Breaking News
24 Μαρτίου 2023

Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης

Ο Ολυμπιακός βρήκε μια εξαιρετική Παρτιζάν στην «καυτή» Star Arena» του Βελιγραδίου όπου δε μπόρεσε να νικήσει τους δικούς του «δαίμονες».

 

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου 32 λεπτά ώστε να ευστοχήσει σε τρίποντο, η ήττα (90-75) ήρθε φυσιολογικά, αλλά κανένας στόχος δε χάθηκε. Η πρόκριση στα PlayOffs της Euroleague έχει εξασφαλιστεί ενώ με νίκη επί της Βιλερμπάν την Τετάρτη (29/3) στο ΣΕΦ, τότε θα εξασφαλιστεί και το πλεονέκτημα έδρας.

Η Παρτιζάν από την πλευρά της έκανε καθοριστικό βήμα για τα PlayOffs. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν χωρίς τον Γιώργο Μπαρτζώκα (ασθενής με ίωση έμεινε στην Ελλάδα) και είχαν πρώτο σκόρερ τον Σακίελ ΜακΚίσικ (21 πόντοι). Ο Φαλ είχε 13 ενώ σε κακή βραδιά ήταν ο Βεζένκοφ (6 πόντοι με 3/9 σουτ)όπως και ο Σλούκας (7 λάθη σε 19’40’’).

Με 3/20 τρίποντα τελείωσαν τον αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν 15 σερί άστοχα μέχρι να ευστοχήσει ο Σακίελ ΜακΚίσικ στο 32’. Ο Λεσόρ (19 πόντοι και 10 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος των νικητών ενώ πολύ καλή παρουσία είχε στο δεύτερο μέρος ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός είχε προβληματική εικόνα στο πρώτο μέρος. Κι αυτό εν πολλοίς φαίνεται στα 0/12 τρίποντα, στο παθητικό των 48 πόντων, στη διαφορά του -14 αλλά και στο γεγονός ότι δύο κομβικοί παίκτες ήταν εκτός αγώνα: Ο Βεζένκοφ είχε 2 πόντους με 1/4 σουτ ενώ ο Σλούκας σε 8’33’’ συμμετοχής είχε καταγράψει 5 λάθη.

Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο οι 22 πόντοι με 10 ασίστ (για μόλις 1 λάθος) και η αξιοποίηση του Μουσταφά Φαλ κάλυψαν κάπως (εδώ που τα λέμε οι 27 πόντοι της Παρτιζάν δεν ήταν λίγοι) την κατάσταση, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν «εφιάλτης».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αστοχεί, η Παρτιζάν είχε λύσεις αφού δίπλα στον Νάναλι προστέθηκε και ο Πάντερ. Το 1 λάθος της πρώτης περιόδου ανέβηκε στα 7 στο ημίχρονο, από τα οποία οι γηπεδούχοι πήραν 7 πόντους. Η άμυνα της Παρτιζάν λειτουργούσε ιδανικά σε αντίθεση με εκείνη των «ερυθρόλευκων» την οποία δεν αισθάνθηκαν ποτέ οι Σέρβοι.

Στο 22’ οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 34-24 κι έκτοτε διατήρησαν (χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία είναι αλήθεια) τη διψήφια διαφορά.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση και την ένταση στην άμυνά του κι αυτό έφερε αποτελέσματα. Στο πρώτο πεντάλεπτο, με επιμέρους σκορ 12-2 μείωσε σε 50-46 αφού η πιεστική του άμυνα του έδωσε πόντους (συνολικά 8) στο ανοιχτό γήπεδο.

Όμως το 3ο φάουλ του Τόμας Γουόκαπ και το 4ο του Αϊζάια Κάνααν σχημάτισαν τα πρώτα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα μπορούσε η άμυνα να παραμείνει το ίδιο σκληρή. Η Παρτιζάν με ένα 6-0 ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο (56-46) ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 60-52.

Ο Σλούκας (παρά τα 6 λάθη του) είχε 6 συνεχόμενους πόντους στο τέλος της περιόδου που όμως ήταν από ατομική προσπάθεια. Οι Πειραιώτες είχαν μόλις 2 ασίστ στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ ακόμα δεν είχαν ευστοχήσει σε τρίποντο (0/15). Με την άμυνά τους είχαν περιορίσει την Παρτιζάν στους 12 πόντους και θεωρητικά ήταν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα.

Το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού μετά από 15 άστοχα και 31’16’’ αγώνα από τον ΜακΚίσικ έφερε πιο κοντά τους «ερυθρόλευκους» (65-58). Ο «Σακ» ήταν εκείνος που είχε αναλάβει πλέον τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες (με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού).

Με 5’53’’ για το τέλος, η Παρτιζάν ξέφυγε 73-60 αφού το σχήμα με Λεσόρ (κυρίαρχος) και Παπαπέτρου λειτουργούσε καλά ενώ ο Έξουμ έβρισκε χώρο για δράση. Ο χρόνος λιγόστευε καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις. Συνεχόμενα τρίποντα από Παπαπέτρου και Πάντερ εκτόξευσαν το σκορ στο 79-63 στα μισά της τελευταίας περιόδου και τα πράγματα έγιναν μη αναστρέψιμα.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 48-34, 60-52, 90-75

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): ΛεΝτέι 6, Αβράμοβιτς 2, Πάντερ 17, Σμάιλαγκιτς 5, Παπαπέτρου 10, Έξουμ 15, Νάναλι 19, Λεσόρ 12, Τριφούνοβιτς, Μαντάρ 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παππάς): Γουόκαπ 8, Κάνααν 4, Λούντζης, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 13, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 6, Παπανικολάου 9, Μπόλομποϊ, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 21a
Sportime.gr
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδ)ιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 24/02

 

 

 

 

ΝΒΑ-Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/3)

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics