Breaking News
14 Μαΐου 2022

Η εξαιρετική πορεία του Γιώργου Μουχθή στο απλό ανδρών, στο δυνατό τουρνουά της Σλοβενίας για άτομα με αναπηρίες, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14/05 στα ημιτελικά.

Ο 28άχρονος πρωταθλητής της κλάσης 6 είχε ισορροπημένο αγώνα με τον Ιταλό Ματέο Παρενζάν, τα έδωσε όλα για την είσοδο στον τελικό, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-2 και με το τελευταίο σετ να κρίνεται στην παράταση. Η 3η θέση συνιστά επιτυχία βεβαίως, σε όπεν με πολλές συμμετοχές και υψηλό επίπεδο, μάλιστα ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2019 θα έχει σημαντικό όφελος στην παγκόσμια κατάταξη κι ελπίζει να κυνηγήσει, μέσω αυτής, πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022. Στο ITTF Fa40 Para Open του Λάτσκο αγωνίστηκαν επίσης από ελληνικής πλευράς ο Μάριος Χατζηκυριάκος στην κλάση 6 και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10. Ο τελευταίος είχε ένα καλό πλασάρισμα στο διπλό ανδρών όταν τελείωσε στις θέσεις 9-16.

Ο Μουχθής (νούμερο 31 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό της κλάσης 6 την Πέμπτη, ευνοημένος σε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Είχε σημειώσει 1 νίκη και 2 ήττες, ωστόσο κι εκείνα τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν κριθεί στο τέλος με 3-2 σετ. Είχε δείξει από την πρώτη φάση δηλαδή, ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε στη συνέχεια. Στο ταμπλό πέτυχε δύο ακόμα δύσκολες νίκες (η δεύτερη μάλιστα, απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου, τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα) και μπήκε στα μετάλλια.

Το Σάββατο στην 4άδα πάλεψε για να κάνει το κάτι παραπάνω και να περάσει στον τελικό, προηγήθηκε με 2-1 σετ του Ιταλού Ματέο Παρενζάν (Νο 14 στο τρέχον rankinglistτης κλάσης 6), όμως στο τέλος κάμφθηκε στα πέντε σετ και στην παράταση (6-11, 11-9, 15-13, 1-11, 12-14).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Mavris serviceΣτο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) για τα Para Events έρχεται τώρα η Ιορδανία. Από τις 19 έως τις 21 Μαΐου διεξάγεται στο Αμμάν το ITTF Fa20 Al-Watani Para Championships και η Ελλάδα θα έχει παρουσία με δύο αθλητές και μία αθλήτρια. Είναι ο Λευτέρης Μαύρης της κλάσης 6, ο Γρηγόρης Χρυσικός της κλάσης 1 και η Ευανθία Μπουρνιά της κλάσης 2 (των ορθίων η πρώτη και με αμαξίδιο οι υπόλοιπες δυο κατηγορίες). Είναι επίσης αθλητές με κορυφαίες πανελλήνιες διακρίσεις, αλλά χωρίς πολλές παραστάσεις από το εξωτερικό, συνεπώς θα έχουν πρώτα απ όλα την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία.

Όπως τα προηγούμενα τουρνουά της χρονιάς περιλαμβάνει και αυτό τα αγωνίσματα του διπλού, ενώ για τον Μαύρη (φωτό 2) να συμπληρώσουμε ότι φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα αρτιμελών στην Α1 ανδρών με τον Ίφιτο Πατρών.
Διαβάστε επίσης

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο Αργοστόλι έβγαλε άλμα στα 8.36μ Κορυφαία επίδοση στον κόσμο

 

 

 

 

Όλα τα ζώδια 14/05

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics