Breaking News
03 Οκτωβρίου 2017

Με τον αποκλεισμό στη φάση των γκρουπ του ομαδικού ανδρών στην κατηγορία 6 ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες.

Ωστόσο, η είδηση για την ελληνική πλευρά από την κορυφαία διοργάνωση, που τελειώνει αύριο στο Λάσκο της Σλοβενίας, δεν προέρχεται από το αγωνιστικό σκέλος. Ο προπονητής των εθνικών ομάδων Α.Με.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης (στη φωτό από τον χτεσινό τελευταίο αγώνα, καθώς συγχαίρει Ρώσο αθλητή) δημοσιοποίησε την απόφαση του ν’ αποχωρήσει από τον πάγκο τονίζοντας ότι δεν μπορεί ν’ αντεπεξέλθει πλέον στις αυξημένες υποχρεώσεις, που έχει η θέση του. Είχε γνωστοποιήσει από μέρες την πρόθεσή του στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες, αλλά και στους αθλητές του και το ανακοίνωσε και δημόσια στον επίλογο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επισημαίνοντας ότι χρειάζεται γενικά ένα διάλειμμα από την προπονητική για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στα αγωνιστικά, οι Έλληνες διεθνείς αποκόμισαν σημαντική εμπειρία στο Λάσκο, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι ουσιαστικό με δεδομένο και το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Όπως έλεγαν και οι προπονητές της αποστολής, μετράνε και τα κενά των αθλητών μας όσον αφορά στο κομμάτι της εμπειρίας και των συμμετοχών σε πολλά τουρνουά. Στο ατομικό καταγράφηκε μόνο μία νίκη από τον Χρήστο Στάμου στην κατηγορία 2 των ατόμων σε αμαξίδιο. Στο ομαδικό, όπου η χώρα μας αγωνίστηκε μόνο στην κλάση 6 με τους Γιώργο Μουχθή, Μάριο Χατζηκυριάκο και Λευτέρη Μαύρη, έγινε προσπάθεια για την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά δεν απέδωσε.

European AMEA_2017_omadikoΣτο ομαδικό της πρώτης κατηγορίας των ορθίων σχηματίστηκαν δύο γκρουπ των 3ων ομάδων. Η Ελλάδα ήταν στο 1ο με αντιπάλους τη Μεγάλη Βρετανία (επικεφαλής) και τη Ρωσία. Θεωρητικά μπορούσε να «χτυπήσει» τη Ρωσία και να φτάσει στην 4άδα, που αυτομάτως χάριζε θέση στα μετάλλια και αυτό κυνήγησε σήμερα το απόγευμα. Στο εναρκτήριο διπλό όμως, ήρθε ήττα με 3-1 σετ σε αμφίρροπο ματς κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος είχαν σετ μπολ με 10-9 για να ισοφαρίσουν και να πάνε το παιχνίδι στο 5ο σετ, ώσπου κάμφθηκαν στην παράταση. Στο απλό αργότερα αγωνίστηκε ο Χατζηκυριάκος. Η εθνική μας έχασε 2-0 κι έμεινε στην 3η και τελευταία θέση του γκρουπ. Με το ίδιο σκορ είχε ηττηθεί την Κυριακή από την αχτύπητη Μεγάλη Βρετανία. Χρησιμοποιήθηκε ξανά το ίδιο δίδυμο, ο Χατζηκυριάκος έπαιξε και στο απλό, ενώ ο Μαύρης ήταν στον πάγκο.

«Έχουμε την ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στον κόσμο στην κατηγορία 6. Προσπαθήσαμε αλλά αντιμετωπίσαμε «θηρία», χώρες με πολύ υψηλό μπάτζετ, όταν εμείς υστερούμε ξεκάθαρα σε ορισμένα πράγματα. Ήμασταν και λίγο άτυχοι, αλλά συμβαίνουν αυτά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ευελπιστούμε σε καλύτερη παρουσία στο μέλλον», τόνισε για το αγωνιστικό μέρος ο Πολυχρόνης Πολίτσης και αποκάλυψε με συγκίνηση την αποχώρησή του. «Εδώ ολοκληρώνω τον κύκλο μου ως ομοσπονδιακός προπονητής. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να δώσω κάτι άλλο. Θα παραμείνω κοντά στην ομοσπονδία, θα βοηθάω με άλλο τρόπο όποτε μου ζητηθεί, όμως αποχωρώ από τη θέση μου διότι έχει πολλές υποχρεώσεις κι εγώ δεν μπορώ ν’ αντεπεξέλθω. Χρειάζομαι ένα μεγάλο διάλειμμα από την προπονητική γενικώς. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, αλλά πρέπει ν’ ασχοληθώ με την οικογένειά μου και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Ψυχολογίας. Έζησα ωραίες εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια και ως αθλητής, όταν όλα άρχιζαν από το μηδέν στο άθλημα για τους Α.Με.Α. και ως προπονητής βλέποντας να υπάρχει πλέον μία υποδομή. Έμαθα πιο πολλά με τη δεύτερη ιδιότητα, κατάλαβα ότι είναι κάτι πιο δύσκολο, περισσότερο πολύπλοκο και ενδιαφέρον και δεν θα πάψω να είμαι προπονητής. Τώρα όμως, πρέπει να σταματήσω για να γεμίσω ξανά τις μπαταρίες μου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία γι’ αυτά που πρόσφερε και μακάρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας, αλλά όχι με μένα σε ρόλο προπονητή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους αθλητές μου και στον συνεργάτη μου Μιχάλη Κατσικαδέλη».

Ο πρώην διεθνής αθλητής με αναπηρίες τόνισε ότι με τα νεαρά στελέχη της η εθνική ομάδα είναι κοντά στο να πλησιάσει δυνάμεις του χώρου. «Με τον νέο προπονητή, που θα φέρει γνώση κι εφόσον η ομάδα συνεχίσει να προσπαθεί σκληρά, θα το καταφέρει αργά ή γρήγορα. Πρέπει τώρα όμως να εντείνουμε για το κάτι παραπάνω, να μην αφήσουμε να χαθεί χρόνος. Μακάρι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η Ε.Α.ΟΜ. Α.Με.Α. να συνεργαστούν στενότερα στο μέλλον και να γίνουν κινήσεις ώστε να περιοριστεί αυτό το μεγάλο κενό, που έχει η χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όσον αφορά σε διοργανώσεις, προετοιμασία, υλικό. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι».

Ο Πολίτσης ήταν αθλητής από το 2003 έως και το 2010 στην κλάση 6 και πέρα από τα μετάλλια σε διεθνή τουρνουά είχε και την τιμή να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Βοηθούσε ως προπονητής την εθνική ομάδα ανεπίσημα από το 2010 και επίσημα έγινε ομοσπονδιακός το 2014. Η ελληνική αποστολή γυρίζει στην Αθήνα την Πέμπτη.
httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics