Breaking News
20 Οκτωβρίου 2021

Για την πορεία του τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ μίλησαν στην εκπομπή «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ» οι κ.κ. Γιάννης Αρώνης και Γιώργος Σπαγουλάκης από την διοίκηση, ο προπονητής Κώστας Φιτσανάκης, και ο αθλητής Ζαχαρίας Λουλακάκης.

 

Γιάννης Αρώνης:
Για το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς:

«Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς μας έφερε στην Α2 κατηγορία από το πουθενά. Μπήκαμε στα τελικά και πήγαμε στην Αθήνα σαν αουτσάιντερ, όπου κερδίσαμε την άνοδο.

Στην Πάτρα πήγαμε επίσης σαν αουτσάιντερ και πήραμε μια μεγάλη νίκη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος»

Για τα οργανωτικά σχέδια του τμήματος:

«Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται βήμα – βήμα. Θέλουμε η ομάδα να αποτελείται από δικούς μας παίκτες. Υπάρχουν για αυτό οι Ακαδημίες μας. Επίσης έχουμε συζητήσει με τον κόουτς πράγματα που έχουν να κάνουν με εγκαταστάσεις. Σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να βοηθήσει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ με το οικόπεδο που έχει στο Λίντο. Εκτός από αυτό πρέπει να αποκτήσουμε ένα γυμναστήριο που τώρα δεν υπάρχει στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ κάτι που αποτελεί λάθος. Πιστεύω ότι οι φορείς αδιαφόρησαν τόσο για την κολύμβηση, όσο και για το πόλο»

Για το όνειρο του για το τμήμα πόλο του ΟΦΗ, αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στο σύνολο του σωματείου:

«Το τμήμα μπορεί να φτιάξει το δικό του «σπίτι». Ήδη υπάρχουν φορείς που μπορεί να βοηθήσουν. Υπάρχει πρόταση για να γίνει το έργο αυτό. Πρέπει να περάσει όμως από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. Το κονδύλι που χρειάζεται για να υλοποιηθεί αυτό είναι 1 – 1,2 εκ. ευρώ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο ΟΦΗ είναι μια οικογένεια τόσο ο Ερασιτέχνης όσο και η ΠΑΕ, γι’ αυτό και κάποιοι χρειάζεται να μονιάσουν, γιατί ο ΟΦΗ είναι μεγάλη δύναμη. Να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ είναι ένας, και να μην διαχωρίζουν το κομμάτι του Ερασιτέχνη από αυτό της ΠΑΕ. Υπάρχουν πολλά «στρατόπεδα», και κάποια θέματα πρέπει να λυθούνε. Είναι κρίμα ο Γιάννης Δανδάλης να δέχεται κατηγορίες. Δεν βγαίνουν πολλά προς τα έξω. Στον κ. Δανδάλη οφείλονται πολλά στον ΟΦΗ. Πρέπει να τον κρατήσουμε με νύχια και με δόντια στο σωματείο μας»

Για τις δυσκολίες συντήρησης του τμήματος:

«Η βοήθεια που λαμβάνουμε είναι ελάχιστη, και προέρχεται μέσω χορηγιών από επιχειρήσεις που τις ευχαριστούμε πάρα πολύ. Έχουμε κάνει κινήσεις που περιμένουμε και πιστεύω να προχωρήσουν, γιατί διαφορετικά δεν βλέπω να υπάρχει φως. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα έτσι, όμως και τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος πρέπει να βοηθήσουν. Να το δουν πιο ζεστά. Να συμβάλλουν για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Τα παιδιά είναι κάθε μέρα τρεις ώρες στην πισίνα. Δεν κάνουμε ζητιανιά, όμως δεν υπάρχει βοήθεια ούτε από το κράτος, ούτε από την Ομοσπονδία. Αν δεν υπήρχε ο κ. Δανδάλης μπορεί να μην υπήρχε τμήμα πόλο στον ΟΦΗ»

Γιώργος Σπαγουλάκης:
Για τον στόχο του ΟΦΗ:

«Στόχος μας τα επόμενα χρόνια είναι τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο τμήμα να αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία».

Για τις δυσκολίες συντήρησης του τμήματος:

«Μόνο το μπάτζετ για τις μετακινήσεις μας στους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίζονται και οι δύο στην Α2 κατηγορία είναι 30.000 ευρώ. Το υπόλοιπο τα τακτοποιούμε από το ταμείο του κολυμβητηρίου από τις συνδρομές που παίρνουμε από τους γονείς. Το πόλο δεν έχει καμία βοήθεια. Ούτε επιχορηγήσεις από την Ομοσπονδία, ούτε από τηλεοπτικά. Δεν έχουμε πόρους από πουθενά. Ειδικά από Δήμο και Περιφέρεια θα περιμέναμε μεγαλύτερη στήριξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε προπονητή επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, με ένα τιμ που αποτελείται από 5 – 6 προπονητές. Μας συντηρεί ο κ. Δανδάλης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Του οφείλουμε τα πάντα. Είναι ένας άνθρωπος που βάζει το χέρι στην τσέπη για να έχουμε παρουσία στο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί όμως αυτό να συνεχίζεται πάντα. Κάποια στιγμή κι αυτός θα κουραστεί. Ακόμα κι όταν είχαμε ανέβει στην Α1 κατηγορία δεν υπήρξε ανταπόκριση. Θέλει το Ηράκλειο να έχει μια ομάδα αξιόμαχη; Όταν ανέβηκαν τα παιδιά φέτος είχαμε προβληματιστεί με τον Γιάννη Αρώνη για το αν επρόκειτο να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Υπήρχε η σκέψη ακόμα και να μην αγωνιστούμε».

Για το όνειρο του για τον ΟΦΗ:

«Το όνειρο μου για τον ΟΦΗ είναι να αποκτήσει ο υγρός στίβος του συλλόγου τη δική του πισίνα. Είναι υπαρκτή μια τέτοια προοπτική. Υπάρχει το γήπεδο στο Λίντο που ανήκει στον Ερασιτέχνη, υπάρχει χώρος στο «Βαρδινογιάννειο» που στην αρχική μακέτα προορίζονταν για πισίνα. Αυτό που μένει είναι να βρεθούν τα χρήματα και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή το δικό μας σπίτι. Έχουμε το έμψυχο δυναμικό και την τεχνογνωσία, αλλά μας λείπουν οι εγκαταστάσεις για να έχουμε και τις δύο ομάδες μας στην Α1 κατηγορία».

Κώστας Φιτσανάκης:
Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον ΟΦΗ:

«Ο ΟΦΗ είναι το σπίτι μου. Δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσω. Ήταν ώριμη η κατάσταση, και θεώρησα ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Τα προηγούμενα χρόνια είχα συμβόλαιο, ενώ τώρα ήμουν διαθέσιμος. Δεν ήταν δύσκολη η προσέγγιση, γιατί με τους ανθρώπους της ομάδας μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο. Το πρώτο μέλημα για μένα ήταν να καταλάβω ότι η ομάδα έχει στόχους»

Για την φετινή ομάδα:

«Είναι μια ομάδα που έχει να βγάλει πολύ ενέργεια, και να δώσει πολύ ένταση. Χαίρομαι που κάνω προπόνηση με αυτά τα παιδιά, και μου αρέσει που έχουν πολλά να μάθουν. Μπορεί να εξελιχθούν πολύ και να μην είναι στο επίπεδο που βρίσκονται τώρα. Υπάρχουν πολλά στάδια βελτίωσης. Το κομμάτι της εκπαίδευσης είναι το πιο σημαντικό όταν συνεργάζεσαι με παιδιά 17, 18 και 19 ετών. Όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να λειτουργούν σαν πρωταθλητές. Να μάθουν το σωστό επίπεδο προπόνησης, και τη σωστή νοοτροπία. Αν το καταφέρουν αυτό, τότε ο κάθε αγώνας που έρχεται θα είναι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα»

-Για το φετινό πρωτάθλημα;

«Θα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, γιατί οι ομάδες έχουν βελτιωθεί αρκετά. Υπάρχουν αρκετές από την επαρχία που έχουν δυνατές έδρες. Η επτάμηνη διάρκεια του θα έχει αποτέλεσμα να υπάρχουν και διαστήματα αστάθειας για τις ομάδες. Οι περισσότερες μπορούν να κερδίσουν τις περισσότερες. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να είναι εγκεφαλικά έτοιμος να διαχειριστεί και τις νίκες και τις ήττες γιατί και οι δύο θα είναι πολλές, οπότε η ομάδα που θα πάει καλύτερα θα είναι αυτή που θα μπορέσει να διαχειριστεί συναισθηματικά τον εαυτό της για αυτό το διάστημα».

-Για το αν υπάρχει βάθος στην ομάδα;

«Υπάρχει. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα είπαμε ότι η βάση που πρέπει να ασχοληθούμε είναι το κομμάτι των Ακαδημιών. Θέλουμε να κάνουμε μια παραγωγή αθλητών που θα βγάλει για πολλά χρόνια σωστά εκπαιδευμένους παίκτες. Δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε παίκτες μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά και για την Εθνική ομάδα, για να έρχονται ομάδες να μας τους ζητάνε, και να είμαστε περήφανοι για αυτούς»

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΛΟΥΛΑΚΑΚΗΣ
-Για τα όνειρα του στο άθλημα:

«Στο πόλο μένουν μόνο αυτοί που αντέχουν. Πρέπει να το αγαπάς πολύ, και να αντέχεις στα δύσκολα»

«Το πόλο είναι κάτι παραπάνω από αγάπη. Θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να μην επηρεάζομαι από εξωγενείς παράγοντες».
Διαβάστε Επίσης

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

 

 

 

Τρίαθλο – IRONMAN 70.3 Greece: Επιστρέφει [vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics