Breaking News
31 Ιανουαρίου 2023

Καλεσμένος στο studio του Crete2day, με τον Αντώνη Σαριδάκη, ήταν ο πρόεδρος του Π.Ο.Α., Γιώργος Λέλεκας σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. 

Καλεσμένος στο studio του Crete2day, με τον Αντώνη Σαριδάκη, ήταν ο πρόεδρος του Π.Ο.Α., Γιώργος Λέλεκας σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. 
Ο κ. Λέλεκας μεταξύ άλλων ανέφερε:
-Μιλήστε μας για τη φετινή χρονιά
«Είναι άβολο για μας το ότι επιστρέψαμε στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι μπορούμε, για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει, δηλαδή στα εθνικά πρωταθλήματα και την Γ’ εθνική κατηγορία.
Η ομάδα φτιάχτηκε για αυτό το λόγο. Κρατήσαμε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαμε πέρυσι, και στο ρόστερ εντάχθηκαν μονάδες που είτε πρωταγωνιστούσαν στη Γ’ Εθνική, είτε προέρχονται από το εξωτερικό»
-Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είναι ο βασικός συνδιεκδικητής για την πρώτη θέση στην Α1 ΕΠΣΗ, ενώ στη συνέχεια η άνοδος περνάει από τα μπαράζ.
«Οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα είμαστε κυρίως εμείς και ο ΠΑΟΚ που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία. Πιστεύω ότι ο ΠΟΑ θα κόψει πρώτος το νήμα. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα που από την αρχή «έβλεπε» τα μπαράζ, για να ανταποκριθεί απέναντι στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει, κυρίως των Αθηνών, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω αυτές από την υπόλοιπη Κρήτη. Θεωρώ ότι η ομάδα μας με την εμπειρία που έχει θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, αν πρώτα ο Θεός φτάσουμε εκεί, γιατί ο Κρουσώνας έχει πολύ καλή ομάδα και παλεύουμε μαζί του για την πρώτη θέση»


-Το Ατσαλένιο είναι «ποδοσφαιρομάνα». Είναι γνωστή η πολιτική του ΠΟΑ να δίνει βάρος στα Τμήματα Υποδομής.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτόν τον τομέα. Ποτέ βέβαια δεν σταματάμε. Προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε. Μέλημα μας είναι να εκπαιδεύονται οι προπονητές μας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο παιδικό ποδόσφαιρο, και σε αυτόν τον τομέα συμβάλλουμε σαν διοίκηση. Ο Νίκος Μακράκης που είναι Υπεύθυνος των Ακαδημιών και αντικατέστησε τον Σωτήρη Συνάνη που έχει αφήσει το στίγμα του, όχι μόνο στην ομάδα αλλά γενικότερα, θεωρεί ότι ποτέ οι γνώσεις δεν είναι αρκετές, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Προσπαθεί μαζί με τους υπόλοιπους  προπονητές να παίρνουν γνώσεις και εμπειρίες είτε μέσω σεμιναρίων, είτε μέσω επαφών που έχουμε με μεγάλες ΠΑΕ»
-Πόσα παιδιά αριθμεί η Ακαδημία;
«Η Ακαδημία έχει 380 παιδιά, αν βάλουμε και τις ομάδες του Κεραυνού και του Ερμή φτάνουμε κοντά στα 500 παιδιά. Έχουμε συνεργασία με όλες τις μεγάλες ΠΑΕ στην Ελλάδα. Πρώτα από όλα βέβαια με τον ΟΦΗ.


Από εκεί και πέρα με τον ΠΑΟΚ, και τον Κώστα τον Λαγωνίδη που είναι αρχισκάουτερ των Ακαδημιών και τον περιμένουμε ξανά στο Ηράκλειο σύντομα. Έχουμε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με την ΑΕΚ που ξεκίνησε με την μεταγραφή του Παναγιώτη Κοντάκη, αλλά και με τον Ολυμπιακό, και τον Παναθηναϊκό.
Συνεργασίες έχουμε και με το εξωτερικό. Πέρυσι είχαμε κάνει ένα διήμερο camp όπου κατέβηκαν τρεις ομάδες της Ιταλίας. Έχουμε σκοπό να το συνεχίσουμε και φέτος, με Παγκρήτιο χαρακτήρα για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά να προχωράνε, και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τα βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση»
-Ο ΠΟΑ χαρακτηρίζονταν πάντα από μια φιλοσοφία διοικητικής σταθερότητας, και «ζούσε» σύμφωνα με τις δυνάμεις του.
«Υπάρχει μια σταθερότητα τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε φιλοσοφία. Έχουμε ακριβώς την ίδια που είχε ο Γιάννης Καλέμπουμπας. Πάντα ο ΠΟΑ ήταν προσεκτικός στο τι μπορεί να κάνει. Είμαστε πρώτα από όλα οπαδοί της ομάδας, αλλά ποτέ δεν ξεφεύγουμε.
Φιλοσοφία μας είναι να παίζει ο ΠΟΑ όσο γίνεται ψηλότερα, αλλά χωρίς ρίσκα, και από κει και πέρα δίνουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι που βρίσκεται πιο κάτω.
Σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε»


-Η προσπάθεια σας τυγχάνει στήριξης, έχετε βοήθεια στο έργο που έχετε αναλάβει;
«Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα για όλα τα σωματεία, γιατί ο κόσμος έχει τα προβλήματα του. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι. Όπως είναι οι καιροί δεν μπορείς να ζητάς πολλά. Θα θέλαμε το κάτι παραπάνω αλλά δεν παραπονιόμαστε»


-Σε μερικούς μήνες συμπληρώνετε τετραετία στην προεδρία. Ποιος είναι ο απολογισμός;
«Συνεχίσαμε την ίδια φιλοσοφία με τον Γιάννη Καλέμπουμπα ο οποίος παραμένει πάντα κοντά στην ομάδα.
Αγωνιστικά είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας.
Πριν δύο χρόνια η ομάδα είχε βγει 3η που είναι η ψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει η ομάδα στην Γ’ Εθνική, παρά το ότι το πρωτάθλημα ήταν κρητικός όμιλος, ενώ είχαμε επιτυχίες με κατάκτηση Κυπέλλου και Σούπερ Καπ. Την επόμενη χρονιά υποβιβαστήκαμε»
-Η αυτοκριτική σας σε αυτό το διάστημα;


«Σίγουρα κάναμε λάθη. Ο υποβιβασμός πέρυσι προήλθε από μια σειρά λαθών, χωρίς να μπορώ ωστόσο να τα εξηγήσω. Την ευθύνη την πήρα εγώ επάνω μου»
-Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να προβλεφθεί το μέλλον του ΠΟΑ;
«Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι ο ΠΟΑ θα πρέπει να είναι στη Γ’ Εθνική, και να στέκεται αξιοπρεπώς. Αν κάποια στιγμή μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω θα το κάνει, όχι όμως με το χαρακτήρα αυτοσκοπού.
Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος να βρίσκεται η ομάδα στη Γ’ Εθνική και να έχει στην ενδεκάδα της 8 – 9 παιδιά από τις Ακαδημίες της»

 

.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με Σγουρόπουλο και Τόλιου στα Feeder του Ντίσελντορφ

 

 

 

 

Σήμερα 31 Ιανουαρίου γιορτάζουν

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics