Breaking News
21 Σεπτεμβρίου 2021

Το σημερινό πρωινό ήταν διαφορετικό για τους ανθρώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Είναι η επόμενη μέρα ενός πολύ καλού οργανωτικού αποτελέσματος στο Pomegranate Europe Top 16 Cup της Θεσσαλονίκης κι όταν μιλάμε για την επιστροφή σε μεγάλα events, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, δικαιολογείται και ο ενθουσιασμός. Η ΕΦΟΕπΑ πέτυχε στην πολύ δύσκολη αποστολή της και κέρδισε το …στοίχημα, που ουσιαστικά έβαλε με τον εαυτό της, να επιχειρήσει μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες να οργανώσει σωστά ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε για χαρά και ανακούφιση στη WEB TV της ομοσπονδίας, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι βασικά αυτή η επιτυχία πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί σαν μία τόνωση μπροστά στην πολύ δύσκολη συνέχεια. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Ιγκόρ Λεβίτιν έδειξε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την οργάνωση του Τοπ 16 κι επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει κι άλλη διοργάνωση στην Ελλάδα στο κοντινό μέλλον. Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη μπορούν να είναι ποικίλα από την υπέροχη κατάσταση, που συντελέστηκε το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ κι αυτό χαροποιεί όλους τους θερμούς φίλους του αθλήματος. Ολόκληρη η μίνι συνέντευξη του επικεφαλής του Δ.Σ. είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=cj5G9_c6hEE σε ανάλυση HD, ενώ δηλώσεις του Ρώσου προέδρου της ETTU εντάσσονται σε ρεπορτάζ, που θα μεταδοθεί αύριο το μεσημέρι στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ» της ΕΡΤ 3 (αρχίζει στις 16:00).

«Η χαρά και η ανακούφιση διαδέχονται το άγχος και την αγωνία, που τραβήξαμε πριν από τους αγώνες. Όταν είδαμε ότι ακύρωσε την ανάληψη του Τοπ 16 η Ελβετία, σκέφτηκα απλά να δοκιμάσουμε να κάνουμε μία πρόταση και να δούμε τι θα γίνει… Εν τέλει ήταν πολλές οι συγκυρίες, που οδήγησαν στο να αναλάβουμε τη διοργάνωση, που ήταν κι αυτό όνειρο. Τώρα, το ότι καταφέραμε να γίνει με τον τρόπο που έγινε και να μείνουν όλοι τόσο ευχαριστημένοι, είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Κώστας Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Στην πορεία παρουσιάζονταν διάφορα προβλήματα, αλλά ευτυχώς σχεδόν σε όλα τα πιο σημαντικά βρέθηκαν λύσεις. Δέχτηκα μόνο συγχαρητήρια και με ρώτησαν αν ανέβασα ψηλά τον πήχη. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το βλέπουμε έτσι από τόσο νωρίς. Ο πήχης είναι πάντα ψηλά κι εμείς προς το παρόν θα περνάμε από κάτω ακόμα και όρθιοι. Τώρα που έσβησαν τα φώτα μάς περιμένει πολύ δύσκολη δουλειά. Έχουμε πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσουμε και το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μας δώσει πολύτιμη ώθηση». Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παραδέχτηκε ότι θα ήθελε περισσότερους φιλάθλους στους αγώνες αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπήρχαν και αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο Ιγκόρ Λεβίτιν μίλησε στη δημόσια τηλεόραση λίγο πριν το τέλος των αγώνων και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλα κύλησαν καλά στο Τοπ 16 και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων ήταν μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία και όλους τους συντελεστές. Ήταν ένα άρτιο τουρνουά», υπογράμμισε ο Ρώσος παράγοντας κι όταν ρωτήθηκε αν ανοίγει ο δρόμος για ν’ αναλάβει η χώρα μας κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επισήμανε: «Ναι, είναι κάτι που θα το θέλαμε, ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά κι από την ελληνική πλευρά, τι θα ζητήσει και τι θα παρουσιάσει».

Εξάλλου, η Πέτρα Σόρλινγκ, η αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF), που θα είναι και υποψήφια για πρόεδρος στις εκλογές, που θα γίνουν μέσα στο έτος, έγραψε σε ανάρτησή της στα social media για το Europe Top 16. "Ήταν πραγματική ευχαρίστηση να δούμε ζωντανά κορυφαίου επιπέδου αγώνες και αυτό που ήταν ακόμα πιο εκπληκτικό ήταν η ατμόσφαιρα στον χώρο όπου μπορούσαμε να έχουμε θεατές ξανά. Παραλίγο να ξεχάσω τον ενθουσιασμό που δημιουργούν οι φίλαθλοι. Μπράβο στους φίλους από την ελληνική ομοσπονδία, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος, που το έκαναν πραγματικότητα και φυσικά βγάζουμε το καπέλο στη Γερμανία που κέρδισε και τους δύο τίτλους!".

Εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά των Ελλήνων διοργανωτών έκαναν και οι πρωταθλητές του φετινού Τοπ 16 Πάτρικ Φρανζίσκα και Νίνα Μίτελχαμ. Σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι το ξενοδοχείο Pomegranate στη Χαλκιδική πρόσφερε θαυμάσια διαμονή και φαγητό, ότι υπήρχε πολύ καλή οργάνωση στις μετακινήσεις και ότι η Ελλάδα έδειξε πως μπορεί να καλύψει τις βασικές προϋποθέσεις για να πάρει κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες δηλώσεις των δύο Γερμανών πρωταθλητών, του Ιγκόρ Λεβίτιν και άλλων προσωπικοτήτων του αθλήματος.


Διαβάστε επίσης:

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics