Breaking News
13 Ιανουαρίου 2022

Την αρχή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σ’ έναν πολύ «φρέσκο» θεσμό, τα World Table Tennis Feeder, έκανε απόψε η Ελισάβετ Τέρπου.

Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αγωνίστηκε στο πρώτο από τα δύο διαδοχικά όπεν αυτής της σειράς, που θα γίνουν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έκανε καλή προσπάθεια κόντρα στη Σλοβάκα Τατιάνα Κουκούλκοβα ώσπου κάμφθηκε με 4-0 σετ και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι η προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε. Τα WTT Feeder διοργανώνονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδία του αθλήματος και με οικοδέσποινα την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Εντάχθηκαν αυτή τη σεζόν στα γεγονότα του World Table Tennis, είναι μικρότερης δυναμικής από τα Contender ανδρών-γυναικών κι έχουν βασικό σκοπό να δώσουν ώθηση στους εξελίξιμους νεαρούς αθλητές. Το πρώτο για το 2022 θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και θ’ ακολουθήσει το δεύτερο στις ίδιες εγκαταστάσεις από τις 17 έως τις 20 του μήνα.

Κάθε διοργάνωση προσφέρει χρηματικό έπαθλο 20.000 αμερικανικών δολαρίων και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Η σειρά Feeder έγινε ουσιαστικό κομμάτι στην πυραμίδα των γεγονότων του WTT «ως μια βαθμίδα σχεδιασμένη κυρίως για τους νεαρούς παίκτες, που παρουσιάζουν υψηλές προοπτικές στο διεθνές ταξίδι τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά και σαν κίνητρο για μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, που είτε βρίσκονται εκτός φόρμας, είτε επιστρέφουν από αγωνιστική απραξία», όπως σημειώνει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Από τις γυναίκες θα έχουν εκπροσώπηση τα γαλανόλευκα χρώματα και στο επόμενο Feeder. Η Τέρπου θα παραμείνει στη γερμανική πόλη για να συνεχίσει τα γερά αγωνιστικά τεστ κι αυτή τη φορά θα είναι μαζί της η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται στο αγώνισμα του απλού.

Στη σημερινή πρεμιέρα του γερμανικού event η Τέρπου (νούμερο 431 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο στον γύρο των «32» απέναντι στην πολύ αξιόλογη Σλοβάκα (Νο 136). Την ίδια ώρα βέβαια, ήξερε ότι με καλή εμφάνιση θα γινόταν απόλυτα ανταγωνιστική. Αυτό το πέτυχε, πίεσε την Κουκούλκοβα, αλλά στα πιο κρίσιμα σημεία δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσει τη νίκη. Έχασε με πολύ μικρή διαφορά τα τρία πρώτα σετ (στο 2ο ισοφάρισε με σερί από 6-10, όμως κάμφθηκε στην παράταση) και με αρνητική ψυχολογία πια ηττήθηκε με 4-0 (8-11, 10-12, 9-11, 6-11).

* H Παπαδημητρίου θα κάνει και την αρχή για την Ελλάδα στα Youth Contender της ITTFστο νέο έτος. Έχει δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά νεαρών ηλικιών της Τυνησίας, το οποίο μάλιστα είναι της κορυφαίας βαθμίδας, των λεγόμενων Youth Star Contender. Οι αγώνες στην Τύνιδα είναι να γίνουν από τις 2 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου

* Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικών αγωνισμάτων του 2022. Θα τη φιλοξενήσει η πόλη Τσενγκντού της Κίνας από την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και θα πάρουν μέρος οι 40 καλύτερες ομάδες ανδρών και γυναικών. Τόπος διεξαγωγής θα είναι το νέο και σύγχρονο αθλητικό κέντροChengduHigh-techSportsCentre. Θυμίζουμε ότι μετά από πολλές αναβολές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2020, που ήταν να γίνει στην Κορέα, είχε ακυρωθεί τελικά λόγω της πανδημίας.
Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics