Breaking News
18 Σεπτεμβρίου 2021

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Pomegranate στη Χαλκιδική, που είναι και ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ η κλήρωση των ταμπλό στο EuropeTop 16 Cup, το οποίο αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη και το γυμναστήριο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης κληρώθηκε στον 1ο γύρο με το 4ο φαβορί των αγώνων, τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί. Ο αγώνας γίνεται αύριο στις 12:30 στο τραπέζι 1. Η Κατερίνα Τόλιου καλείται ν’ αντιμετωπίσει στη 16άδα την Τζορτζίνα Πότα από την Ουγγαρία. Το ματς αρχίζει στις 14:00 (επίσης τραπέζι 1 και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά στο ίντερνετ). Και οι δύο εκπρόσωποί μας ήταν χαμηλά στα seeding, στις θέσεις 9-16. To σύστημα διεξαγωγής είναι το απλό νοκ άουτ. Αν ο Γκιώνης περάσει στα προημιτελικά θα συναντήσει είτε τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας είτε τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ. Αν η Τόλιου νικήσει αύριο συναντά στην 8άδα ή τη Χάνα Ματέλοβα από την Τσεχία ή την Ελιζαμπέτα Σαμάρα από τη Ρουμανία. Το live streaming από το τραπέζι 1 είναι στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/944357 και από το τραπέζι 2 στο https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/944365. Ζωντανά μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα της ETTU μεταδόθηκε και η κλήρωση (https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/959627), ενώ αμέσως μετά το τέλος της το Pomegranate ετοίμασε μικρό σόου με συντριβάνια, φωτορυθμικά και μουσική ακριβώς μπροστά από την κεντρική του είσοδο.

Levitin podiumΤη διαδικασία της κλήρωσης προλόγισε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETTU) Μπεατρίς Ρομανέσκου και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος Ιγκόρ Λεβίτιν. «Είναι πολύ σημαντικό που καταστήσαμε εφικτό να γίνει και φέτος το Τοπ 16. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική ομοσπονδία, που το ανέλαβε, όλους όσοι έχουν δουλέψει και φυσικά τους χορηγούς. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του τουρνουά στη Θεσσαλονίκη. Φέραμε τους αθλητές σε ένα μέρος, όπου έχουν την ευκαιρία και να ξεκουραστούν και να παίξουν σε υπέροχες συνθήκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λεβίτιν, που συμπλήρωσε έναν χρόνο στην προεδρία της ETTU.

Ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ δεν παρέστη στην κλήρωση σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα και την (προσωρινή ενδεχομένως) καραντίνα, στην οποία βρίσκεται. Συμπεριλήφθηκε βεβαίως, στη διαδικασία και είναι και δεύτερο φαβορί. Οι διοργανωτές είναι εν αναμονή του αποτελέσματος στον δεύτερο αλλεπάλληλο έλεγχο PCR (προβλεπόταν επειδή προηγήθηκαν δύο τεστ ράπιντ, στα οποία βγήκε θετικός στον κορωνοϊό). Αν βγει αρνητικό και το τελευταίο τεστ (αργά το βράδυ σήμερα ή νωρίς αύριο το πρωί) θ’ αγωνιστεί κανονικά, αλλιώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τη θέση του ο 1ος αναπληρωματικός, ο Ρώσος Κιρίλ Σκάτσκοφ.

«Έχουν πολλά χρόνια να παίξουν μεταξύ τους. Ο Γκοζί είναι πολύ καλός παίκτης, εξαιρετικός τεχνίτης, που αποδίδει με άμυνα. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ ωραίο ματς, θα το απολαύσουν οι φίλαθλοι κι ελπίζω να είναι ο Παναγιώτης αυτός που θα πάρει τη νίκη», ήταν το σύντομο σχόλιο του Κώστα Βατσακλή για την κλήρωση.

Για την αναμέτρηση της Τόλιου με την Πότα ο Γιώργος Καρύτσας τόνισε: «Η Πότα είναι σπουδαία αθλήτρια με μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Είναι τιμή για την Κστερίνα, που θα παίξει μαζί της κι αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί».

Σημειωτέον ότι παίζουν άμυνα και οι δύο αθλητές μας στο Τοπ 16, ενώ γενικά η φετινή διοργάνωση έχει άλλους τέσσερις αμυντικούς! Τον Γερμανό Φίλους, τον Σλοβάκο Βανγκ, τη Ρωσίδα Μικαΐλοβα και την Ουκρανή Γκαπόνοβα (που θα είναι και αντίπαλες).

Στην κλήρωση παρέστησαν και ορισμένες ακόμα πολύ μεγάλες μορφές του αθλήματος, όπως ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Λευκορώσος Bλαντιμίρ Σαμσόνοφ εκ των αντιπρoέδρων της ETTU, ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον ομοσπονδιακός προπονητής σήμερα και η Κροάτισσα πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης και νυν προπονήτρια Ταμάρα Μπόρος. Στη Θεσσαλονίκη έφτασε για τους αγώνες και ο τέως πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης.

2PG0308Όλα τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση:

Στους άνδρες:

Ματίας Φαλκ (Σουηδία)-Βανγκ Γιανγκ (Σλοβακία)

Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία)-Αντρέι Γκάτσινα (Κροατία)

Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)-Ρούβεν Φίλους (Γερμανία)

Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία)-Ντάνιελ Χάμπεσον (Αυστρία)

Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)-Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)-Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)

Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)-Εμμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία) Τόμισλαβ Πουκάρ (Κροατία)

Στις γυναίκες:

Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία)-Σάο Τζιενί (Πορτογαλία)

Νίνα Μίτελχαμ (Γερμανία)-Μπάρμπορα Μπαλάζοβα (Σλοβακία)

Τζορτζίνα Πότα (Ουγγαρία)-Κατερίνα Τόλιου (Ελλάδα)

Ελιζαμπέτα Σαμάρα (Ρουμανία)-Χάνα Ματέλοβα (Τσεχία)

Μπριτ Έρλαντ (Ολλανδία)-Ντόρα Μάνταρας (Ουγγαρία)

Νι Ξια Λιαν (Λουξεμβούργο)-Γιου Φου (Πορτογαλία)

Πολίνα Μικαΐλοβα (Ρωσία)-Γκάνα Γκαπόνοβα (Ουκρανία)

Μπερναντέντ Σοκς (Ρουμανία)-Γιάνα Νόσκοβα (Ρωσία)

* Πέρα από τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, το Pomegranate Wellness Spa Hotel, το εγχείρημα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στηρίζουν αρκετοί ακόμα χορηγοί για το Τοπ 16. Είναι η εταιρία αθλητικών ειδών Donic, η εταιρία logistics και μεταφορών Transcombi Express, ο Μακεδονικός Χαλβάς, τα έπιπλα Mexil Σαρηκεχαγιάς, η εταιρία φρούτων Dole, το εμπoρικό κέντρο Οne Salonica το ξενοδοχείο Potidea Palace και οι χορηγοί επικοινωνίας Μetropolis, Metrosport και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό Τοπ 16: Η ΧΑΝΘ ανοίγει τις πύλες της για το σπουδαίο ατομικό τουρνουά

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics