Breaking News
20 Σεπτεμβρίου 2021

Με νικητές τον Πάτρικ Φρανζίσκα και τη Νίνα Μίτελχαμ από τη Γερμανία πέρασε το απόγευμα στην ιστορία το Pomegranate Europe Top 16 Cup της Θεσσαλονίκης.

Με σπουδαίους και συναρπαστικούς αγώνες, με εξαιρετική οργάνωση και υπέροχο κλίμα ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» ένα κορυφαίο event, που σήμαινε πολλά για τους ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) επειδή ήταν το 50ο στα χρονικά και κατέστη δυνατή η διεξαγωγή του μέσα στις μεγάλες δυσκολίες, που εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία. Για την ΕΦΟΕπΑ επειδή σηματοδότησε την επιστροφή της στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων στο άθλημα και για τη ΧΑΝΘ επειδή συνέπεσε με τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Τον εορταστικό χαρακτήρα συμπλήρωσε η επιστροφή του ελληνικού κοινού σε αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο. Περίπου 250 άτομα παρακολούθησαν το τελικό στάδιο, έδωσαν τον ξεχωριστό παλμό κι έτσι φτάσαμε σε μία συνολική εικόνα, που άφησε απόλυτα ευχαριστημένους τους ανθρώπους της ETTU κι αποτελεί βήμα για να κυνηγήσει η ελληνική ομοσπονδία κι άλλα μεγάλα events. Όλοι οι αγώνες είχαν ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ, ενώ σήμερα, η κάλυψη από την ΕΡΤ, έδωσε την ευκαιρία και σε τηλεθεατές ν’ απολαύσουν τα σπουδαία ματς.

Ημιτελικοί και τελικοί καλύφθηκαν με 5 κάμερες, έγινε σχολιασμός από διεθνείς αθλητές μας και προπονητές, όπως και δηλώσεις επισήμων από τη σάλα των αγώνων κι εκτός από το διαδίκτυο η μετάδοση στο ΕΡΤSports έβγαινε και στην τηλεόραση, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX.

Το 50ο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 έκλεισε με ωραία τελετουργικά τόσο στην παρουσίαση των φιναλίστ του τελικού όσο και στις απονομές των επάθλων. Όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τους αθλητές και χαμογελούσαν πλατιά για τη σπάνια ευκαιρία, που είχαν να δουν από κοντά πινγκ πονγκ κορυφαίου επιπέδου. Σβησμένα φώτα και προβολείς στραμμένοι στους πρωταγωνιστές, το διεθνώς αναγνωρίσιμο συρτάκι, λουλούδια, ψηφιακή έπαρση των σημαιών σε βίντεο γουόλ 24 τετραγωνικών χρησιμοποιήθηκαν για την award ceremony. Οι αντιπρόεδροι της παγκόσμιας ομοσπονδίας Καλίλ Αλ Moχανάντι και Πέτρα Σόρλινγκ έδωσαν τα μετάλλια στους νικητές (σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), ενώ ο Ιγκόρ Λεβίτιν και ο Κώστας Παπαγεωργίου έδωσαν τα λουλούδια και το trophy. Οι πρωταθλητές παίρνουν από 10.000 ευρώ και συνολικά το τουρνουά μοίρασε 100.000 ευρώ.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομοσπονδία, που πραγματοποιήσαμε αυτό το τουρνουά. Ήταν όνειρό μου από τον Μάρτιο που ανέλαβα, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μέσα σε λίγους μήνες θα γινόταν πραγματικότητα. Οργανώσαμε αγώνες με διεθνείς προδιαγραφές, δεχτήκαμε θετικά σχόλια, δημιουργήσαμε προοπτική για νέες διοργανώσεις στη χώρα μας. Πρέπει να πω επίσης ότι χωρίς τη ΧΑΝΘ δεν θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτή τη διοργάνωση και μετά να τη φέρουμε σε πέρας κι έχουν όλοι στο ιστορικό σωματείο τον απόλυτο σεβασμό μου. Το χάρηκε και ο κόσμος κι όλα πήγαν καλά», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και έσπευδε να τακτοποιήσει κάθε θέμα. Ο πρόεδρος της ETTU Ιγκόρ Λεβίτιν χαιρέτησε στο τέλος του προγράμματος, τόνισε ότι έγινε μία πολύ ωραία διοργάνωση και συνεχάρη την ελληνική ομοσπονδία και όλους τους συντελεστές». Ο Παπαγεωργίου πήρε αμέσως μετά τον λόγο κι αφού ευχαρίστησε προσωπικά την ETTUγια την εμπιστοσύνη εξέφρασε την ελπίδα να δοθούν κι άλλες διοργανώσεις στη χώρα μας με τον Λεβίτιν να χαμογελά με νόημα και να δείχνει την απόλυτη ικανοποίησή του για την οργανωτική εικόνα στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Στους άνδρες ο Πάτρικ Φρανζίσκα (νούμερο 3 στα seeding) έπιασε πολύ καλή απόδοση σήμερα και ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Στον γεμάτο θέαμα τελικό έκαμψε τον Μάρκος Φρέιτας από την Πορτογαλία (νούμερο 5) με 4-1 σετ και πρόσθεσε και αυτό το χρυσό μετάλλιο στην πλούσια τροπαιοθήκη του (12-10, 11-8, 11-6, 11-13, 11-5). Στο παρελθόν είχε 2 νίκες και 3 ήττες απέναντι στον αριστερόχειρα Φρέιτας., αλλά σήμερα ήταν πολύ αποτελεσματικός και πέρασε το παιχνίδι του. Ο τελικός είχε «μαγικούς» πόντους και …τίναξε πολλές φορές τους φιλάθλους από τη θέση τους. Ο Φρανζίσκα γίνεται ένας ακόμα Γερμανός που κατακτά στη νεότερη εποχή το Τοπ 16 μετά τους απόντες φέτος Ντιμίτρι Οβτσάροφ και Τίμο Μπολ, που έχουν πάρει συνολικά 12 (5 και 7 αντίστοιχα).

Στις γυναίκες η Νίνα Μίτελχαμ (νούμερο 5 των αγώνων) είχε δείξει από την αρχή σε πολύ καλή κατάσταση και κράτησε μέχρι το τέλος πολύ ψηλά στάνταρ απόδοσης. Έχοντας στον πάγκο την Κροάτισσα πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ταμάρα Μπόρος εμφανίστηκε τουλάχιστον ένα κλικ καλύτερη από τις αντιπάλους της και στον τελικό κατέβαλλε τη Γιου Φου από την Πορτογαλία με 4-1 σετ (11-8, 8-11, 11-6, 11-3, 14-12). Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια με το ασιατικό πιάσιμο και το «δοντάκι» στη μία πλευρά της ρακέτας προχώρησε στον τελικό από τη θέση 11 των seeding. Η Μίτελχαμ κατέκτησε πρώτη φορά αυτό το τρόπαιο, το πρόσθεσε στο χρυσό μετάλλιο, που πήρε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στο διπλό μικτό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ γενικά η πρωτιά στο Τοπ 16 πήγε για τρίτη σερί χρονιά στη Γερμανία (το 2019 και το 2020 είχε αναδειχτεί νικήτρια η Πετρίσα Σόλγια).

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Συναρπαστική ήταν το πρωί η έναρξη των ημιτελικών. Ο αγώνας της Γιου Φου από την Πορτογαλία με τη Ρουμάνα Μπερναντέτ Ζοκς κρίθηκε στα επτά σετ και με ανατροπή. Η Γιου έχανε με 1-3 σετ και 9-10 στους πόντους, ήταν πίσω με 3-6 και στο 7ο σετ, όμως γύρισε την κατάσταση υπέρ της για το τελικό 4-3 (8-11, 11-9, 6-11, 7-11, 12-10, 11-8, 11-8).

Στον δεύτερο ημιτελικό η Νίνα Μίτελχαμ ήταν αχτύπητη. Η Γερμανίδα επιβλήθηκε της Χάνα Ματέλοβα από την Τσεχία με 4-0 σετ (11-2, 11-4, 11-8, 11-8) για να προκριθεί στον τελικό με εμφατικό τρόπο. Η Ματέλοβα και η Ζοκς πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Το μεσημέρι άρχισαν οι ημιτελικοί των ανδρών με τον Πάτρικ Φρανζίσκα να κάνει τέλεια αρχή κόντρα στο νούμερο 1 του Τοπ 16 τον Ματίας Φαλκ και να προηγείται 3-0 σετ. Ο Σουηδός με το «δοντάκι» στο forehandαντέδρασε και μείωσε σε 3-2, αλλά ο Γερμανός βρήκε τις λύσεις για να επικρατήσει στα έξι σετ (11-8, 11-8, 13-11, 6-11, 9-11, 11-8)

Ακολούθησε μεγάλη εμφάνιση και ευρεία νίκη του Μάρκος Φρέιτας. Ο Πορτογάλος επιβλήθηκε του Γάλλου Εμμανουέλ Λεμπεσόν με 4-0 σετ και αποδείχτηκε καθοριστικό, που βρήκε τις λύσεις και στην παράταση του 2ου και του 3ου σετ (11-6, 12-10, 13-11, 11-6). Ο Λεμπεσόν και ο Φαλκ πήραν την 3η θέση.
Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics