Breaking News
02 Οκτωβρίου 2022

Η επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να μην έχει στην Ελλάδα τη θέση, πουGreek Para_TT_Open_2022_Papa_Kariofili_me_Xroni της αξίζει στα κομμάτια της απήχησης στον κόσμο,

της οικονομικής στήριξης και της προβολής, αλλά όσο το μεράκι ορισμένων παραμένει άσβεστο θα γίνονται θαύματα. Κι ένα τέτοιο θαύμα συντελέστηκε από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο σαγηνευτικό Αργοστόλι της Κεφαλονιάς! Με δισταγμό στην αρχή, με αποφασιστικότητα και διαρκές τρέξιμο στη συνέχεια, το εγχείρημα με το 1ο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες προχώρησε κατ’ ευχήν και απέφερε θαυμάσιο αποτέλεσμα. Το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» έβαλε τα καλά του, διοργανωτές και εθελοντές έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες, η οργάνωση στη γραμματεία ήταν άψογη και ακόμα και οι φυσιολογικές ατέλειες κάθε νέας αρχής μαζί με τη δυσκολία της πρόσβασης στο νησί, έμειναν στην άκρη. Αναμφίβολα η ιστορική πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.Με.Α. στη χώρα μας, μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δημιουργεί προοπτική για να επιχειρηθούν παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον και στα άλλα παραολυμπιακά αθλήματα. Συγκέντρωσε 139 άνδρες και γυναίκες από 29 χώρες όλου του κόσμου, τίμησε τον χώρο των Α.Με.Α. και το άθλημα και διαφήμισε και την Κεφαλονιά. Το ITTF Fa20 Greek Para Open, όπως τιτλοφορείτο από την παγκόσμια ομοσπονδία, ολοκληρώθηκε το απόγευμα με τις απονομές των επάθλων στα αγωνίσματα του διπλού. Το συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο δήμος Αργοστολίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο τοπικός ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, τοπικοί άρχοντες, όπως και ντόπιοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο (ελκυστικό και με τις φρέσκες τοιχογραφίες αθλητών) γυμναστήριο. Όλες τις μέρες και όλες τις ώρες παρών για να τρέχει για το οργανωτικό κομμάτι ο προπονητής του τοπικού σωματείου και πρώην διεθνής αθλητής με αναπηρίες Χρόνης Πολίτσης, που είχε και προχώρησε με τους κατάλληλους συνεργάτες την ιδέα του διεθνούς τουρνουά. Δικαιωμένοι η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ και η ΕΦΟΕπΑ, που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το event, συγκινητικό και το ενδιαφέρον και η στήριξη από τον δήμο και την Περιφέρεια για το άθλημα γενικά. Η σάλα κάλυψε άνετα τις ανάγκες με 12 τραπέζια, ενώ υπήρχαν και δύο μικροί προπονητικοί χώροι.

Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» - Ι. ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ»

«Είναι η καταλληλότερη περίοδος να πούμε ότι συνεχίζεται στο άθλημά μας αυτό που θέλουμε πολύ ως ομοσπονδία, να φέρουμε ξένους παίκτες στην Ελλάδα για μεγάλα γεγονότα. Χαιρόμαστε πολύ που γίνεται αυτό το τουρνουά στην Κεφαλονιά. Δεν περίμενα όταν ξεκίνησε αυτή η ιδέα να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία και σε επίπεδο συμμετοχών και σε οργανωτικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Παπαγεωργίου.

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη πρόεδρος της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ και της Οργανωτικές Επιτροπής υπογράμμισε από την πλευρά της: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί τολμήσαμε να διοργανώσουμε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός. Το επιχειρήσαμε και πετύχαμε. Αποτέλεσε την πρώτη διεθνή διοργάνωση στη χώρα μας μετά από πάρα πολλά χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία κι έβγαλε και δυνατά κοινωνικά μηνύματα προς τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι δεν βλέπουν συχνά τέτοιες εικόνες από κοντά». Τη Δευτέρα, στον απόηχο της διοργάνωσης, θα υπάρχουν περισσότερες δηλώσεις από τις ομοσπονδίες, τους ντόπιους διοργανωτές και αθλητές.

Δέκα Έλληνες αγωνίστηκαν στο τουρνουά. Άλλοι μέλη της εθνικής ομάδας Α.Με.Α., άλλοι όχι, κερδισμένοι όλοι ωστόσο από την εμπειρία και τις αξιόλογες εμφανίσεις τους. Ξεχωριστές οι στιγμές στην Κεφαλονιά και για την ομοσπονδιακή προπονήτρια ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ Ελευθερία Νταουντάκη, άσχετα αν ήδη έχει πάρει μέσα στη χρονιά σημαντικές παραστάσεις από το εξωτερικό. Θυμίζουμε ότι τα δύο μετάλλια στα διπλά διαδέχτηκαν τα πέντε στο απλό, που κατέκτησαν το Σάββατο 01/10 στο απλό η Ευανθία Μπουρνιά στις κλάσεις 1-2 (χρυσό), η Ειρήνη Δρακωνάκη στις κλάσεις 6-7 (χάλκινο), ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6, ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10 και ο Γρηγόρης Χρυσικός στην κλάση 1 (χάλκινο και οι υπόλοιποι). Όπως θυμίζουμε βέβαια, ότι από τη σταθερά εξελισσόμενη τα τελευταία χρόνια ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση των Α.Με.Α., η Μπουρνιά και ο Μουχθής θα πάρουν μέρος τον Νοέμβριο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Στα διπλά έγιναν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις κατηγοριών και συνεργάζονταν και αθλητές διαφορετικών κλάσεων (όχι βέβαια όρθιοι με κάποιους, που ήταν σε αμαξίδιο), ενώ σε κατηγορίες με ελάχιστες συμμετοχές δόθηκαν μόνο δύο μετάλλια.

Όλοι οι νικητές στα διπλά:

Men’sDoublesClassMD4:

1. Μάρτιν Λουντρόφσκι/Γιαν Ριάπος (Σλοβακία)

2. Σουν Τζου Παρκ/Γιόσεπ Σεφριάντο (Κορέα/Ινδονησία)

3. Πίτερ Ίσεργουντ/Μάρτιν Τσβόλανεκ (Καναδάς/Τσεχία)

-. Έντρε Μαγιόρ/Γιαγκό Αλοάσεν (Ουγγαρία/Κουβέιτ)

Men’sDoublesClassMD8:

1. Αντίος Άσταν/Γιαγιανγκ Γκουνάγια (Ινδονησία)

2. Μπόρις Τράβντιτσεκ/Πίτερ Μίχαλικ (Σλοβακία)

3. Μπαρτ Μπρανς/Πιτρ Σβάρτος (Βέλγιο/Τσεχία)

-. Φρανσουά Γκεουλιάν/Σουλβέν Νοέλ (Γαλλία)

Men’sDoublesClassMD 14:

1. Μάρτιν Ρόμπερτ Πέρι/Μπίλι Σίλτον (Μ. Βρετανία)

2. Κλεμέντ Μπερτιέ/Εστεμπάν Ερό (Γαλλία)

3. Ματέο Παρενζάν/Μίροσλαβ Γιαμπόρ (Ιταλία/Σλοβακία)

-. Βιοέρν Σνάκε/Μπεν Άσοκ Ντεσπινέ (Γερμανία/Βέλγιο)

Men’sDoublesClassMD18:

1. Μπόρνα Ζοχίλ/Φελίπε Φαρίας Ετσαβεγκουρέν (Κροατία/Χιλή)

2. Αλέξανδρος Διακουμάκος/Άντρας Σόνκα (Ελλάδα/Ουγγαρία)

3. Μπανγιού Τρι Μουλιό/Κομέτ Ακμπάρ (Ινδονησία)

-. Τσιν Γιν Βονγκ/Κα Βάι Λαμ (Χονγκ Κονγκ)

Women’sDoublesClassWD5-10

1. Αλεξάντρα Σεντ Πιερ/Φλόρα Βοτιέ (Γαλλία)

2. Μέγκαν Σάκλετον/Σουζάν Μπέιλεϊ (Μ. Βρετανία)

3. Ταρσιλέμ Ταρσιλέμ/Μουσλίμ Οσρίτα (Ινδονησία)

Women’sDoublesClassWD14

1. Καμέλια Ροξανα Τσιριπάν/Ζόφια Αρλόι (Ρουμανία/Ουγγαρία)

2. Φελίσιτι Πίκαρντ/Γκρέις Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία)

Women’sDoublesClassWD20:

1. Ιοάνα Μόνικα Τσεπελέα/Αλέξα Σβίτακς (Ρουμανία/Ουγγαρία)

2. Σέλα Ντουί Ρανταγιάνα/Ρέστι Χάνα (Ινδονησία)

MixedDoublesClassXD4:

1. Μάρτιν Τσβόλανεκ/Αλέγρα Μαγκέντα (Τσεχία/Ιταλία)

2. Χρήστος Φράγκος/Ευανθία Μπουρνιά (Ελλάδα)

MixedDoublesClassXD7:

1. Φρανσουά Γκεουλιάν/Φλόρα Βοτιέ (Γαλλία)

2. Γιοσέπ Σερφιάντο/Ταρσιλέμ Ταρσιλέμ (Ινδονησία)

3. Γιαγιάνγκ Γκουνάγια/Ορσίτα Μουσλίμ (Ινδονησία)

MixedDoublesClassXD10:

1. Σιλβέν Νοέλ/Αλεξάνδρα Σεντ Πιερ (Γαλλία)

2. Τζακ Χούντερ Σπίνεϊ/Σουζάν Μπέιλεϊ (Μ. Βρετανία)

MixedDoublesClassXD14:

1. Μπίλι Σίλτον/Φιλίσιτι Λούσι Πίκαρντ (Μ. Βρετανία)

2. Ματέο Παρενζάν/Λουσιέ Χαουτιέ (Ιταλία/Γαλλία)

3. Κλεμέντ Μπερτιέ/Μόργκαν Σεϊλο (Γαλλία)

-. Ρόι Φαν Ντερ Μπουργκ/Καμέλια Ροξάνα Τσιριπάν (Ολλανδία/Ρουμανία)

MixedDoublesClassXD17:

1. Άντρας Σόνκα/Αλέξα Σβίτακς (Ουγγαρία)

2. Μπεν Ασόκ Ντεσπινέ/Ιοάννα Μόνικα Τσεπελέα (Βέλγιο/Ρουμανία)

3. Κουσνάντο Κουστάντο/Σουβάρντι/Σουβάρντι (Ινδονησία)

-. Μπαρτ Φαν Ντεν Ζαντέν/Φρεντερίκε Φαν Χουφ (Ολλανδία)

MixedDoublesClassXD20:

1. Κομέτ Ακμπάρ/Σέλα Ντουί Ρανταγιάνα (Ινδονησία)

2. Ντέιβιντ Γιάκομπς/Χάνα Ρέστι (Ινδονησία)

Απονομές έκαναν, ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιλιμιδός, Διονύσης Μινέτος, Σπύρος Σαμούρης, εκ μέρους της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, ο ιερέας π. Κωνσταντίνος, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς, η Γκρατσιέλα Μιτσελέτι πρόξενος της Ιταλίας στην Κεφαλονιά, η Εμμανουέλα Σινάγρα πρόξενος της Γαλλίας στο νησί, ο Βαγγέλης Βολτέρας διευθυντής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς και βασικός χορηγός της διοργάνωσης (είχε τιμηθεί ο ίδιος το Σάββατο από την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ), η πρόεδρος της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης Σταύρος Τραυλός ο CompetitionManagerτης ITTFΓιώργος Σεληνιωτάκης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αλέξανδρος Αποστολάτος, ο Ιταλός επιδιαιτητής Φραντσέσκο Νούτσο, εκ μέρους της Αστυνομίας Κεφαλονιάς ο Άγγελος Σπυρόπουλος, ο Νίκος Μοντεσάντος μέλος της ΕΦΟΑ, ο Τόμας Βάργκα διευθυντής αθλήματος του τουρνουά, η Μποζένα Μπαρτκόφσκα από τον ΓΣ Επτανήσων, το μέλος της ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες Κωνσταντίνος Σιάχος και ο Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Σταύρος Λυκούδης και Μαρία Λαδά από την Ένωση ΑΜεΑ «Υπερίων», το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων ο Νίκος Φωκάς, ο διευθυντής κοινωνικών υπηρεσιών δήμου Αργοστολίου Δημήτρης Δημουλιός, η προϊσταμένη του τμήματος Πρόνοιας δήμου Αργοστολίου Αλέκα Παπαναστασάτου, το μέλος της διοίκησης της Ακαδημίας μπάσκετ Κεφαλονιά Ιορδάνης Γεμενετζής και το μέλος του Δ.Σ. «Εσκαή» και μέλος του ΔΣ Α.Σ. Κεφαλληνιάκος Μιχάλης Βασιλάτος.

Ο Γεμενετζής ήταν υπεύθυνος των εθελοντών, οι οποίοι έδωσαν χρώμα και τεράστια βοήθεια σε διοργανωτές και αθλητές. Στις απονομές βοήθησαν τρία όμορφα κορίτσια με παραδοσιακές στολές από τον ΑΟ Φωκάτων. Εορταστικό το κλίμα από την αρχή ως το τέλος του τριημέρου, αλλά πραγματοποιήθηκε και το βράδυ μίνι εκδήλωση, σαν τελετή λήξης, στο ξενοδοχείο Mediterranee του Αργοστολίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σήμερα 02 Οκτωβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

O Ημιμαραθώνιος Κρήτης έχει καθιερωθεί πλέον ως η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics