Breaking News
04 Ιουνίου 2023

Με δεύτερη νίκη στον τελικό της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

 

Hennebont omada_prokrisi_fial_2023Στον τελικό της γαλλικής λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρίσκεται η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου. Το βράδυ του Σαββάτου 03/06 νίκησε και στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ με 3-1, στην έδρα της αυτή τη φορά, τη Τζούρα Μορέ και πλέον θα παλέψει για την κατάκτηση του τίτλου σε διπλό τελικό με αντίπαλο τη Ρουέν. Η Ενεμπόν είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση με την εκτός έδρας νίκη 3-1 την Τετάρτη 31/05, χτες επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και πλέον βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση, να επανέλθει στους τίτλους μετά από το 2009 και την εποχή του θρυλικού Καλλίνικου Κρεάνγκα. Υπάρχει και το ιδιαίτερο στοιχείο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μάλιστα, να έχει συμβολή δεύτερος αθλητής της στην κατάκτηση του τροπαίου σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν και ο Σγουρόπουλος, που χρησιμοποιήθηκε στον σαββατιάτικο ημιτελικό, θα έχει κι ένα έξτρα κίνητρο. Ο πρώτος τελικός της Pro A θα διεξαχθεί την Τρίτη 06/06 στο Hennebont Ping Center και ο δεύτερος την Παρασκευή 09/06 στην έδρα της SPO Rouen Tennis de Table.

Η Ενεμπόν, που νωρίτερα φέτος κατέκτησε το EuropeCup, είχε περάσει στα ημιτελικά των πλέι οφ με την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της λίγκας 2022-2023. Η νίκη στην έδρα της Τζούρα Μορέ είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ της και πλήθος κόσμου βρέθηκε χτες στο θαυμάσιο αθλητικό της κέντρο να τη στηρίξει για να …τελειώσει τη δουλειά. Πράγματι η 4 φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας (όλες με τον Κρεάνγκα στο δυναμικό της) έδειξε και στο τραπέζι ότι είχε τον πρώτο λόγο κι όταν προηγήθηκε με 2-0 διασφάλισε και την είσοδο στον τελικό.

Ο Σγουρόπουλος δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική τριάδα. Όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 ο Ρουμάνος προπονητής Άντριαν Κριζάν τον έβαλε για το 4ο στη σειρά παιχνίδι με αντικατάσταση του Σουηδού Κρίστιαν Κάρλσον, ωστόσο δεν είχε τελικά την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί. Ο Τσέχος Λούμπομιρ Γιάνκαρικ δήλωσε πρόβλημα τραυματισμού κι αφού τυπικά έκανε πολύ σύντομο ζέσταμα κι έπαιξε έναν πόντο, έδωσε το χέρι του στον Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης και εγκατέλειψε. Να σημειωθεί πάντως, ότι είχε και η Τζούρα Μορέ 4ο παίκτη στην αποστολή, τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν, που είχε αγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό, ωστόσο δεν τον χρησιμοποίησε στη θέση του Γιάνκαρικ…

Από τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ η Ρουέν (3η στην κανονική διάρκεια της ProA) πέρασε στο τελικό σε βάρος της Ανζέ επίσης με δύο νίκες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Ενεμπόν-Τζούρα Μορέ 3-1:

Κρίστιαν Κάρλσον-Μπένετεκ Όλαχ 3-1 (7-11, 11-4, 11-6, 11-7)

Άντερς Λιντ-Λούμπομιρ Γιάνκαρικ 3-1 (5-11, 11-8, 11-6, 11-8)

Τσουάν Τσι Γιουάν-Μπόγιαν Τόκιτς 2-3 (8-11, 11-9, 7-11, 11-8, 10-12)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Γιάνκαρικ 3-0 (11-0, 11-0, 11-0)

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

Τελευταίος… χορός για τον 2ο όμιλο στην Α2 ΕΠΣΗ, που θα κρίνει τον τίτλο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics