Breaking News
24 Ιουνίου 2022

Ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο 4ες θέσεις ήταν η καλύτερη έκβαση για τα ελληνικά χρώματα στο αγώνισμα του ομαδικού στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που διεξάγεται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας των αγώνων η εθνική εφήβων έκαμψε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1 και κατέκτησε την 3η θέση. Με αυτόν τον τρόπο επανέλαβε τη διάκριση, που είχε το 2021 στο ίδιο μέρος. Στο καθοριστικό ματς για το χάλκινο μετάλλιο έφτασαν επίσης τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των παίδων και των κορασίδων. Τα κορίτσια έβαλαν τις βάσεις για μία θέση στο βάθρο όταν προηγήθηκαν 2-0 της Μολδαβίας, όμως στο τέλος κάμφθηκαν με 3-2 και πήραν την 4η θέση. Οι παίδες είχαν επίσης την οικοδέσποινα Βουλγαρία απέναντί τους και ηττήθηκαν με 3-0 για ν’ αρκεστούν κι αυτοί στην 4η θέση. Να σημειωθεί ότι στην 4άδα και οι τρεις ομάδες μας είχαν αποκλειστεί από τη Ρουμανία, που γι’ άλλη μια χρονιά παρουσιάστηκε πολύ δυνατή σε όλες τις ηλικίες. Νωρίτερα, η εθνική νεανίδων είχε ηττηθεί στον προημιτελικό γύρο από τη Βουλγαρία και τελικά κατετάγη 7η. Τα ελληνικά χρώματα ήθελαν και μπορούσαν υψηλότερες θέσεις, γενικά πάντως έκαναν με τις εμφανίσεις τους αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο μέρος της ετήσιας διοργάνωσης. Το δεύτερο περιλαμβάνει από την Παρασκευή 24/06 τα ατομικά αγωνίσματα.

Η ενημέρωση ερχόταν με πολλή δυσκολία την Πέμπτη από την Αλμπένα, καθώς οι διοργανωτές δεν είχαν ανανεώσει καθόλου, τουλάχιστον μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου, τη σελίδα τους κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Το γραφείο Τύπου της ΕΦΟΕπΑ παραθέτει όσα βασικά στοιχεία πληροφορήθηκε από την ελληνική αποστολή κι αν αναρτηθούν και τα φύλλα αγώνα θα τα προσθέσει.

Η εθνική ομάδα των εφήβων μπήκε στα ημιτελικά όταν κατέβαλλε για την 8άδα του ταμπλό τη Σερβία με 3-1. Δύο νίκες σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαδέσης και μία ο Στάθης Μανωλόπουλος. Τη μοναδική επί μέρους ήττα είχε ο Ιάκωβος Αϊβατίδης,

Valkanikoi 2022_efivoi_aponomiΤο μεσημέρι ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωσε και η ομάδα κάμφθηκε στα ημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρουμανία με 3-1. Παρατάχθηκε με τους Στάθη Μανωλόπουλο, Αλέξανδρο Μαδέση και Σωκράτη Γιαννούτσο και η επί μέρους νίκη ήρθε από τον 1ο παίκτη στο στήσιμο, τον Μαδέση.

Το βράδυ, το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εξασφαλίστηκε με επικράτηση απέναντι στη Βουλγαρία. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η Ελλάδα ξεπέρασε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1 κι έδωσε συνέχεια στην περσινή επιτυχία στην ίδια πόλη. Την ομάδα συγκρότησαν οι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης και Σωκράτης Γιαννούτσος (πλην του Αϊβατίδη οι υπόλοιποι αθλητές αγωνίστηκαν και στο Βαλκανικό του 2021), ενώ υπεύθυνος προπονητής είναι ο Κώστας Μαδέσης (όπως και πέρσι).

Η εθνική κορασίδων έκανε σπουδαία προσπάθεια και στον προημιτελικό γύρο απέκλεισε τη Βουλγαρία με 3-1. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή πέτυχε δύο ατομικές νίκες και άλλη μία στο διπλό μαζί με τη Ζωή Καζάκου. Η τελευταία γνώρισε ενδιάμεσα τη μοναδική επί μέρους ήττα.

Στον δρόμο προς τον τελικό το εμπόδιο της Ρουμανίας αποδείχτηκε ανυπέρβλητο. Στα ημιτελικά κάμφθηκε από τη Ρουμανία με 3-0 και αγωνίστηκαν η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Στέλλα Μαυροματάκη.

Το βράδυ στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο ήταν αντίπαλος η Μολδαβία. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό όταν η Γκαϊντατζή είχε νίκη στα πέντε σετ και η Καζάκου μία ακόμα με 3-1 σετ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Τα δύο κορίτσια έχασαν στο διπλό και αργότερα υπέστησαν κι από μία ήττα στο απλό για να χάσουν με 3-2 και να πάρουν την 4η θέση. Στο κοουτσάρισμα είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Οι παίδες ήταν εξαιρετικοί στον γύρο των «8» και απέκλεισαν την Τουρκία με το εμφατικό 3-0. Ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης είχα από μία νίκη στα τέσσερα σετ κι αμέσως μετά στο διπλό ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ο Κατσαπρακάκης επικράτησαν στα πέντε σετ για να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Στα ημιτελικά συνάντησαν κι αυτοί το 1ο φαβορί, τη Ρουμανία και δεν μπόρεσαν ν’ αποφύγουν την ήττα. Αγωνιζόμενοι με τον Μιλικούδη και τον Κατσαπρακάκη ηττήθηκαν με 3-0 και πήγαν στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

Εν τέλει στον «μικρό» τελικό κάμφθηκαν από τη διοργανώτρια Βουλγαρία με 3-0 και δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Στο διπλό αγωνίστηκαν οι Μηλικούδης/Σωτηρόπουλος και στο απλό ο Μηλικούδης και ο Κατσαπρακάκης. Στην τεχνική καθοδήγηση της τριάδας είναι ο Χρήστος Βατσακλής.

Στη θέση 7 του Βαλκανικού πρωταθλήματος ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η εθνική νεανίδων. Το πρωί αντιμετώπισε τη Βουλγαρία για την είσοδο στην 4άδα και αποκλείστηκε με 3-1. Χρυσή Φωτιάδου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου (από τη θέση 1) και Κατερίνα Αλεξούδη υπέστησαν από μία ήττα, η τελευταία κάμφθηκε οριακά στα πέντε σετ με το σκορ ομάδων στο 1-1 και με «σόρι» άπιαστο στο 9-9 του «κόντρα» σετ. Η μοναδική νίκη ήρθε από την Παπαδημητρίου στο δεύτερο στη σειρά ματς.

Ακολούθησε ένα παιχνίδι κατάταξης με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Αγωνίστηκαν η Στέλλα Τζαρίδου, η Χρυσή Φωτιάδου και η Κατερίνα Αλεξούδη (στον πάγκο κάθισε η Παπαδημητρίου), κατεγράφη ήττα με 3-2 και η ομάδα έμεινε στην 7η θέση. Από μία νίκη σημείωσαν η Τζαρίδου και η Φωτιάδου. Υπεύθυνος προπονητής των νεανίδων είναι ο Γιάννης Βλοτινός.
Διαβάστε επίσης

Ο Μιχάλης Καλαράκης κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραντρεσάζ

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics