Breaking News
17 Αυγούστου 2022

Νέα πολύ αξιόλογη εμφάνιση και η Κατερίνα Τόλιου βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό μίας ακόμα κορυφαίας διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το βράδυ της Τρίτης 16/08, στο φινάλε της προκριματικής διαδικασίας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια (εδώ σε αγώνα της στη Γερμανία από το photo gallery της ETTU) επιβλήθηκε κατά κράτος της Ιταλίδας Νικόλ Άρλια με 3-0 σετ και την Τετάρτη 17/08 θα είναι στον 1ο γύρο του απλού γυναικών. Αρχικά είχε σημειώσει μία ακόμα νίκη στο γκρουπ της πρώτης προκριματικής φάσης για να πάρει τη 2η θέση. Προχώρησε στα νοκ άουτ προκριματικά κι αφού πέρασε byeτον 1ο γύρο επικράτησε αργότερα στον καθοριστικό 2ο για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Μέσα από τη σχετική κλήρωση μαθαίνει αργότερα την αντίπαλό της, όπως αντίπαλο περιμένει στον 1ο γύρο του απλού ανδρών και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Επίσης στο απλό γυναικών η Ελισάβετ Τέρπου και η Κωνσταντίνα Παρίδη αποκλείστηκαν στα γκρουπ. Την Τρίτη άρχισε και το κυρίως ταμπλό του διπλού ανδρών και του διπλού γυναικών. Η Κατερίνα Τόλιου με τη Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία και ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο αποκλείστηκαν από πολύ δυνατά ζευγάρια και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 17-32 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στον αγώνα για την πρόκριση στο ταμπλό του απλού γυναικών η Τόλιου (νούμερο 54 στο πρωτάθλημα) συνάντησε μία πολύ καλή νεαρή αθλήτρια με διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά. Με καλύτερη επίσης, θέση στα seeding(Νο 38) η Άρλια αποτέλεσε σίγουρα απειλή, όμως η αθλήτρια του Γιώργου Καρύτσα παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη κι εμφάνισε μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι της. Είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος και πήρε την πολύτιμη νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-8). Ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου είναι οι μόνοι Έλληνες που συνεχίζουν στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Το πρωί είχαν γίνει οι τελευταίοι αγώνες των γκρουπ και η Τόλιου δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία για την καθοριστική δεύτερη νίκη στο 22ο γκρουπ. Ήταν πολύ σταθερή με αντίπαλο τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς (Νο 96) και δεν της άφησε περιθώρια αντίδρασης για το τελικό 3-0 σετ (11-2, 11-7, 11-7). Πρώτη και αήττητη τερμάτισε η Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία, η οποία κατέβαλλε και την Ισπανίδα Μαρλόνα Μιούνε με 3-0 σετ.

Νωρίτερα, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη 2η θέση των ομίλων τους και να μπουν στη νοκ άουτ προκριματική φάση για την πρόκριση στο ταμπλό η Ελισάβετ Τέρπου και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Η Τέρπου (No 78) αποκλείστηκε από τη συνέχεια με την 3η θέση στο 4ο γκρουπ. Έδωσε αμφίρροπη αναμέτρηση με την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία (Νο 84), αλλά της έλειψε η σταθερότητα χάνοντας με 3-1 σετ έχασε και την είσοδο στη δεύτερη προκριματική φάση (7-11, 7-11, 11-6, 7-11). Το 1ο φαβορί του γκρουπ, η 16άχρονη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν επιβεβαίωσε την υπεροχή της με δύο νίκες.

Η Παρίδη (Νο 93) έμεινε 3η στο 13ο γκρουπ. Στο καθοριστικό ματς για τη 2η θέση έκανε δυνατή αρχή απέναντι στην πολύ αξιόλογη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν (Νο 66), αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 σετ (11-9, 6-11, 7-11, 8-11). Με δύο νίκες στα πέντε σετ πήρε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς, που ήταν και επικεφαλής του γκρουπ.

Το απόγευμα της Τρίτης άρχισαν και τα κεντρικά ταμπλό των διπλών σε άνδρες και γυναίκες. Στις «32» του διπλού γυναικών η Τόλιου και η Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία αντιμετώπισαν τις Σάο Τζιενί/Γιου Φου από την Πορτογαλία, νούμερο 15 στα seeding του αγωνίσματος. Γνώρισαν την ήττα με 3-0 σετ, όμως ήταν ανταγωνιστικές και είναι ενδεικτικό ότι στο 2ο και το 3ο σετ κάμφθηκαν με οριακή διαφορά (7-11, 9-11, 9-11).

Λίγη ώρα μετά, στους «32» του διπλού ανδρών, ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αναμετρήθηκαν με το 2ο φαβορί, τους Γερμανούς Κιου Ντανγκ/Μπένεντικτ Ντούντα. Αποκλείστηκαν με 3-1 σετ, αλλά σαφώς έκαναν πετυχημένο αγωνιστικό τεστ. Το 1ο σετ το έχασαν στην παράταση και ισοφάρισαν αμέσως μετά (10-12, 11-4, 5-11, 7-11).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

Όλα τα ζώδια 16/08

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics