Breaking News
30 Νοεμβρίου 2021

Στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών δόθηκε τα ξημερώματα ο πρώτος τίτλος στο πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα χρονικά, που γίνεται στην αμερικανική ήπειρο.

Ο Βανγκ Τσουκίν και η Σου Γινγκσά από την Κίνα αναδείχτηκαν νικητές στο διπλό μικτό επικρατώντας με 3-0 σετ στον τελικό των Τομοκάζου Χαρίμοτο/Χίνα Χαγιάτα από την Ιαπωνία. Για τους φίλους του αθλήματος όμως, δεν ήταν αυτή η βασική είδηση από την 6η και προτελευταία μέρα των αγώνων στην αμερικανική μεγαλούπολη. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι η Σουηδία, η χώρα που είχε σπάσει την κυριαρχία της Κίνας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ολοκληρώνει μία πολύ δυνατή επιστροφή στην παγκόσμια σκηνή και διεκδικεί δύο χρυσά μετάλλια στους άνδρες! Στον τελικό του απλού ανδρών ο σπουδαίος νεαρός Τρουλς Μέρεγκαρντ θα κοντράρει το 1ο φαβορί, τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ και θα κυνηγήσει το πρώτο τρόπαιο της Ευρώπης στο αγώνισμα μετά από 18,5 χρόνια. Στο διπλό ανδρών οι συμπατριώτες του Ματίας Φαλκ/Κρίστιαν Κάρλσον προκάλεσαν και δεύτερη έκπληξη απέναντι σε ζευγάρι από την Κίνα και στον τελικό αγωνίζονται απέναντι σε Κορεάτες. Σήμερα γράφεται ο επίλογος στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ο τελικός του διπλού γυναικών θα διεξαχθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική). Του διπλού ανδρών στις 21:50, του απλού γυναικών στις 02:00 τα ξημερώματα Τρίτης και του απλού ανδρών στις 03:00.

Η Σουηδία είναι… και πάλι εδώ λοιπόν και μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018, που αποτέλεσε ένα πρώτο σημάδι για το comeback και το πιο ηχηρό μήνυμα το 2019, με την παρουσία του Φαλκ στον τελικό του απλού στην αντίστοιχη διοργάνωση των ατομικών, έρχεται τώρα ν’ αναμετρηθεί ξανά στα ίσα με τις κορυφαίες ασιατικές δυνάμεις. Ο Μέρεγκαρντ έκαμψε με 4-3 σετ στα ημιτελικά τον ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ κι έγινε ο 7ος Σουηδός στην ιστορία του θεσμού, που πέρασε στον τελικό! Στα 19 του χρόνια ο χαρισματικός άσος χαλάει κόσμο στο Χιούστον και φιλοδοξεί να γίνει ο 4ος Σουηδός, που θα κατακτήσει το τρόπαιο. Αντίπαλός του θα είναι ο τρομερός Φαν Ζεντόνγκ, που διαθέτει φυσικά και την εμπειρία από τέτοια κορυφαία ραντεβού, αλλά δεν έχει στη συλλογή του τον παγκόσμιο τίτλο στο απλό ανδρών. Στον δεύτερο ημιτελικό, στις πρωινές ώρες Ελλάδας ο Φαν νίκησε και τρίτο συμπατριώτη του στη σειρά για να περάσει στον τελικό. Ξεπέρασε τον Λιανγκ Τζικούν με 4-1 σετ. Νωρίτερα, έγινε συγκλονιστικός ευρωπαϊκός ημιτελικός με τον Γερμανό σταρ Τίμο Μπολ να κάνει φοβερή προσπάθεια με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και να προηγείται 2-0 και 3-2 σετ, πριν λυγίσει από τον Μέρεγκαρντ με 4-3. Τα έδωσε όλα για να εξασφαλίσει στα 41 του χρόνια τον πρώτο τελικό της καριέρας του στο απλό ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αναμφίβολα όμως και το χάλκινο μετάλλιο είναι επιτυχία, ειδικά όταν έρχεται έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Πριν από 2,5 χρόνια ο Φαλκ είχε συναντήσει στον τελικό της Βουδαπέστης τον μοναδικό Μα Λονγκ. Τώρα ο συμπατριώτης του ο Μέρεγκαρντ αναμετριέται επίσης με τοπ αθλητή της κινεζικής δυναστείας και ονειρεύεται τον απόλυτο θρίαμβο.

Απίστευτοι είναι και οι Κρίστιαν Κάρλσον και Ματίας Φαλκ στο διπλό ανδρών! Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος απέκλεισαν και δεύτερο ζευγάρι από την Κίνα και πέρασαν πανηγυρικά στον τελικό!!! Σήμερα συνέτριψαν τους Λιν Γκαογιουάν/Λιανγκ Τζικούν με 3-0 σετ, με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη τους στην 8άδα απέναντι στους Φαν Ζεντόνγκ/Βανγκ Τσουκίν με 3-2! Εδώ οι Σουηδοί είναι ξανά στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια (Γιαν Όβε Βάλντνερ και Γιόργκεν Πέρσον είχαν χάσει το 1997 από τους Κινέζους Λιου Γκουολιάνγκ/Κονγκ Λινγκουί). Στον τελικό αντιμετωπίζουν αργά τη νύχτα τους Λιμ Γιονγκ Χουν/Γιανγκ Βουτζίν από την Κορέα, οι οποίοι στον άλλον ημιτελικό απέκλεισαν με 3-1 σετ τους Ιάπωνες Σουνσούκε Τογκάμι/Γιουκίγια Ούντα.

Τη δική του σημασία μπορεί να έχει το γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί καθοδηγούνται από πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές! Τον Στέλλαν Μπένγκτσον, παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού ανδρών το 1971, έχει στο κοουτσάρισμα ο Μέρεγκαρντ, τον Γιόργκεν Πέρσον παγκόσμιο πρωταθλητή του απλού ανδρών το 1991 και με 4 ακόμα τίτλους στο ομαδικό, έχει στον πάγκο το σουηδικό δίδυμο!

Στο απλό γυναικών ήταν από την Κίνα και οι τέσσερις αθλήτριες των ημιτελικών. Η Γουάνγκ Μανγιού κατέβαλλε με 4-3 ο 1ο φαβορί, τη Τσεν Μενγκ, ενώ η Σουν Γινγκσά, το νούμερο 2, απέκλεισε με 4-1 τη Γουάνγκ Γιντί. Σε κάθε περίπτωση θα προκύψουν σε άνδρες και γυναίκες νέα ονόματα στην κορυφή του κόσμου με τους ηττημένους των ημιτελικών να αρκούνται στο χάλκινο μετάλλιο.

Στο διπλό γυναικών η Μίμα Ίτο και η Χίνα Χαγιάτα από την Ιαπωνία έχαναν στα ημιτελικά 1-2 σετ από τις Κινέζες Τσεν Μενγκ/Κιαν Τιανγί και με τρομερή απόδοση έφτασαν στη νίκη με 3-2. Αμφισβήτησαν την κυριαρχία της Κίνας και θα το κάνουν και σήμερα στον τελικό. Το κίνητρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο μάλιστα, όχι μόνο γιατί είναι το ματς για τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά και γιατί θα έχουν απέναντί τους, όπως στη Βουδαπέστη το 2019, τη Γουάνγκ Μανγιού και τη Σουν Γινγκσά. Οι Κινέζες στον άλλο ημιτελικό απέκλεισαν με 3-0 σετ τις Σάρα Ντε Νούτε/Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο.

Η νεαρή Σουν Γινγκσά είναι ήδη κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης, αφού έχει κατέκτησε την πρωτιά στο διπλό μικτό και αγωνίζεται σε δύο ακόμα τελικούς! Η Ιαπωνία επίσης, βρέθηκε στον τελικό του διπλού μικτού λίγους μήνες μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου κατέκτησε το ιστορικό χρυσό μετάλλιο. Τέλος, η σύμπραξη Κίνας-ΗΠΑ στο αγώνισμα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς το ένα από τα δύο ζευγάρια, που δημιουργήθηκαν από τις δύο χώρες, έφτασε στο μετάλλιο. Ο Κινέζος Λιν Γκαογιουάν και η (κινεζικής καταγωγής) Αμερικανίδα Λιλί Ζανγκ πήραν την 3η θέση. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν και οι Λιν Γιουν Τζου/Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι.

Διαβάστε Επίσης

Όλα τα ζώδια 30/11

 

 

 

Σήμερα 29 Νοεμβρίου γιορτάζουν

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics