Breaking News
19 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36΄ λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, αλλά είχε το παιχνίδι στα χέρια της μέχρι το 78' (0-3) και τελικά έχασε δύο βαθμούς από τον επίμονο ΟΦΗ στο 92' με γκολ του Πραξιτέλη Βούρου!


Έτσι ξεκίνησαν Νιόπλιας και Μιλόγεβιτς
Η ΑΕΚ μπροστά στο ημίχρονο με Αραούχο και Τσούμπερ, κόκκινη ο Λιβάι
Το 0-3 ο Ανσαριφάρντ, τρομερό come back με Νέιρα και Βούρο για το 3-3 ο ΟΦΗ
Απίθανο ματς στο Ηράκλειο! Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με Αραούχο (15'), Τσούμπερ (41') και Ανσαριφάρντ (65'), παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 36' λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, και όλα έδειχναν ότι θα περάσει με ένα πειστικό διπλό από την Κρήτη. Ωστόσο ο ΟΦΗ από το 78' και μετά έκανε ένα απίστευτο come back. Ο Νέιρα στο 78' και στο 84' και ο Βούρος στις καθυστερήσεις (92') έκαναν το 0-3... 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ! Έξαλλοι στην ΑΕΚ για τη διαιτησία του Φωτιά.

Έτσι ξεκίνησαν Νιόπλιας και Μιλόγεβιτς

Με 4-3-3 η διάταξη του Νίκο Νιόπλια για τον ΟΦΗ που είχε τον Καστάνιος στην κορυφή της επίθεσης και στα άκρα τους Λάμπρου και Καμάου αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στο τέρμα ήταν ο Επασί, τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Κοροβέσης, Πασαλίδης, Διαμαντής και Βούρος, ενώ στον άξονα ξεκίνησε η τριάδα των Γκαγέγος, Νέιρα και Ντε Γκούζμαν. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με τα πρόσωπα που είχε δοκιμάσει τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις στα Σπάτα. Σε έναν σχηματισμό, ο οποίος θα μπορούσε να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο και ως 4-1-4-1, αλλά και να μετατραπεί σε 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, Χατζισαφί και Μισελέν οι δύο πλάγιοι μπακ, με τον Τζαβέλλα και τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Ο Λε Ταλέκ ήταν στο «6» με τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ μπροστά του, στα άκρα τους Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραούχο.

Η ΑΕΚ μπροστά στο ημίχρονο με Αραούχο και Τσούμπερ, κόκκινη ο Λιβάι

Η ΑΕΚ έκανε μια πειστική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36' λόγω της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ μπροστά. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν με υποδειγματικό τρόπο ψηλά την άμυνα του ΟΦΗ και δεν τον άφηναν όχι μόνο να βγει στην κόντρα επίθεση, αλλά να μην απειλήσει σχεδόν καθόλου τον Στάνκοβιτς (με εξαίρεση το πλασέ του Λάμρπου στο 39'), ενώ η ποιότητα των παικτών του Μιλόγεβιτς μεσοεπιθετικά έκανε την ίδια στιγμή τη δουλειά της.

Μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά η ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις, με το πλασέ του Λιβάι Γκαρσία που πήγε να κρεμάσει τον Επασί και με την κεφαλιά του Τζαβέλλα, πλησίασε το γκολ, αλλά η μπάλα και τις δύο φορές πέρασε δίπλα από το κάθετο. Την τρίτη όμως κατέληξε στα δίχτυα με τον Σέρχιο Αραούχο να σκοράρει το πρώτο του γκολ τη φετινή σεζόν. Ο Άμραμπατ διεκδίκησε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Αραούχο που βρήκε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή με το αριστερό σημαδεύοντας τη γωνία του Επασί για το 0-1.

Η ΑΕΚ κράταγε με απόλυτη προσήλωση το 0-1 ψάχνοντας να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και δεύτερη φορά. Στο 36' ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Λάμπρου κράτησε παρατεταμένα τον Λιβάι Γκαρσία, ο Νέιρα από πίσω έσπρωξε τον εξτρέμ της ΑΕΚ και αυτός στη συνέχεια απώθησε τον Νέιρα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο Φωτιάς έδειξε κίτρινες σε Λάμπρου και Νέιρα και κόκκινη στον Γκαρσία, σηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, η οποία θα συνέχιζε με δέκα το ματς.

Αυτή η εξέλιξη όμως δεν αποσυντόνισε την Ένωση, η οποία στο 41' πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Τσούμπερ. Ο Άμραμπατ έκανε το πλάγιο βρίσκοντας τον Αραούχο, ο οποίος ανατράπηκε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Σιμάνσκι, ο οποίος την «έσπασε» ωραία στο σημείο του πέναλτι για τον Τσούμπερ που με ένα εξαιρετικό άδειασμα σούταρε και έγραψε το 0-2. Μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάει και με ένα τρίτο γκολ στα αποδυτήρια αν ο Τζαβέλλας εξ επαφής δεν έστελνε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο μετά από απόκρουση του Επασί σε δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μισελέν.

Το 0-3 ο Ανσαριφάρντ, τρομερό come back με Νέιρα και Βούρο για το 3-3 ο ΟΦΗ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νιόπλιας προχώρησε σε δύο αλλαγές βάζοντας Ουές και Ντουρμισάι, αντί των Πασαλίδη και Καμάου. Ο ΟΦΗ είχε περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια του έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και όντας πίσω στο σκορ. Ωστόσο πέρα από μια κεφαλιά του Διαμαντή μετά από στατική φάση στο 53' η κρητική ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία έβγαζε σιγουριά εν αντιθέσει με το ματς της πρεμιέρας. Μάλιστα ο Νιόπλιας βλέποντας πως η επιθετική του γραμμή δεν απειλεί, έριξε στο ματς και τον Φαν Ντάινεν αντί του Καστάνιος λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα.

Η απάντηση του Μιλόγεβιτς στις κινήσεις του Νιόπλια ήταν η είσοδος του Ανσαριφάρντ στη θέση του Αραούχο φρεσκάροντας την κορυφή της επίθεσης και την αντικατάσταση του Άμραμπατ με τον Σάκχοφ, θέλοντας να σφίξει τον άξονα. Και οι αλλαγές του τρία λεπτά αργότερα έφεραν και το τρίτο γκολ της Ένωσης. Στο 65' ο Σάκχοφ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Νέιρα, τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος μέσα στην περιοχή κατέβασε και με αριστερό σουτ τελείωσε όμορφα τη φάση για το 0-3.

Η ΑΕΚ από το σημείο εκείνο και μετά προσπάθησε ουσιαστικά να... σβήσει το ματς. Η άμυνά της εξακολουθούσε να μην προβληματίζεται, με τον ΟΦΗ όμως να μειώνει στο 78' σε 1-3 από μια στατική φάση. Ο Γκαγέγος εκτέλεσε το φάουλ, ο Νέιρα πετάχτηκε και αφύλακτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Ένα γκολ που μέτρησε με τη χρήση VAR μετά τον απαραίτητο έλεγχο για πιθανότητα οφσάιντ.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να... χάλασε το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ, κάτι που ο ΟΦΗ φρόντισε να εκμεταλλευτεί. Έξι λεπτά αργότερα, στο 84', Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι «κόλλησαν» και ο Νέιρα δεν πέταξε την ευκαιρία, πλασάροντας τον Στάνκοβιτς για το 2-3. Η ψυχολογία είχε αλλάξει ολοκληρωτικά και στο 92' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βούρος από κοντά πλάσαρε και έγραψε το τελικό 3-3 με έναν ανέλπιστο τρόπο!

MVP: Ο Νέιρα με δύο γκολ στο 78' και στο 84' έδωσε το σύνθημα της επιστροφής για τον ΟΦΗ και αναμφισβήτητα παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Ο Τσούμπερ μετά το ματς της πρεμιέρας όπου αγωνίστηκε για 45 λεπτά ως αλλαγή έδειξε την αξία του και το έκανε και απέναντι στον ΟΦΗ ξεκινώντας στο βασικό σχήμα. Σκόραρε ξανά και ήταν παντού βοηθώντας τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά ως επιτελικός μέσος.

Ο αδύναμος κρίκος: Η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού. Ενώ η αμυντική λειτουργία της Ένωσης ήταν άψογη παίζοντας και με δέκα παίκτες σε όλο το ματς, καταρρέει στo τελευταίο τέταρτο, δεχόμενη δύο από τα τρία γκολ σε στατικές φάσεις του αντιπάλου.

Η γκάφα: Για την ΑΕΚ την έκαναν στη φάση του δεύτερου γκολ του ΟΦΗ οι Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ που «κόλλησαν» δίνοντας τη δυνατότητα στον Νέιρα να κάνει το 2-3.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του Φωτιά, ο οποίος απέβαλε τον Λιβάι Γκαρσία για σπρώξιμο στον Νέιρα. Από το βίντεο, ωστόσο, δεν φαίνεται πως είναι βίαιη απώθηση, ενώ από τη στιγμή που απέβαλλε γι' αυτόν τον λόγο τον Γκαρσία θα έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Νέιρα που τον έσπρωξε επίσης μερικά δευτερόλεπτα πριν. Επίσης στο στρατόπεδο της Ένωσης διαμαρτύρονται για κόκκινη στον Καμάου που κλώτσησε στο πρόσωπο τον Χατζισαφί σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο πρώτο μέρος και για φάουλ πάνω στον Βράνιες στη φάση που ο ΟΦΗ μειώνει σε 1-3 στο 78'.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε στο Ηράκλειο. Με πειστικό τρόπο και με δέκα παίκτες έδειχνε ότι θα έπαιρνε ένα... άνετο διπλό και θα έκανε το δύο στα δύο, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι «χάλασαν» το μυαλό τους στο τέλος και κατέρρευσαν βλέποντας το 0-3 να γίνεται 3-3, χάνοντας τσάμπα δύο πολύτιμους βαθμούς. Μεγάλο come-back για τον ΟΦΗ που εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ στο έπακρο και πήρε έναν βαθμό μου φάνταζε ανέλπιστος για τους Κρητικούς.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46' Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Γκαγέγος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71' Γρίβας), Καμάου (46' Ντουρμισάι), Καστάνιος (59' Φαν Ντάινεν)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89' Σβάρνας), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Άμραμπατ (62' Σάκχοφ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (62' Ανσαριφάρντ)

gazzetta.gr
Διαβάστε επίσης:

Σήμερα 19 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

ΟΦΗ: Ανυπόμονος για «Γεντί Κουλέ» ο Επασί

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics