Breaking News
08 Ιουνίου 2023

Με τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ να γράφουν Ιστορία, οι Νάγκετς επικράτησαν των Χιτ στο Μαϊάμι με 109-94 και πήραν προβάδισμα με 2-1 στους ΝΒΑ Finals.

Ο Γιόκιτς και ο Μάρεϊ έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες στην ιστορία των NBA Finals που σημειώνουν triple-double στο ίδιο ματς. Επίσης έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος (κανονική περίοδος, playoffs, play-in, NBA Finals), που σημειώνουν triple-double στο ίδιο ματς έχοντας τουλάχιστον από 30 πόντους.

Επιπλέον, ο «Τζόκερ» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των τελικών που σημειώνει triple-double με τουλάχιστον 30-20-10. Από την πλευρά του ο Μάρεϊ είχε 34 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ και έγινε μόλις ο 3ο παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον 10 ασίστ σε 3 διαδοχικά ματς των τελικών του πρωταθλήματος (το έχουν καταφέρει οι Μάτζικ Τζόνσον και Μπομπ Κούζι).
Από εκεί και πέρα 15 πόντους σημείωσε ο Κρίστιαν Μπράουν ενώ 11 πόντους με 10 ριμπάουντ είχε ο Άαρον Γκόρντον.

Για τους Χιτ, που έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (58-33), ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 28 πόντους (11/24 σουτ) ενώ 22 πόντους με 17 ριμπάουντ είχε ο Μπαμ Αντεμπάγιο, που όμως ήταν άστοχος (7/21 δίποντα).
Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε για 29,8 δευτερόλεπτα ο Γιουντόνις Χάσλεμ, που έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται σε NBA Finals. Ο Χάσλεμ, που την Παρασκευή κλείνει τα 43, έσπασε το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ο οποίος ήταν 42 χρονών και 58 ημερών στο Game 4 των NBA Finals ανάμεσα στους Λέικερς και τους Πίστονς στις 13 Ιουνίου του 1989.
Επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (ξημερώματα Σαββάτου 10/6 για Ελλάδα) και πάλι στο Kaseya Center του Μαϊάμι.

ekriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 08/06/2023 [vid]

 

 

 

Ο Γιούχτας γνώρισε την ήττα με 1-0 χθες στην εδρα της Κοζάνης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics