Breaking News
18 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε βίντεο με τον «Fatty» -χοντρούλης- ή «Colossus» -Κολοσσός-, ο οποίος έπαιζε στην Τσέλσι και με ύψος 1,93 και βάρος 154 κιλά υπήρξε ο πιο χοντρός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

 

Έπαιζε στην Τσέλσι, ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου κι ο πιο χοντρός ποδοσφαιριστής (vid)
Το ψευδώνυμά του ήταν «Fatty» (χοντρούλης) και «Colossus» (Κολοσσός), είχε ύψος 1,93 και βάρος 154 κιλά και είναι ο πιο παχύς ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Γουίλιαμ Φούλκε γεννήθηκε στο Ντόουλι το 1874 και μόλις τελείωσε το σχολείο έπιασε δουλειά σαν ανθρακωρύχος και άρχισε να παίζει μπάλα στην ομάδα των εργατών. Ξεχώρισε για το ταλέντο και την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για 20 λίρες στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στη Γουέστ Μπρόνγουιτς το 1894 και έπαιξε στα 29 από τα 30 παιχνίδια της σεζόν. Ο αθλητικός Τύπος άρχισε να χτίζει το προφίλ του μεγαλόσωμου τερματοφύλακα ο οποίος κάλυπτε την εστία με την κορμοστασιά του και είχε αρκετά καλά αντανακλαστικά για τον σωματότυπό του. ...

Στην αρχή της καριέρας του δεν ήταν πολύ παχύς. Η ομάδα αύξησε τον μισθό κατά 3 λίρες την εβδομάδα και έπαιρνε και μπόνους δέκα σελίνια για κάθε νίκη της ομάδας. Εκείνη την εποχή, ο μέσος μισθός ενός εργάτη ήταν περίπου 1 λίρα. Τη σεζόν 1896-1897 η Σέφιλντ ήταν δεύτερη πίσω από την Άστον Βίλα και είχαν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, καθώς ο Φούλκε είχε δεχθεί μόλις 29 γκολ. Στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον των πρωταθλητών, ο γιγαντόσωμος τερματοφύλακας προκάλεσε σάλο όταν έβγαλε τη μπάλα μέχρι τη μεσαία γραμμή, ρισκάροντας αρκετά. Το 1897 κέρδισε το πρώτο διεθνές κύπελλο απέναντι στην Ουαλία. Η Αγγλία κέρδισε με 4-0 αλλά ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που φόρεσε το εθνόσημο. Πρώτος τερματοφύλακας στην εθνική ήταν ο Τζον Ρόμπινσον και ο Φούλκε δεν είχε πολλές συμπάθειες στην Ομοσπονδία. Η εφημερίδα «Sheffield Daily Telegraph» έγραφε ότι είναι κρίμα πως ο Φούλκε δεν μπορεί να ξεπεράσει τη συνήθειά του να ρίχνει το δοκάρι όπως έκανε το Σάββατο δύο φορές, αλλά η Ομοσπονδία προτιμά έναν παίχτη που σέβεται τους κανόνες έναντι κάποιου άλλου που τους παραβιάζει χωρίς λόγο».

Διαβάστε Επίσης
Σάλιακας: «Στον ΠΑΣ έδειξα τι αξίζω, φαινόταν από την αρχή τι εξέλιξη θα είχε ο Τσιμίκας»
«Χοντρούλης» και «Κολοσσός»

Ο Φούλκε άρχισε να παίρνει βάρος και οι φίλαθλοι του έφτιαξαν τα παρατσούκλια «χοντρούλης» και «Κολοσσός». Ο ίδιος έλεγε: «Δεν με νοιάζει πως με αποκαλούν αρκεί να μην αργούν να με φωνάξουν την ώρα του φαγητού». Τον πρώτο καιρό μάλιστα η ικανότητά του να πέφτει και να κυλιέται στο έδαφος στις χαμηλές μπαλιές, περιγραφόταν από τους αθλητές συντάκτες σαν πλεονέκτημα! Σε συνδυασμό με το ύψος του ο Φούλκε έμοιαζε γίγαντας σε σχέση με τους άλλους παίχτες, με δεδομένο ότι το μέσο ύψος και βάρος των παιχτών ήταν αισθητά χαμηλότερο. Τη σεζόν 1897 – 1898 η Σέφιλντ πήρε το πρωτάθλημα και χαρακτηρίστηκε ως καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Σε ένα παιχνίδι εναντίον της Λίβερπουλ, ο Τζον Άλαν προσπάθησε να τον εκνευρίσει και ο Φούλκε τον έπιασε από το πόδι και τον γύρισε ανάποδα! Κατά την αγωνιστική περίοδο 1899 – 1900 η Σέφιλντ έσπασε το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας, αν και τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Άστον Βίλα. Παραδόξως, μαζί με το βάρος του αυξήθηκε και ο μισθός του στις 4 λίρες, το 1901. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν σαν παιδιά δίπλα του, αλλά υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, όπως όταν έπεσε με τα γόνατα επάνω στην πλάτη του Λορις Μπελ και παραλίγο να τον σακατέψει. Ο Φούλκε έπαιζε εξίσου καλά κρίκετ και το 1900 αγωνίσθηκε στην ομάδα του Ντέρμπισάιρ εναντίον του Έσεξ. Σκόραρε αρκετές φορές αλλά τραυματίστηκε στο δάχτυλο και αποσύρθηκε φοβούμενος ότι θα διακινδύνευε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Πρόλαβε ωστόσο να καταγραφεί ως ο βαρύτερος παίχτης και στην ιστορία του Κρίκετ!

Ο «Κολοσσός» μπορούσε να κλωτσήσει τη μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη και ήταν «μάστορας» στις καθυστερήσεις, αφού δύσκολα μπορούσε να τον πλησιάσει ο αντίπαλος. Η φήμη του Φούλκε ήταν τόσο σπουδαία που κινηματογραφήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1902. Όμως τον Νοέμβριο του 1904 η Σέφιλντ έχασε με 7-1 από τη Μπέρι και ο Τύπος άρχισε να ασκεί κριτική στον Φούλκε, ο οποίος πλέον είχε πάρει τόσα κιλά που αργούσε να πέσει στα χαμηλά σουτ.

Μετά από έναν χρόνο και αφού είχε φορέσει 350 φορές τα χρώματα της Σέφιλντ, πήρε μεταγραφή για 50 λίρες στη νεοσύστατη τότε Τσέλσι. Βοήθησε την ομάδα να τερματίσει Τρίτη στη δεύτερη κατηγορία πίσω από τη Μπρίστολ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έπιασε 10 πέναλτυ μέσα στη σεζόν. Συνέχιζε όμως να παίρνει βάρος. Πήγαινε πρώτος στο πρωινό και έφευγε τελευταίος! Έπαιξε 35 παιχνίδια και πήρε νέα μεταγραφή έναντι 50 λιρών για τη Μπράντφορντ. Πλέον όμως, οι αθλητικοί συντάκτες είχαν αρχίσει να βγάζουν ανέκδοτα για τα κιλά του όπως ότι «πήγε να τρακάρει με ένα άλογο και το ζωντανό γλίτωσε παρατρίχα». Το 1907 ο Φούλκε σταμάτησε να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο και αφιερώθηκε στη μπυραρία που είχε ανοίξει. Το 1910 όμως, η αστυνομία έκανε έφοδο στην παμπ και εντόπισε ότι παίζονταν παράνομα στοιχήματα. Ο Φούλκε δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του και του επιβλήθηκε πρόστιμο 25 λίρες. Έκλεισε τα μάτια του την πρωτομαγιά του 1916 από κίρρωση του ήπατος. Δείτε το βίντεο από τον αγώνα της Σέφιλντ με τη Μπέρι το 1902. Ο «χοντρούλης» Φούλκε εμφανίζεται στα τελευταία δευτερόλεπτα να εκτελεί το ελεύθερο και μετά να… μαζεύει τα παντελόνια του.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ο καιρός σήμερα 18/09/2021[vid]

 

 

 

Τα εισιτήρια των αγώνων με ΑΕΚ (19/9) και Αστέρα Τρίπολης (22/9)

Διαβάστε επίσης:

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics