Breaking News
16 Ιανουαρίου 2022

Οι πρώτες κινήσεις της ΠΑΕ και η επιτακτική ανάγκη να απλωθεί δίχτυ προστασίας! Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

 

Το ποδοσφαιρικό έγκλημα στην Τούμπα συνετελέσθη. Το είδαμε όλοι, το κατάλαβαν και οι ουδέτεροι και μόνο οι Παοκτζήδες έκαναν πως δεν κατάλαβαν, όπως θα συνέβαινε αντίστοιχα με τους Ολυμπιακούς, τους Παναθηναϊκούς και τους Αεκτζήδες αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα τους! Στην Ελλάδα είναι αληθινό ό,τι συμφέρει τους δυνατούς, οι άλλοι να πάνε προς νερού τους!

Το πρόβλημα δεν είναι ο Φωτιάς τελικά. Όπως είδαμε σε αντίστοιχες φάσεις που έγιναν φέτος στο πρωτάθλημα και κυρίως σε εκείνη τη φάση του Ατρομήτου με τον Άρη στην τέταρτη αγωνιστική όπου ο ανεκδιήγητος διαιτητής ήταν στο VAR, ο Φωτιάς είχε και πάλι την άποψη πως σε μια όμοια φάση σε χέρι του Παπαδόπουλου ήταν πέναλτι υπέρ του Άρη, εκεί δεν δόθηκε και ο Κλάτεμπεργκ τον άδειασε τότε!

Ο Φωτιάς όμως δεν άλλαξε. Όπως κάθε ανόητος επιμένει στην άποψη του, κόντρα στον κανονισμό, θεωρώντας τέτοιες φάσεις ως πέναλτι. Άρα; Δεν είναι άγνοια κανονισμού, είναι ο κανονισμός που ο Φωτιάς έχει μέσα στον εγκέφαλο του, και που όπως συνέβη στην περίπτωση της Τούμπας μπορεί να προκαλέσει και αλλοίωση αποτελέσματος!

Πρώτο μέλημα λοιπόν των αρχών της διαιτησίας είναι να στείλουν, χθες κιόλας τον ρέφερι - ντροπή στο σπίτι του, για να μην πάρει κι άλλους στο λαιμό του.

Αυτά όμως αφορούν τους υπόλοιπους κι όχι τον ΟΦΗ. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να ξαναδούμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του σωματείου. Μαθαίνω πάντως ότι από το πρωί της Κυριακής άρχισαν οι ενέργειες από την ΠΑΕ για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. Μακάρι γιατί μέχρι τώρα ήμασταν κάτω από τη βάση σε αυτόν τον τομέα.

Ο ΟΦΗ μια ομάδα πρότυπο με στιβαρή διοίκηση, αλλά μ’ έναν ιδιοκτήτη που δεν ζει εδώ (ευτυχώς από πολλές πλευρές), δεν έχει γίνει μέρος του προβλήματος και απέχει από το προσκήνιο αλλά και από το έντονο παρασκήνιο. Το τιμ που τρέχει τα της ομάδας, έχει επιλέξει το χαμηλό προφίλ, να μην αναμειγνύεται στη… σκατίλα που σαν αφρός έρχεται πολλές φορές στην επιφάνεια και να επενδύει στο προϊόν, μέσα από την εικόνα του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και το κοινωνικό προφίλ που εκπέμπει.

Φέτος δεν είναι η πρώτη φορά που είδαμε κακή διαιτησία εις βάρος του ΟΦΗ. Απλά στην Τούμπα έγινε ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα, που όμως είμασταν όλοι υποψιασμένοι όταν ακούσαμε για τον ορισμό Φωτιά.

Την περασμένη αγωνιστική στο Βόλος - ΠΑΟ είδαμε τον ορισμό ξένου ρέφερι (κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ φέτος στα παιχνίδια μας παρά το γεγονός πως μας πάνε… καροτσάκι οι διαιτητές) και ακούσαμε τον Μπέο να περιαυτολογεί, λέγοντας πως ευτυχώς που δεν τον σφύριξε κανένας Κουτσιαύτης γιατί δεν θα παίρνε ούτε τα… σπόρια απ’ αυτό το ματς. Εμείς απλά με τα όσα έκανε ο Τζήλος στον αγώνα με τον ΠΑΣ περιμέναμε το μοιραίο!

Στην Ελλάδα αν δεν φωνάξεις, αν δεν σχολιάσεις εκλαμβάνεται ως δείγμα αδυναμίας κι αυτό πια το νιώσαμε στο πετσί μας. Με τέτοια στελέχη πρώτης γραμμής (και κυρίως με το Λυσάνδρου ως μπροστάρη) είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε τέτοιο εκδοροσφαγείο και μάλιστα χωρίς αναισθητικό. Τι πρέπει να γίνει, πως θα πρέπει να θωρακίσουμε την ομάδα, τι πρέπει να φτάσει ως το γραφειο του Κλάτεμπεργκ, είναι άλλοι ειδικοί να σκεφτούν και να δράσουν.

Ο κόσμος λέει ως εδώ και περιμένει ένα δίχτυ προστασίας. Είναι κρίμα κι άδικο να παίζουμε τώρα την καλύτερη μπάλα απ’ όλους και οι διαιτητές να μας αντιμετωπίζουν ως φτωχούς συγγενείς. Δεν μπορεί ο Βόλος να επιβάλει ξένους διαιτητές και σε μας να οργιάζουν οι κάθε λογής Φωτιάδες. Και πρώτο μας μέλημα να κάνουμε αγώνα να αποπεμφθεί αυτός ο επικίνδυνος ρέφερι, όχι απλά να μην μας ξανασφυρίξει. Και βέβαια να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή την ομάδα μας αγωνιστικά για να νικά (όσο της είναι εύκολο) τα κοράκια με τα μαύρα. Φωτιά εσείς… Τοράλ και Λάμπρου και Γκαγιέγος εμείς. Με τέτοια εγκλήματα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς!

ΥΓ: Το Ηράκλειο έχει τον Λευτέρη Αυγενάκη στο καίριο πόστο του υφυπουργού Αθλητισμού. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την παρέμβαση του για την αθλιότητα της Τούμπας. Και δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ΟΦΗ είναι ομάδα της εκλογικής περιφέρειας του. Είναι γιατί το κρίμα και το άδικο απέναντι στην πιο καθαρή ομάδα του πρωταθλήματος, στοιχειώνει τις όποιες προσπάθειες και του ίδιου για να αφήσει το ποδόσφαιρο μας το αποκρουστικό πρόσωπο του παρελθόντος.
capitano.gr

Διαβάστε Επίσης

Σήμερα 16 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics