Breaking News
19 Σεπτεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκό Τοπ 16 - Πινγκ Πονγκ: Εκτός ημιτελικών ο Γκοζί

Ευρωπαϊκό Τοπ 16 – Πινγκ Πονγκ: Οι αθλητές που κάλυψαν τις θέσεις των μεταλλίων

 


Με αγώνες γεμάτους θέαμα και αγωνία ολοκληρώθηκε το βράδυ στο γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης η πρώτη μέρα στο Pomegranate Europe Top 16 Cup. Τα ταμπλό έφτασαν στον ημιτελικό γύρο κι έτσι προέκυψαν και οι αθλητές, που εξασφαλίζουν θέση στα μετάλλια.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες τα μετάλλια θα είναι τέσσερα, καθώς φέτος δεν υπάρχουν «μικροί» τελικοί. Απομένει να μάθουμε τι χρώμα μετάλλιο θα φορέσει ο καθένας αύριο στο αποκορύφωμα του κορυφαίου ευρωπαϊκού τουρνουά. Σήμερα Κυριακή (19/9) θα μείνει ένα τραπέζι στη σάλα και το πρόγραμμα αρχίζει στις 10:30 με τους ημιτελικούς των γυναικών. Θ’ ακολουθήσουν εκείνοι των ανδρών και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 15:10 των γυναικών και στις 16:00 των ανδρών. Θυμίζουμε ότι η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με τους αποκλεισμούς του Παναγιώτη Γκιώνη και της Κατερίνας Τόλιου στον 1ο γύρο.

Όλοι οι αγώνες της Κυριακής μεταδίδονται από το διαδικτυακό ΕΡΤ SPORTS, το οποίο εμφανίζεται στις οθόνες μέσω του διαδικτύου, αλλά και της τηλεόρασης (Smart TV) από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX. Οι φίλαθλοι βρίσκουν το λινκ πατώντας στη σελίδαhttps://www.ertflix.gr/ert-sports-live/.

Στους άνδρες πέρασαν στην 4άδα ο Σουηδός Ματίας Φαλκ (Νο 1 φαβορί), ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα (Νο 3), ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας (Νο 5) και ο Γάλλος Εμμανουέλ Λεμπεσόν (Νο 13). Οι δύο πρώτοι συνθέτουν το ένα ζευγάρι των ημιτελικών και οι δύο τελευταίοι το άλλο.

Ο Φρέιτας είναι ο μόνος, που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στο Τοπ 16 και το κατάφερε το 2014. Στον καλύτερο αγώνα της 8άδας ο Μάρκος Φρέιτας έκαμψε με 4-3 σετ τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί (τον αθλητή που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Γκιώνη) με το χαρακτηριστικό ότι πήγαν σε οριακή διαφορά τα πέντε πρώτα σετ!

Ο Λεμπεσόν απέκλεισε το 2ο φαβορί, τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, που δεν έδειξε επηρεασμένος από τη μίνι περιπέτεια με τα τεστ κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών στους άνδρες:
Ματίας Φαλκ (Σουηδία)-Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία) 4-1
Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία)-Ρούβεν Φίλους (Γερμανία) 4-1
Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)-Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία) 3-4
Εμμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)-Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία) 4-2
Στις γυναίκες μπήκαν στα ημιτελικά η Γερμανίδα Νίνα Μίτελχαμ, η Τσέχα Χάνα Ματέλοβα, η Γιου Φου από την Πορτογαλία και η Μπερναντέτ Ζοκς από τη Ρουμανία. Στα ζευγάρια των ημιτελικών συναντώνται οι δύο τελευταίες αθλήτριες στον έναν και η Μίτελχαμ με τη Ματέλοβα στον άλλον.

Μεγάλη «μάχη» έγινε μεταξύ της Ματέλοβα και της Ουγγαρέζας Τζορτζίνα Πότα, η οποία στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Τόλιου. Ο αγώνας κρίθηκε στα επτά σετ με την Τσέχα πάντως, να κάνει καλή εκκίνηση στον επίλογο και να την αξιοποιεί.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών στις γυναίκες:
Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία)-Νίνα Μίτελχαμ (Γερμανία)1-4
Τζορτζίνα Πότα (Ουγγαρία)-Χάνα Ματέλοβα (Τσεχία) 3-4
Ντόρα Μάνταρας (Ουγγαρία)-Γιου Φου (Πορτογαλία) 0-4
Γκάνα Γκαπόνοβα (Ουκρανία)-Μπερναντέντ Zοκς (Ρουμανία) 1-4
Διαβάστε επίσης:

Τρίτη θέση για την Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα

 

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics