Breaking News
29 Μαρτίου 2023

Με νίκη μεγάλη σε δυσκολία, αλλά και σε σημασία, άρχισε η Κατερίνα Τόλιου τους αγώνες της στο World Table Tennis Feeder της Τουρκίας, που γίνεται στην Αττάλεια.

Ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64» και στον 1ο γύρο κατέβαλλε σήμερα Τετάρτη 29/03 με 3-2 σετ την Ιταλίδα Τζιόρτζια Πικολίν, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 θέσεις ψηλότερά της στο διεθνές ranking list (Νο 78). Επιπλέον, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έσπασε αρνητική παράδοση απέναντί της και με την εμφάνισή της δείχνει ικανή για καλό πλασάρισμα. Ουσιαστικό και το γεγονός ότι με τη νίκη της συνεχίζει παράλληλα τα δυνατά αγωνιστικά τεστ, καθώς με τις δύσκολες κληρώσεις τον περασμένο μήνα, στα δύο Feeder του Ντίσελντορφ, είχε τελειώσει άμεσα τα παιχνίδια της. Δίνει αύριο Πέμπτη 30/03 τον αγώνα της για τον γύρο των «32» και αναμετριέται με τη νεαρή Γερμανίδα Φρανζίσκα Σράινερ.

Η Τόλιου (νούμερο 192 αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη) είχε μάθει αντίπαλο πριν από την ολοκλήρωση των προκριματικών γκρουπ, αφού και η Πικολίν απέφυγε αυτή τη διαδικασία και ήταν κατευθείαν στο ταμπλό. Το πρώτο της ματς στο Gloria Sports Arena το έδωσε στο τραπέζι 2 και με ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ.

Δεν μπήκε καλά στον αγώνα κι έδωσε την ευκαιρία στην Πικολίν να δημιουργήσει μία διαφορά (9-4) και τελικά να προηγηθεί, όμως στη συνέχεια ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Κρίσιμο ήταν το 2ο σετ. Η αμυντικού στυλ διεθνής μας προηγήθηκε 9-5 και δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά μετά «υποχρέωσε» πρώτα σε λάθος την αντίπαλό της και σε πόντο διαρκείας πήρε το σετ με εντυπωσιακό χτύπημα στην ευθεία.

Η Πικολίν γενικά είχε ευχέρεια στις επιθέσεις με το forehand και καλό κοντρόλ, άλλωστε προερχόταν από τρεις σερί νίκες κόντρα στην πρωταθλήτριά μας σε μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Η Τόλιου όμως, τη δυσκόλεψε με πιεστικές κομμένες μπάλες, ενώ έπαιξε καλά το φάλτσο-άφαλτσο για να την μπερδέψει. Ακολούθησε πλάνο με λίγα forehand spin και της βγήκε.

Στο καθοριστικό 5ο σετ έκανε δυνατό ξεκίνημα παίζοντας διαφορετικές μπάλες στο forehand της Πικολίν. Προηγήθηκε με 4-1 και η αντίπαλη πλευρά πήρε τάιμ άουτ. Απόλυτα έτοιμη και σταθερή η Τόλιου μεγάλωσε τη διαφορά, την έφτασε στο +6 (8-2) και έφτασε στο τελικό 3-2 σετ (8-11, 11-9, 11-6, 7-11, 11-3). Επόμενη αντίπαλος είναι αύριο Πέμπτη στις 11:45 η Φρανζίσκα Σράινερ, νούμερο 144 στην παγκόσμια κατάταξη. Η 21χρονη Γερμανίδα, που επίσης ήταν κατευθείαν στο ταμπλό, απέκλεισε στις «64» την Τι Άι Χιν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 3-0 σετ. Αν η Τόλιου επικρατήσει, τότε στις «16» θα συναντήσει, επίσης αύριο, τη νικήτρια από τον αγώνα Ματέγια Γιέγκερ (Κροατία)-Βαν Γιουάν (Γερμανία), που θα γίνει την ίδια ώρα.

 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδ)ιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 29 Μαρτίου γιορτάζουν

 

 

 

Την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του κρητικού ομίλου, πανηγύρισε η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics