Breaking News
05 Ιουνίου 2023

Η πόλη του Πειραιά γιόρτασε σήμερα με ένα μοναδικό event που έφερε τον στίβο ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία.


Το 1ο Piraeus Street Long Jump συγκέντρωσε έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ορισμένους από τους κορυφαίους άλτες του μήκους και ανάμεσα τους, τον καλύτερο όλων, τον μοναδικό Μίλτο Τεντόγλου.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 8,24 μ. (0,5) και αποζημίωσε τους δεκάδες φίλους του στίβου που παρακολούθησαν τον αγώνα του.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,83 μ. ήταν άκυρος στο δεύτερο, πέτυχε 8,03 μ. στο τρίτο και μετά τα δύο άκυρα έκλεισε τον αγώνα του στα 8,24 μ.(0,5) στην πιο δυνατή στιγμή του απογεύματος.

Με το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου μοίρασε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες με φίλους του στίβου που περίμεναν υπομονετικά και άκουσε αρκετές φορές ρυθμικά το όνομα του.

Ο 25χρονος αθλητής έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία και είναι ικανός να φέρει κοντά στο στίβο μικρούς και μεγάλους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα, δεν ήταν, όμως, ο μόνος που έκλεψε τις εντυπώσεις. Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, αλλά και φίλος του έξω από τα στάδια, ο Τόμπιας Μόντλερ ήταν στην Ελλάδα και συμμετείχε στη γιορτή του Πειραιά. Ο αθλητής δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του κι ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 7,88 μέτρα. Παρόλα αυτά ο Σουηδός έδειξε να απολαμβάνει τόσο το τοπίο, όσο και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που ήταν δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τρίτος ήταν ο Ανβάρ Ανβάροβ (Ουζμπεκιστάν) με 7,84 μέτρα. Ο Νίκος Σταματονικολός μπορεί σήμερα να μην βελτίωσε το ρεκόρ του, όπως έκανε στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του, ωστόσο έδειξε μεγάλη σταθερότητα, αφού ολοκλήρωσε στην έκτη θέση με 7,62 μ. (-1,3).

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Πειραιά κατάφεραν να οργανώσουν για πρώτη φορά αγώνα μήκους εκτός σταδίου κι έδειξαν πως η συνεργασία είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα και δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να μετέχουν σε αγώνες υψηλού επέδου και τους φιλάθλους να γίνονται κομμάτι του αθλητισμού.

“Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Έχω πάει δύο φορές σε αγώνες street στο εξωτερικό και μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτός ήταν ο καλύτερος με διαφορά”, είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συνέχισε: “Επειδή δεν είναι κανονικό στάδιο όλοι οι αθλητές δυσκολευτήκαμε με τον τάπητα. Η αλήθεια είναι ότι σαν επίδοση κάπου εκεί το περίμενα. Είμαι ευχαριστημένος, είμαστε στην αρχή της σεζόν”.

Όσο για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να δει τον αγώνα τόνισε: “Έχω βγάλει φωτογραφία σίγουρα με τους μισούς που ήρθαν σήμερα εδώ”.

Η αγωνιστική δράση για τον Τεντόγλου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από εδώ και στο εξής: “Τώρα έχω μπροστά μου μια σειρά αγώνων που συνεχίζονται με το Diamond League στο Παρίσι. Θα έχω καλούς αντιπάλους και στόχος είναι να κερδίζω”.

“Από την αρχή της διοίκησης μας είχαμε ως στόχο να φέρνουμε το στίβο κοντά στην κοινωνία. Και η σημερινή είναι μια διοργάνωση που πετυχαίνει αυτό το στόχο. Ευχαριστούμε το Δήμο Πειραιά για τη συνεργασία, που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω πως αυτός ο αγώνας θα γίνει θεσμός. Χαίρομαι που οι Πειραιώτες ήταν εδώ και στήριξαν τους αθλητές και τις αθλήτριες”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο γγΑ ΓιώργοςΜαυρωτάς, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, η β ΄ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΒασίληςΟικονόμου χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν ακόμη ο β ΄αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο ύψος, Λάμπρος Παπακώστας, η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος Νίκη Ξάνθου, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μ. Άγγελος Παυλακάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκηςη πρωταθλήτρια των 200 μ. Κατερίνα Κόφφα, ο Βουλευτής του Σύριζα Θεόδωρος Δρίτσας, του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ο Αντώνης Νικοπολίδης κ.α.
novasport.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 04/06/2023

 

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics