Breaking News
30 Νοεμβρίου 2022

Ιππασία: Σε εορταστική ατμόσφαιρα θα αναδειχθούν οι Πανελληνιονίκες 2022

 

Σε εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίοι αγώνες της χρονιάς στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και της Υπερπήδησης Εμποδίων.

Το κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους ιππείς και τις αμαζόνες από όλη την Ελλάδα που θα λάβουν μέρος στους 74ους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας.

Αυτό το τριήμερο 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και το επόμενο τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν οι Πανελλήνιοι στην υπερπήδηση εμποδίων. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και στα δύο αθλήματα.

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Αγώνων θα αναδειχθούν οι Πανελληνιονίκες και στα δύο αθλήματα, στις Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων, ενώ στην Ιππική Δεξιοτεχνία θα αναδειχθούν και οι Πολυνίκες της χρονιάς.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία το πρώτο τριήμερο οι Πανελληνιονίκες θα αναδειχθούν από το μέσο όρο των τριών αγωνισμάτων. Δηλαδή στην Κατηγορία παίδων από τον μέσο όρο στα αγωνίσματα Α3, Α4 και Α5 Παίδων, στην Εφήβων από τα αγωνίσματα Γ4, Γ5 και Freestyle Εφήβων, στη Νέων Ιππέων από τα αγωνίσματα Δα ΝΙ, Δε και Freestyle Νέων Ιππέων και στην Ενηλίκων από τα αγωνίσματα Δα, Δβ και Freestyle Ενηλίκων. Τις προσπάθειες των αθλητών του ντρεσάζ θα κρίνουν οι δύο ξένοι κριτές από τη Γερμανία, Elke Ebert και Henning Lehrmann, μαζί φυσικά με τους Έλληνες κριτές.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων οι Πανελληνιονίκες στις Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων θα αναδειχθούν από δύο διαδρομές, που θα γίνουν σε δύο ημέρες και σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τις δύο ημέρες θα γίνει αγώνας διαβάθμισης. Ακόμη, θα αναδειχθούν οι νικήτριες Πανελληνίων αγώνων στην Κατηγορία Αμαζόνων και οι Πρωταθλητές στην Κατηγορία Νέων Ίππων 4, 5, 6 και 7 ετών. Το πρόγραμμα των εμποδίων περιλαμβάνει ακόμη αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής και το Ομαδικό Εθνικής Ανάπτυξης που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγεθμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, με έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με ιππικά σωματεία - μέλη της, υλοποιεί μια σειρά εκπαιδευτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE με θέμα: «Ιππασία - δύο καρδιές ένας αθλητής», την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, παράλληλα με τους Πανελληνίους Αγώνες. Οι εκπαιδευτικές - αθλητικές δραστηριότητες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Ιπποδρόμιο και σε γειτονικά ιπποδρόμια με χόρτο και απευθύνονται στο μαθητικό κοινό που θα επισκεφθεί το ΟΚΙΜ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με όλα τα ιππικά αθλήματα που καλλιεργούνται από την Ομοσπονδία μας στην Ελλάδα, ήτοι: Υπερπήδηση Εμποδίων, Ιππική Δεξιοτεχνία, Ιππική Αντοχή, Αμαξοδήγηση και Παρα –Ιππική Δεξιοτεχνία. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της παρουσίασης των αθλημάτων από αθλητές και προπονητές, καθώς και με ίππευση από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικών αλόγων με την επίβλεψη προπονητών και βόλτες με αγωνιστική άμαξα. Ακόμη, θα γίνει ενημέρωση για τη θεραπευτική αξία του αλόγου και της ιππασίας και τα προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας που λειτουργούν στην Ελλάδα. Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί ειδικό έντυπο, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία για το άθλημα της Ιππασίας στην Ελλάδα.

H διοργάνωση πραγματοποιείται χάρη στον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Mytilineos – Μ και την Protergia, την εταιρεία Innovis Pharma με τα προϊόντα Nuxe, τις εταιρείες του Ομίλου Αντωνίου Argus Pack, Adori café και Royalty Hotel & Suites, την εταιρεία Leathertrιm με τα προϊόντα Connolly, την Secranto, την Duxiana, την Horsetack, την Griffin, την Superfast Ferries, την Hertz, την New Alert, την T-press, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαρκοπούλου και της ΕΤΑΔ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικά bazaar, ενώ θα υπάρχουν εκπαιδευτικά αλογάκια για τα παιδιά. Τέλος, την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου στο κλειστό ιπποδρόμιο του ΟΚΙΜ θα διεξαχθούν και οι Πανελλήνιοι αγώνες των Special Olympics.
onsports.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 47 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 29/11/2022

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics