζερ από τον Γιάννη Γλύκο. Μου λέει κόουτς ο Λάρσον θέλει να έρθει εδώ σε ζεστά μέρη. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω είσαι σίγουρος ότι αυτός ο παίκτης θέλει να ρθει εδώ; Μου λέει φυσικά ναι. Του λέω να το στείλει στον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά και συμφώνησαν να τον πάρουμε. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα έγινε ο αγιασμός στο ΒΑΚ και ήταν εδώ και ο πρόεδρος. Ο Γιώργος έρχεται και μου λέει κόουτς πάει καλά. Φεύγοντας ο Γιώργος, ο πρόεδρος με ρώτησε αν είναι καλός. Του απάντησα και μετά από καιρό έμαθα ότι είπε ο Μπούσης, αυτή την μεταγραφή θα την πάρω ότι και να γίνει για τον κόουτς.»
Για το πρότζεκτ και αν του εξηγήθηκε ποτέ: «Όχι εγώ δεν είχα σχέση με το πρότζεκτ. Το 2019 που ήρθαν τα παιδιά εγώ δεν ήμουν. Ήταν εδώ ο Νίκος Παπαδόπουλος, μετά ο Βέρα με τον Ίσις και ο Σίμος. Είχα προτάσεις από Β και Γ Εθνική αλλά με ήθελαν τα παιδιά εδώ. Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν όταν έφυγα από τον Ατρόμητο ενώ είχα βγάλει την ομάδα Ευρώπη. Σε κάποια στιγμή μίλησα με τον Γιάννη Σαμαρά και του είπα αν χρειαστεί κάτι ποτέ εγώ θα είμαι εδώ. Μου απάντησε καλά άσε με να το σκεφτώ. Πέρασαν αρκετές ημέρες και θυμάμαι αξέχαστα ήταν μεγάλη εβδομάδα και με πήρε από την Αθήνα και μου λέει να συναντηθούμε. Έρχεται εδώ στο σπίτι μου και κάτσαμε από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 4:00 το πρωί. Είχα να τον δω δέκα χρόνια τον Γιάννη. Όταν έφυγε μου είπε θα σου απαντήσω. Τελικά μου απάντησε τέλος Αυγούστου. Μου είπε «ναι Νίκο θα ρθεις εδώ». Εγώ προτιμούσα να είμαι υγιές περιβάλλον παρά να πάω Β’ ή Γ’ Εθνική. Όταν έφυγε ο Γιώργος Σίμος ο πρόεδρος είπε ο Νίκος (σ.σ. Νιόπλιας) θα μπει προπονητής».


Πως αντιλαμβανόσουν εσύ το πρότζεκτ: «Ο ΟΦΗ έχει μεγαλώσει σε πολλά σημεία. Καλύτερες συνθήκες εργασίας δεν υπάρχουν. Πας με όρεξη και χαρά να δουλέψεις.Απλώς δεν μπορούν να γίνουν άλλα πράγματα όπως ακαδημίες. Είναι δύσκολο όταν επιλέγεις παίκτες μόνο μέσα από τον Νομό Ηρακλείου. Πρέπει να πάρεις και ξένο και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Όσα σχέδια και αν έχεις πρέπει να ξοδέψεις. Μου φαίνεται δύσκολο, αυτά τα πράγματα. Τώρα όμως που παρακολουθώ έχει μια φουρνιά καλών παικτών που έχουν επιλέξει μικρά παιδιά και αυτά θα εκπαιδεύονται μαζί για έξι χρόνια. Δεν μπορώ να μπω στο σκεπτικό τους για το πρότζεκτ. Δεν ήμουν μέσα σε αυτά τα θέματα, εγώ ασχολούμουν μόνο ως προπονητής. Δεν είχα λόγο».
Για τον κόσμο που είναι απαιτητικός: «Δεν ζητάω κάτι, είμαι χαρούμενος, ωραία έφυγα και ευχαριστημένος. Αν ήταν καλά οι παίκτες μας θα έμπαινε τρένο στην εξάδα φέτος ο ΟΦΗ»

ekriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

Tα κορίτσια του "ΗΡΑ" κατάφεραν να κατακτήσουν υψηλές θέσεις στο "Del Mare"

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics