Breaking News
08 Ιουνίου 2022

Ο Γιάννης Ταουσιάνης που ως προπονητής του Λεβαδειακού κέρδισε φέτος την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, αναφέρθηκε στη φετινή περίοδο, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Crete2day.

 

Ο κρητικός τεχνικός μίλησε για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, και την πνευματική διαχείριση των μπαράζ απέναντι στη Βέροια του φίλου του Παύλου Δερμιτζάκη.

Στην προσωπική του δικαίωση για την επιλογή της ομάδας της Λιβαδειάς, τους κρίσιμους «σταθμούς» της φετινής χρονιάς, και την προσπάθεια για το «χτίσιμο» στο νέο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στον Εργοτέλη, τον ΠΟΑ, και τον ΟΦΗ.

-Πέρυσι με τον Εργοτέλη φτάσατε κοντά στην άνοδο με έναν αναπάντεχο όμως τρόπο, φέτος με τον Λεβαδειακό ήσασταν όμως το ακλόνητο φαβορί. Πόσο πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα σε κάθε επίπεδο;

«Πέρυσι ήταν μια αξέχαστη χρονιά. Ο Εργοτέλης παρά το ότι δεν τα κατάφερε, έκανε όλη την Ελλάδα να του αναγνωρίσει πράγματα.

Φέτος βρέθηκα σε έναν οργανισμό, που έχει μόνιμα υψηλούς στόχους. Οι ποδοσφαιριστές κουβαλούσαν εξ’ αρχής ένα φορτίο που είχε να κάνει με τον τίτλο του φαβορί. Για αυτό υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση προς αυτούς. Δεν είναι εύκολο να υποστηρίξεις αυτόν τον τίτλο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ισάξιες ομάδες. Δείξαμε όμως σε όλη τη χρονιά ότι είχαμε ένα ρόστερ που μπορούσε να υποστηρίξει υψηλούς στόχους. Δεν ήταν εύκολο, και σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα που έπρεπε να διανύσεις πολύ μεγάλη απόσταση. Δεν έφτανε να βγεις πρώτος στον όμιλο σου, αλλά να βγεις και….υπερπρωταθλητής δίνοντας αγώνες μπαράζ με τον πρωταθλητή του άλλου Ομίλου, σε δύο παιχνίδια που παίζονταν οι κόποι μιας χρονιάς. Ήταν πολύ δύσκολα σε όλους τους τομείς. Πνευματικά, ψυχολογικά και σωματικά»

-Κάνε μου ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Super League 2;

«Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είχε πολλές ισάξιες ομάδες. Γινόταν μια πραγματική μάχη τόσο στις πρώτες όσο και στις τελευταίες θέσεις, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Σε ότι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του στόχου της ανόδου μπορώ να αναφέρω την Καλλιθέα που ήταν μέχρι τέλους η ομάδα που μας ανταγωνίζονταν.

Επίσης τα Χανιά, την Καλαμάτα, αλλά και ομάδες που παρουσίασαν ενδιαφέροντα πράγματα στο γήπεδο όπως η Κηφισιά και το Αιγάλεω.

Ο Εργοτέλης παρουσίασε επίσης ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Υπήρχαν εξαιρετικές ομάδες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την δομή και την οργάνωση η διοργάνωση αδικεί όλους όσους λαμβάνουν μέρος.

Είναι μια κατηγορία που βρίσκονται όλοι οι παράμετροι σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν στο βαθμό που τους αξίζει.

Υπήρχαν ξανά αναβολές στην έναρξη. Η περίφημη αναδιάρθρωση, έμπρακτα αποδείχθηκε ένα πισωγύρισμα.

Είδαμε ομάδες να ξεκινούν χωρίς αδειοδότηση. Να μην κατεβαίνουν σε αγώνες στο β’ γύρο. Παίκτες να κάνουν προσφυγές. Κάκιστους αγωνιστικούς χώρους, και βέβαια αυτό τον άδικο κανονισμό με τους δύο πρωταθλητές να παίζουν δύο αγώνες μπαράζ για να πάρει την άνοδο ο ένας.

Όλες αυτές οι συνθήκες δεν δίνουν το δικαίωμα, ειδικά στους ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται.

Σε αυτήν την κατηγορία χρησιμοποιούνται τα περισσότερα ελληνοπούλα. Βρίσκονται παιδιά στην αναπτυξιακή ηλικία. Υπάρχουν εξαιρετικά ταλέντα αλλά δεν βοηθιούνται να πάνε παραπάνω.

Είναι λοιπόν μια σπουδαία κατηγορία που δεν χρήζει όμως της ανάλογης προσοχής.

Πρέπει κάποια στιγμή όσοι κρατάνε τις τύχες του ποδοσφαίρου να το αγαπήσουν».

-Η νίκη στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε ρόλο παρά το ότι δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση;

«Τέτοια παιχνίδια, όπως και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης φυσικά είναι αξέχαστα, και επειδή βρισκόμασταν στην αρχή της χρονιάς, ενίσχυσαν και επιβεβαίωσαν αυτό που δηλώναμε από την πρώτη μέρα.

Όταν κάνεις μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό όποια κι αν ήταν η σύνθεση του εκείνη τη μέρα, σου δίνει ώθηση. Τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε ποδοσφαιριστή και συνολικά της ομάδας και φέρνει ένα καλό ξεκίνημα, όπως συνέβη με εμάς.

Η αγωνία της καθημερινότητας όμως σε κάνει να τα ξεχνάς. Μια επιτυχία δεν μπορεί να μένει στο μυαλό σου αν δεν μπαίνεις στη διαδικασία να δουλεύεις για την επόμενη μέρα.

Φτάνοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό το είχαμε ξεχάσει.

Η αγωνία και η προσπάθεια δεν σε αφήνει να μένεις σε τέτοιες επιτυχίες.

Είμαι του δόγματος ότι κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος, γιατί την μέρα που δεν θα το κάνεις θα γίνεις χειρότερος. Ούτε καν στάσιμος δεν θα μείνεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Ολλανδία η Αντωνακάκη και η Περδικάκη για να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volley Κ22

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics