Breaking News
26 Μαΐου 2023

Ήταν Χανιώτικη υπόθεση η σφυροβολία στο μίτινγκ της Κύπρου
Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης και Μενγκλεμπέη πήραν τις πρώτες θέσεις...

 

Χανιώτικη υπόθεση ήταν το αγώνισμα της σφυροβολίας στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού που έγινε χθες, με τους Μιχάλη Αναστασάκη, Χρήστο Φραντζεσκάκη και Ιβάν Μενγκλεμπέη να παίρνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν αυτός που είχε την καλύτερη βολή και πήρε την πρώτη θέση με 75,02 μ. επίδοση που έβγαλε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο 28χρονος Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε με 71,81 μ., συνέχισε με 74,84 μ., είχε άκυρη την τρίτη βολή, συνέχισε με 74,61 μ., άκυρος στην πέμπτη βολή και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 75,02 μέτρα. Ο Αναστασάκης έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 77,42 μ. και στον αγώνα του στην Κύπρο έδειξε μια σταθερότητα στις μεγάλες βολές.“Έχω ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος, ξέρω όμως ότι έχω να βγάλω μεγαλύτερες βολές”, είπε μετά τον αγώνα του ο Αναστασάκης.
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που επανέρχεται μετά από μια περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και πήρε τη δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 74,02 μ., επίδοση που είναι η καλύτερη του για φέτος. Ο 23χρονος πρωταθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,09 μ., είχε δύο άκυρες, συνέχισε με 73,26 μ., ακολούθησε το 74,02 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 72,28 μέτρα. “Δεν είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση. Δεν στεναχωριέμαι όμως. Είχα θέματα υγείας τον Φεβρουάριο που με κράτησαν πίσω. Ελπίζω να βελτιωθώ και να έχω βολές πάνω από τα 77 μέτρα στους επόμενους αγώνες”, είπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη που δείχνει επίσης σταθερότητα. ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 73,74 μ. επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. Ο Μενγκλεμπέη ξεκίνησε με 71,00 μ., συνέχισε με 72,38 μ., ακολούθησε βολή στα 71,28 μ. και 72,23 μ. και στην είχε την βολή στα 73,74 μ. ενώ στην τελευταία του βολή ήταν άκυρος.
Επίσης, ο Κώστας Δουβαλίδης του «Ελευθερίου Βενιζέλου» Χανίων τερμάτισε στην 4η θέση στα 110μ. εμπόδια με 13,75 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ δείχνοντας να σε καλή κατάσταση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.26μ. ήταν πρώτος στο μήκος και κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη και έκτος στον κόσμο.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους της ελληνικής αποστολής, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε δύο ατομικά ρεκόρ και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Γυναικών Κ23. Τερμάτισε δεύτερη με 23.18 (0,1) και ισοφάρισε το ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ανήκει στην Λασιθιώτισσα Μαρία Μπελιμπασάκη από το 2013. Παράλληλα βελτίωσε το δικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.59 .Νωρίτερα η 20χρονη είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα στα 100 μέτρα, ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 11.44 (-0,4).
Ο Εμμανουήλ Καραλής “καθάρισε” τη νίκη στο επί κοντώ στα 5,50 μ. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν τρίτη στα ψηλά εμπόδια των γυναικών με 13.25 (0,1) επίδοση κοντά στο φετινό της 13.22 από τη Φιλοθέη. Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ύψος με άλμα στα 1,80 μέτρα.

Από:Πετρούτσου Μαρία
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Ο Πέτρος Ταξόπουλος έσπασε τα χρονόμετρα και έκανε ΝΕΟ Ευρωπαϊκό ρεκόρ FWD

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics