Breaking News
01 Ιουλίου 2018

Ο Έντισον Καβάνι ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση της Ουρουγουάης επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας με 2-1 καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα της «σελέστε» (7’, 62’).

Η Πορτογαλία του Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πέπε (55’). Η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Γαλλία.

Η Ουρουγουάη ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στον αγώνα, χάρη στους δύο μεγάλους αστέρες της, Σουάρες και Καβάνι. Στο 7ο λεπτό μόλις ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε στην αντεπίθεση την μπάλα στον συμπαίκτη του και επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και τον βρήκε με τη σειρά τυ μέσα στην περιοχή ακάλυπτο για να νικήσει με κεφαλιά (ίσως βρήκε και στον ώμο του) τον Ρούϊ Πατρίτσιο.

Η Πορτογαλία πήρε την κατοχή της μπάλας στο διάστημα αυτό, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Λατινοαμερικανών, ενώ με ξαφνικές αντεπιθέσεις, απειλούσε να σκοράρει και πάλι. Έτσι στο 27΄ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Σουάρες λίγο έξω από την περιοχή, ο Ρούϊ Πατρίτσιο με εκπληκτική εκτίναξη απεσόβησε το γκολ διώχνοντας την μπάλα με το αριστερό χέρι.

Στην επανάληψη η Πορτογαλία κατάφερε στο 55΄ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Πέπε μέσα στην μικρή περιοχή από σέντρα του Γκερέιρο και ισοφάρισε σε 1-1, με την άμυνα της Ουρουγουάης να δέχεται το πρώτο τέρμα της στο μουντιάλ. Πάντως οι Πορτογάλοι δεν χάρηκαν για πολύ την ισοφάριση, αφού στο 62΄ ο Καβάνι χτύπησε και πάλι. Μετά από μεταβίβαση του Μπεντανκούρ ο Καβάνι έπιασε το δεξί σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ρούϊ Πατρίτσιο.

Στο 70΄ η Πορτογαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα μέσα από την περιοχή, ενώ λίγο αργότερα (74΄) ο Καβάνι αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πίεσε για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρει και μοιραία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Κίτρινες κάρτες: 90’+3′ Ρονάλντο

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γκοντίν, Μπεντανκούρ (63΄ Ροντρίγκες), Ναντέζ (81΄ Σάντσες), Σουάρες, Τορέϊρα, Βετσίνο, Λασάλτ, Καβάνι (74΄ Στουάνι), Κάσερες.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούϊ Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέϊρο, Φόντε, Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο (84΄ Μανουέλ Φερναντές), Μπερνάντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρικάρντο, Γκουέντες (74΄ Άντρες Σίλβα), Αντριέν Σίλβα (65΄ Κουαρέσμα).

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics