Breaking News
13 Ιανουαρίου 2022

Κώστας Πλιάτσικας Κώστας Πλιάτσικας

Ο 24χρονος εξτρέμ της κρητικής ομάδας δεν αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης για πρώτη φορά στη Ριζούπολη. Το SDNA «σκαλίζει» το αρχείο και ανασύρει τα ματς της καριέρας του στα οποία ανέλαβε ρόλο φορ.
Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό το απόγευμα της Τετάρτης (12/1) στη Ριζούπολη, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν «φωτιά» και…λάβρα.

Η κρητική – καλοκουρδισμένη - ομάδα έριξε τρία γκολ στον Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε σπουδαία νίκη (3-0) που την εδραιώνει στην προνομιούχο εξάδα της βαθμολογίας.

Ο Λάζαρος Λάμπρου αφού έραψε στην στολή του το «παράσημο» του “Player of the Month” κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας των φίλων του ΟΦΗ για το μήνα Δεκέμβριο, πορεύεται με κεκτημένη ταχύτητα και «ζωγραφίζει» με τις επιδόσεις του (και) τον Ιανουάριο.

Τα δύο από τα τρία γκολ του ΟΦΗ στο «Γ. Καμάρας» έφερναν στην ούγια τη δική του υπογραφή.

Μάλιστα η ιδιομορφία στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός πως ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίστηκε στα «φτερά» που είναι και η φυσική του θέση, αλλά σε ρόλο φουνταριστού!

Ο Νίκος Νιόπλιας κράτησε στον πάγκο τους «άκαπνους» (βλ. χωρίς γκολ) στο πρωτάθλημα και καθαρόαιμους φορ, Φαν Ντούινεν και Καστάνιος και χρησιμοποίησε τον Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης στη διάταξη του 4-2-3-1.

Η έμπνευση – τρικ του κόουτς αποδείχτηκε «λίρα – εκατό», με τον Λάμπρου να κάνει άνω – κάτω την άμυνα του Απόλλωνα και να στέλνει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα.

Στα 24 του χρόνια κι έχοντας περάσει από αρκετές ομάδες, ο Λάμπρου δείχνει πιο ώριμος από κάθε άλλη φορά και δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά αγωνιζόμενος ακόμα και ως…τερματοφύλακας!

Κι όμως «σκαλίζοντας» το ιστορικό του η χρησιμοποίησή του στην κορυφή της επίθεσης δεν ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Φουνταριστός στην Ολλανδία
Τη σεζόν 2018-19 ως παίκτης της Φορτούνα Σιτάρντ έπαιξε φουνταριστός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιαξ σε διάταξη 4-3-1-2 κι έχοντας στο πλευρό του και δεύτερο επιθετικό. Για την ιστορία σε εκείνο το ματς ο Άγιαξ είχε πετύχει εύκολη νίκη με 4-0.

Σε ρόλο φουνταριστού αγωνίστηκε (ως αλλαγή) την ίδια σεζόν και στο ματς Κυπέλλου με αντίπαλο την Χέλμοντ Σπορτ.

Μάλιστα στα 24 λεπτά της συμμετοχής του πιστώθηκε μία ασίστ σε ένα ματς που η Φορτούνα επικράτησε εκτός έδρας με 5-0.

Φορ στη Super League
Στο ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης στις 16 Οκτωβρίου 2016, με τη φανέλατου Ηρακλή και σε αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο τότε τεχνικός του «Γηραιού», Νίκος Παπαδόπουλος, έπαιξε με επιθετικό δίδυμο τους Λάμπρου – Πασά στο 4-4-2 με τον Ηρακλή να γνωρίζει την ήττα (1-0).

 Η δεύτερη φορά που ο Λάμπρου πήρε «φύλλο πορείας» να παίξει φουνταριστός με τη φανέλα του Ηρακλή, ήταν μετά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου 2016.

Σε εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο τότε προπονητής των «κυανόλευκων», Γιάννης Αμανατίδης τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1.

Φουνταριστός (και) με τη «γαλανόλευκη»
Ως φορ έπαιξε και σε δύο ματς με το εθνόσημο στο στήθος.

Το πρώτο με την Εθνική ομάδα U17 κόντρα στην Πολωνία τον Μάρτιο του ΄14 και με τότε τεχνικό στον πάγκο τον Χαράλαμπο Ζελενίτσα.

Το δεύτερο με την Εθνική U19 με αντίπαλο την Ρωσία τον Οκτώβριο του ΄19 και τότε κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τον Γιάννη Γκούμα.
sdna.gr
Διαβάστε Επίσης

Σήμερα 13 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

Ευχαριστεί Εργοτέλη ο ΟΦΙ

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics