Breaking News
18 Ιανουαρίου 2022

Τα World Table Tennis Feeder, η νέα σειρά ατομικών αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έκαναν την αρχή για το 2022 στα διεθνή επαγγελματικά τουρνουά και άμεσα ήρθε η συνέχεια.

Το 1ο WTT Feeder του Ντίσελντορφ ολοκληρώθηκε το Σάββατο και το 2ο άρχισε σήμερα με τα προκριματικά, όπως ήταν προγραμματισμένο. Τα κεντρικά ταμπλό γίνονται από αύριο μέχρι την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και στο ξεκίνημα του απλού γυναικών θα είναι παρούσες τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Η Κατερίνα Τόλιου (φωτό), η Ελισάβετ Τέρπου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η Τέρπου είχε αγωνιστεί την περασμένη βδομάδα και στο 1ο από αυτά τα events, που διοργανώνονται από την ITTFσε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και με οικοδέσποινα την Μπορούσια Ντίσελντορφ και είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο. Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών δεν μετέχουν στα αγωνίσματα του διπλού, σίγουρα όμως θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα όσα ματς κι αν δώσουν.

Το απλό γυναικών περιλάμβανε σήμερα λίγα προκριματικά παιχνίδια ενός γύρου και την Τρίτη αρχίζει το ταμπλό από τον γύρο των «64».

Η Τόλιου μπήκε χωρίς αγώνα στις «32» και θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση Γκάια Μονφαρντίνι (Ιταλία)-Γιάννα Ρόμπες (Γαλλία), οι οποίες κοντράρονται νωρίς το μεσημέρι. Εφόσον προχωρήσει στη 16άδα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών θα συναντήσει πιθανότατα το 2ο φαβορί του τουρνουά, τη Σουηδέζα Κριστίνα Σέλμπεργκ, η οποία θυμίζουμε ότι συνεργάζεται και φέτος με τον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως 1ο φαβορί είναι μία άλλη αθλήτρια, που γνώρισαν οι Έλληνες φίλαθλοι, η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, η οποία αγωνίστηκε μία σεζόν στη δική μας Α1 και πήρε πρωτάθλημα με τον ΔΑΟ Ταύρου.

Bye στον 1ο γύρο έχει και η Παπαδημητρίου. Ακριβώς από πάνω της στο ταμπλό πέρασε χωρίς αγώνα και η πολιτογραφημένη Ισπανίδα Σοφία Σουάν Ζανγκ και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών του 2021 θα την αντιμετωπίσει αύριο στις «32». Αν προκριθεί, τότε στη 16άδα θα βρει απέναντι της είτε τη Βιβιέν Σολζ είτε τη Σάρα Ντε Νούτε (αμφότερες από το Λουξεμβούργο).

Η Τέρπου είναι η μόνη από την ελληνική πλευρά, που αγωνίζεται στον γύρο των «64». Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Σαντάλ Μαντζ, η οποία στο 1ο Feeder της χρονιάς έφτασε στα ημιτελικά του απλού. Αν η Τέρπου νικήσει θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο με τη Ναταλία Μπαγιόρ από την Πολωνία. Στο Ντίσελντορφ έχει και αυτή τη φορά στην τεχνική καθοδήγηση την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.


Διαβάστε Επίσης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/01)

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics