Breaking News
18 Αυγούστου 2022

Με τον δικό του κλασικό και… αγαπημένο τρόπο ο Γιάννης Σγουρόπουλος μπήκε στους «32» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων.

Στον 1ο γύρο κατέβαλλε το βράδυ της Τετάρτης 17/08 τον Ισπανό, «χρυσό» Μεσογειονίκη του 2022, Αλβάρο Ρόμπλες με 4-3 σετ και ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στο Μόναχο. Στο δικό του προβάδισμα με 3-1 σετ είδε τον δευτεραθλητή κόσμου του διπλού ανδρών το 2019 να αντιδρά και να ισοφαρίζει, αλλά με την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει και στις πιο δύσκολες στιγμές επικράτησε στο καθοριστικό 7ο σετ, όπως συνηθίζει να κάνει στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Γερμανός Κιου Ντανγκ, το 4ο φαβορί του αγωνίσματος, θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το απλό ανδρών κάνει… ρεπό αύριο και συνεχίζεται την Παρασκευή 19/08 με τις ώρες του κάθε αγώνα να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Ο Σγουρόπουλος είχε νικήσει τον αριστερόχειρα Ρόμπλες και στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας με 3-1 σετ (στο παιχνίδι μάλιστα, που έκρινε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών για την εθνική μας ομάδα), αλλά το να έρχεται μέσα σε λίγο καιρό νέα επικράτηση στα 4 νικηφόρα σετ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν από την αρχή δυνατός κι απέκτησε το προβάδισμα. Μετά την ισοφάριση παρουσιάστηκε ακόμα πιο αποτελεσματικός και αξιοποιώντας το σερβίς του έφτασε στο 3-1. Στο 4ο σετ μάλιστα, πέρασε μπροστά 8-7 με τρεις πόντους στη σειρά και υποχρέωσε τον αντίπαλο να πάρει τάιμ άουτ.

Έμπειρος και ποιοτικός ο Ρόμπλες (με τον οποίο μετείχαν και στο ίδιο προπονητικό καμπ προ ημερών στη Βουδαπέστη) βρήκε λύσεις και κατάφερε να ισοφαρίσει, όμως η ψυχολογία του Σγουρόπουλου ήταν σαν να μην άλλαξε τίποτα. Ο Ελευσίνιος άσος (που ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και στους 4 ευρωπαϊκούς τίτλους του στις νεαρές ηλικίες έχει επικρατήσει στους τελικούς με σκορ 4-3) διατήρησε ηρεμία, έβγαλε εξαιρετικές επιλογές και πήρε τη νίκη με ξέσπασμα. Έχανε 5-6 και κατέκτησε πέντε πόντους στη σειρά για το μεγάλο βήμα στη νίκη και την πρόκριση (11-8, 7-11, 11-7, 11-9, 6-11, 8-11, 11-8). Το εμπόδιο του Κιου Ντανγκ, που αναδείχτηκε πέρσι πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό, είναι φυσικά υψηλό, αλλά έχοντας και πολύτιμη εμπειρία από την Μπουντεσλίγκα ο Σγουρόπουλος έχει την ικανότητα πρώτα να γίνει ανταγωνιστικός κι έπειτα να διεκδικήσει μία ακόμα σπουδαία νίκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics